Tuesday, April 16, 2019

Κρατήστε μακριά τη Χρυσή Αυγή από τις δημοτικές εκλογές






Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, δεν είναι καν μία πολιτική οργάνωση που μπορείς να την αντιμετωπίσεις στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παρουσία της σε οποιοδήποτε μορφή πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας, πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για τοπικές εκλογές.


Παρότι πλέον έχει αποκαλυφθεί πλήρως η δράση της και οι πρακτικές της και δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για κάποιον που την ψηφίζει να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, ένα σημαντικό κομμάτι των συμπολιτών μας δυστυχώς φέρεται να ψηφίζει το ναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Αυτό κάνει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ τον αγώνα ενάντια στο ναζισμό, στον απολυταρχισμό του μίσους, και στον φασισμό της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που θέλει να λέγεται κόμμα.

Η παρουσία μελών της χρυσής αυγής στα ψηφοδέλτια δημοτικών εκλογών μας είχε απασχολήσει και στις προηγούμενες εκλογές το 2014, με μία χαρακτηριστική περίπτωση ενός μέλους της στο Δήμου Μελίκης ο οποίος τελικά αποσύρθηκε.

θα περίμενε κανείς μετά από όλα αυτά να μην τολμήσει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος να βάλει στελέχη της χρυσής αυγής στο ψηφοδέλτιο του, (μιλάμε για στελέχη και όχι απλούς ψηφοφόρους). Δυστυχώς όμως ο Μιχάλης Χαλκίδης έκανε το μοιραίο λάθος και παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από πολλές πλευρές δεν δίστασε να ¨υποθάλψει" έναν τέτοιον άνθρωπο στο δημοτικό του ψηφοδέλτιο.Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μόνο αυτός υπαίτιος για την πολιτική παρουσία του ναζιστή αφού αυτός συγκεκριμένα είναι εδώ και τέσσερα χρόνια πρόεδρος μεγάλου χωριού που εξελέγη και παρέμεινε στις τάξεις την ομάδας του νυν δημάρχου Γκυρίμη χωρίς αυτός και οι συνεργάτες του να τον θεωρήσουν ποτέ άξιο απομάκρυνσής.

Η υποψηφιότητα λοιπόν του Χρυσάφη ( έτσι λέγεται) στον Χαλκίδη του δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα όχι γιατί απλά υπήρξε στέλεχος της συμμορίας αλλά γιατί διοργάνωσε μία συγκέντρωση της στο χωριό του στην οποία μάλιστα τιμήθηκε από τους ναζιστές, κάτι που ως πρόσφατα διακοσμούσε και τηv φωτογραφία προφίλ της σελίδας του στο facebook.

Κάνω δημόσια έκκληση στον Μιχάλη Χαλκίδη να αποσύρει τον συγκεκριμένο υποψήφιο δείχνοντας έτσι την προσήλωσή του στο δημοκρατικό ιδεώδες κατι που οφείλει να κάνει ως άνθρωπος που υπηρέτησε τον κορυφαίο θεσμό της δημοκρατίας το Ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ θα προέτρεπα και στους άλλους συνδυασμούς να κάνουν το ίδιο εάν έχουν κάποιους χρυσαυγίτες ως προβεβλημένα στελέχη στο ψηφοδέλτιο τους.

Ηδη ένας από αυτούς είναι ως υποψήφιος του Πανταζόπουλου συνταξιούχος στρατιωτικός, ίσως όχι οργανωμένος, αλλά σε κάθε περίπτωση γνωστός χρυσαυγίτης της πόλης, κάτι που κατά τη γνώμη μου αδικεί και τον ίδιο τον Πανταζόπουλο και την μέχρι σήμερα αξιοπρεπή πολιτική του παρουσία.

Θα παρακολουθώ το θέμα και θα περιμένω απαντήσεις και από τους δύο υποψηφίους δημάρχους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουν τελικά το σωστό.

No comments: