Tuesday, April 30, 2019

Δύναμη ανατροπής στην πράξη! Η εντυπωσιακή άνοδος του Μιχάλη Χαλκίδη.



"Μην υποτιμάς τον Μιχάλη, αυτός πάντοτε βρίσκει τον τρόπο του και ποτέ δεν χάνει εκλογές" μου επαναλαμβάνει διαρκώς καλός μου φίλος έμπειρος στην πολιτική, παρότι ο ίδιος δεν ανήκει στον κύκλο των υποστηρικτών του.





Μερικές εβδομάδες πριν διακινδύνευσα την πρόβλεψη ότι πέραν από την πρωτιά του Κώστα Ναλμπάντη φαβορί για τη δεύτερη θέση είναι ο νυν δήμαρχος Γκυρίνης.

Όσον αφορά την πρωτιά δεν αλλάζω εκτίμηση επιμένω ότι ο Ναλμπάντης είναι πρώτος κάτι όμως που ενόψει του δεύτερου γύρου δεν του δίνει παρά ένα πολύ μικρό προβάδισμα και μόνο.

Όσον αφορά τη δεύτερη θέση θεώρησα ότι έχει το προβάδισμα ο νυν δήμαρχος, εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι έκανε μία αρκετά μεγάλη συγκέντρωση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του και εξαιτίας της δυναμικής που είχε τότε αφού καθημερινά ενίσχυε το ψηφοδέλτιο του με νέα ονόματα τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα προέρχονταν από ...μεταγραφή!

Παρά το βάσιμο της τότε πρόβλεψης μου που πιστεύω δεν ήτανε λάθος με τα τότε δεδομένα, παρατηρώ ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Κατά κάποιον τρόπο η ροή προς τον δήμαρχο σταμάτησε, ίσως και να ξεφούσκωσε όπως λένε κάποιοι.

Παράλληλα παρατηρείται μία στασιμότητα και ίσως μια παγωμάρα στην υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου η οποία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν μάζεψε ιδιαίτερα πολύ κόσμο στην ανοιχτή συγκέντρωση που επιχείρησε να κάνει με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Τα πράγματα αντιθέτως είναι πολύ διαφορετικά στην περίπτωση του Μιχάλη Χαλκίδη. Το τελευταίο διάστημα ο έμπειρος πολιτικός έχει καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του νέο κόσμο, να ενισχύει το ψηφοδέλτιό του και να ακούω ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ότι θα τον στηρίξουν, κάτι που δεν ακουγόταν ως πρόσφατα.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο του αυτή έπαιξε κυρίως η άψογη επικοινωνιακή του τακτική μέσα από τα μέσα δικτύωσης και η πολύ προσοδοφόρα πολιτικά απόφαση του να επισκεφτεί όλα τα χωριά, ένα προς ένα, μαζί με το επιτελείο του και να ακούσει τους πολίτες αντί να βγάλει κάποιον ξύλινο λόγο. Μπορεί με ασφάλεια να υποστηρίξει κανείς ότι αυτό κέρδισε πάρα πολλούς συμπολίτες μας που ως πρόσφατα δεν ήταν διατεθειμένοι να τον ψηφίσουν.

Με δεδομένο το επικοινωνιακό του χάρισμα, την πληθωρική πολιτική του παρουσία και την εμπειρία του, αν καταφέρει να παρουσιάσει ένα συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο όπως έχουν καταφέρει τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις κύριους αντιπάλους του, τότε νομίζω ότι θα έχουμε μία εντυπωσιακή αλλαγή των εκλογικών δεδομένων.

Και ας μη γελιόμαστε, αν ο Χαλκίδης καταφέρει και περάσει στον Β΄ γύρο, τότε αλλάζουν πολύ τα δεδομένα και πιθανότερο πια θα είναι να επιβεβαιωθεί πλήρως η εκτίμηση του φίλου μου!

Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο τυχαίο το ότι έμπειρος πολιτικός από τη Μελίκη επέλεξε να ονομάσει το ψηφοδέλτιό του "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!



No comments: