Friday, April 19, 2019

Τώρα θυμήθηκαν όλοι τα σκουπίδια;

Σε όποια συζήτηση και να παραβρεθεί κανείς με υποψήφιο όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στον δήμο, η πρώτη κουβέντα που θα ακούσει είναι για τα σκουπίδια.
Είναι αλήθεια ότι η κατάστασή με τα σκουπίδια στο δήμο μας δεν είναι καθόλου καλή, σε βαθμό που σε προσβάλλει και να σε θυμώνει ως πολίτη ενός δήμου που θέλει να λέγεται στοιχειωδώς βιώσιμος.

Είναι όμως καινούργιο αυτό το φαινόμενο;

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της δημαρχιακής αρχής από την ομάδα Γκυρίνη τότε, που θυμίζουμε ήταν μαζί του και ο Ναλμπάντης και ο Χαλκίδης, φαίνεται ότι τα σκουπίδια δεν ήταν προτεραιότητά τους, να μην πω οτι αδιαφόρησαν πλήρως. Μία σειρά από άστοχες ενέργειες επιβάρυναν πολύ τον τρόπο που συλλέγονται και μεταφέρονται τα σκουπίδια. Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια όλης της θητείας τους, που για μεγάλα διαστήματα η πόλη έμεινε βρώμικη με τους κάδους γεμάτους, ενώ επίσης για πολλούς μήνες υπήρχε γενικό πρόβλημα καθαριότητας που θύμιζε τριτοκοσμική χώρα.

Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τι ακριβώς έφταιξε για αυτό το χάλι, εκείνο όμως που είμαι σίγουρος είναι ότι αυτό δεν ένοιαζε σχεδόν κανέναν, το είχαν όλοι δεχθεί σχεδόν μοιρολατρικά σαν να μη τους ένοιαζε καν. Για την ντροπή δε της ανακύκλωσης, καμιά αντίδραση, πουθενά.

Και ενώ περίμενε κανείς ότι θα ξεσηκωνόταν άπαντες, δημοτικές παρατάξεις, μέσα ενημέρωσης, σύλλογοι, κινήσεις πολιτών κ.λ.π, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό. Ρίχναμε όλα τα κανονικά σκουπίδια μας στους κάδους ανακύκλωσης, το φορτηγό της ανακύκλωσης το βλέπαμε να περνά να μαζεύει τα άλλα σκουπίδια και γενικά να είμαστε μία πόλη που αδιαφορεί κυνικά για το περιβάλλον.

Ως εκ του θαύματος εδώ και λίγους μήνες, όλοι λίγο πολύ ανακάλυψαν το πρόβλημα! Είδαμε συμπολίτες μας, κυρίως νέους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική, εκεί που δεν έκαναν ποτέ καμία ανάρτηση για τον τόπο τους και για τα χάλια του και το μόνο που φαίνεται να τους ενδιέφερε ήταν η selfie και τα τραγουδάκια, τώρα ξαφνικά ένας ένας έχουν γεμίσει φωτογραφίες με τα σκουπίδια και selfies στους σκουπιδότοπους!

θεωρώ ότι το ενδιαφέρον όλων τους και ιδιαίτερα των αρχηγών των παρατάξεων είναι υποκριτικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χτυπήσει κανείς τον Γκυρίνη και τη διοίκηση του- κατά τη γνώμη μου ήταν ένας λίγος δήμαρχος μία κακή διοίκηση και τα παραδείγματα αμέτρητα.


Όταν όμως δεν γνωρίζεις ποια είναι τα προβλήματα του τόπου, όταν δεν έχεις πατήσει καν στο δημοτικό συμβούλιο(χαρακτηριστική περίπτωση υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου ο οποίος δεν γνωρίζει καν ποιοι είναι αντιδήμαρχοι ή πρόεδρος του συμβουλίου) και πέρα από τους γεμάτους κάδους, δεν έχεις κάτι άλλο να πεις, τότε λυπάμαι αλλά δεν είσαι άξιος να εκπροσωπείς αυτή την πόλη στο δημοτικό συμβούλιο και αντιστοίχως πάρα πολλοί ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Είμαι ο τελευταίο πολίτης αυτού του δήμου που θα ψήφιζε Γκυρίνη, αλλά τα σκουπίδια δεν πνίγουν μόνο αυτόν, μας πνίγούν όλους μας λόγω της αδιαφορίας μας κυρίως.