Saturday, April 13, 2019

Ανέλπιστα δυνατό το ψηφοδέλτιο του Αργύρη στη Μελίκη.

Τελικά όπως φαίνεται άξιζε η αναμονή για την απόφαση του Κώστα Βενιόπουλου.

Ο πρώην δήμαρχος Μελίκης και αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας έχει καλλιεργήσει εδώ και δεκαετίες μία ιδιαίτερη σχέση με μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας ιδιαίτερα, στον συντηρητικό χώρο αλλά και στον αγροτικό κόσμο.
Δυνατό χαρτί του Βενιόπουλου δεν είναι μόνο η προσωπική του εκλογική επιρροή αλλά και το γεγονός ότι έχει μαζί του μία ομάδα πολιτών οι οποίοι τον ακολουθούν ως υποψήφιοι σε όποιο συνδυασμό αποφασίσει να ενταχθεί.

Την κατάσταση στη Μελίκη λίγο-πολύ ήταν γνωστή. Η Μελίκη ιδιαίτερα αλλά και όλος ο πρώην δήμος είναι το προπύργιο του Χαλκίδη. Μπορεί ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει το έρεισμα που είχε παλιά, παραμένει όμως ένας δυνατός παίκτης στην περιοχή με πάρα πολλούς φίλους και... αντίστοιχους εχθρούς! Νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν αμφισβητεί την πρωτιά του Χαλκίδη στην Μελίκη και ιδιαίτερα στο χωριό του.

Από κει και πέρα ενδιαφέρον έχει ποιος θα μπεί στη δεύτερη θέση η οποία βγάζει και αυτή δεύτερο σύμβουλο. Κατά πάσα βεβαιότητα από τους έξι συμβούλους που εκλέγονται στην δημοτική ενότητα Μελίκης, οι πρώτοι δύο συνδυασμοί θα εκλέξουν από δύο και άλλοι δύο από έναν σύμβουλο. Έτσι λοιπόν έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Μιχάλη Χαλκίδη.

Εως πρόσφατα φαινόταν να έχει το πλεονέκτημα ο νυν δήμαρχος μέσω του ιδιαιτέρως παραγωγικού αλλά και επικοινωνιακού αντιδήμαρχου του, με την υποστήριξη του πρώην Δημάρχου Καρέλη αλλά και μέρους του πολιτικοοικονομικού τοπικού κατεστημένου γύρω κυρίως από το συνεταιρισμό.

Η ένταξη όμως κυρίως του Βενιόπουλου αλλά και άλλων ενδιαφερόντων συμπολιτών μας στο ψηφοδέλτιο του Πανταζόπουλου του δίνει βάσιμες ελπίδες είναι αυτός που θα πάρει τη δεύτερη θέση στον πρώην Δήμο.

Επιπλέον μία σειρά από λάθος επιλογές του Γκυρήνη οπως η άκομψη και βιαστική ένταξη του Τζιφόπουλου στο ψηφοδέλτιο του που περισσότερο του ζημιώνει παρά τον ωφελεί, αφήνει το πεδίο ανοιχτό.

Στον δήμο μελίκης και ιδιαίτερα στη Μελίκη ο Ναλμπάντης φαίνεται να είναι τέταρτος αφού το ψηφοδέλτιο του παρουσιάζεται εξαιρετικά αδύναμο, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο θα αντέξουν στις πιέσεις οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς που σε επίπεδο Δήμου στις τελευταίες εκλογές εκφράστηκαν σε ένα ποσοστό 40% περίπου (32 ΣΥΡΙΖΑ 6 ΠΑΣΟΚ, ένωση κεντρώων 3 και λοιπά,)
Αν ο Ναλμπάντης καταφέρει και κρατήσει την πλειοψηφία των κεντροαριστερών ψηφοφόρων παρά την απουσία δυνατών ονομάτων στο ψηφοδέλτιο του τότε πιθανόν να κάνει και αυτός την έκπληξη για τη δεύτερη θέση, πράγμα που όμως δεν το πιστεύω ιδιαίτερα.

Για τις εξελίξεις στο δήμο μας συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε και να σας ενημερώνουμε με καινούργιες αναρτήσεις.

Υ.Γ.Υπάρχει μία σοβαρή παραφωνία στο ψηφοδέλτιο του Αργύρη Πανταζόπουλου στη Μελίκη η όποια πιθανότατα θα του στοιχίσει πολύ. Καλά θα κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος να βρει τρόπο να τον απομακρύνει από κοντά του.


Πλούσιο φωτορεπορταζ απο την επίσκεψη του Αργυρη στο παρακάτω λινκ του Εμβολου απο όπου προέρχεται και η φωτογραφία.

https://emvolos.gr/meliki-episkepsi-toy-k-argyri-pantazopoyloy-kai-toy-syndyasmoy-toy-sti-meliki-foto/

No comments: