Monday, December 16, 2013

Το υπερόπλο myschool και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας

Αν μη τι άλλο, η κοινότητα των ψεκασμένων πάντα βρίσκει τρόπο να μην πλήττουμε, αφού σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτει και ένα νέο ευφάνταστο σενάριο καταστροφής. Αυτή τη φορά οι κακοί του πλανήτη επιβουλεύονται τα σχολεία μας. Το μέλλον του τόπου μας, την αταξική μας δωρεάν εκπαίδευση(;).
Ανοίγοντας σήμερα τον υπολογιστή για να διαβάσω τα νέα πέφτω πάνω σε αυτή την απίστευτη ανακοίνωση, δημοσιευμένη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Αξίζει κανείς να αφιερώσει λίγο χρόνο να την διαβάσει.
Ο γράφων της ανακοίνωσης, που υπογράφει ως πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων του νομού Ημαθίας, μας ενημερώνει πως, η νέα τάξη πραγμάτων βρήκε ένα νέο τρόπο να τιθασεύει την ανώτερη ελληνική φυλή, ένα νέο μηχανισμό στα χέρια των προδοτών που μας κυβερνάνε.
Αυτή τη φορά το νέο υπερόπλο έρχεται από τον χώρο της παιδείας και είναι το myschool, ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα αντίστοιχο με αυτό του 666!
Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος  τα αστεία και ας δούμε περί τινός πρόκειται. Το myschool, είναι ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των σχολικών μονάδων, όπου, μεταξύ άλλων, καταγράφονται ηλεκτρονικά οι επιδόσεις των μαθητών σε πραγματικό χρόνο, ώστε το υπουργείο παιδείας, να έχει τη δυνατότητα μιας πραγματικής εικόνας, του τι συμβαίνει ακριβώς στα σχολεία του. 
Κυρίως όμως καταγράφονται οι επιδόσεις και οι παρουσίες των καθηγητών. Και εκεί φαίνεται πως κρύβεται το μυστικό της αντίδρασης των "επαναστατών" γονέων, αφού ως γνωστών, οι καλύτεροι υπερασπιστές των κεκτημένων με ή χωρίς εισαγωγικά, ήταν πάντοτε οι σύλλογοι αυτοί, εκφραστές ενός ιδιότυπου επαρχιώτικου μικρομεγαλισμού, με ελάχιστες, πλην όμως αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.
Ας δούμε ενδεικτικά μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος στο κείμενο του. Οποιαδήποτε ομοιότητα με ρητορική συγκεκριμένου κόμματος, μονό τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί!
-"Ηλεκτρονική έκφραση του «νέου σχολείου» της αγοράς»
-" Είναι ο "σύνδεσμος" του νέου ανθρώπου ως μαθητή και ως εργαζόμενου αύριο... μέσα σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και μεσαίωνα, ένα μόνιμο ταξικό φακέλωμα απ' το οποίο θα' ναι αδύνατο να δραπετεύσει κανείς"
-«Το «Myschool» έχει σα στόχο της λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, ή για να ακριβολογούμε των υπολειμμάτων που αφήνει στο διάβα της η καταστροφική τους πολιτική»
- «κάτω και από το ηλεκτρονικό «μάτι» του «Μεγάλου Αδελφού-my school»»
Κάπως έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά μετά την απίθανη ιστορία με τα πετρέλαιο του Σόρος, παρακολουθούμε την κοινή γνώμη να βρίσκεται πλήρως παραδομένη στο έλεος του κάθε γραφικού, που θεωρεί πως όλα όσα  ζούμε, είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου καταστροφής της ζωής μας από σκοτεινά κέντρα, και όχι αποτέλεσμα της δικής μας χρόνιας ανικανότητας.
Φαίνεται πως τίποτα δεν μας έγινε μάθημα στα χρόνια της κρίσης...
*Μέλος της Κ.Ε. της Δράσης

No comments: