Saturday, December 21, 2013

Τρείς και ο κούκος στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου μας.

Παρουσία ελάχιστων μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση της δεύτερης θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Η εικόνα της άδειας αίθουσας όπως φαίνεται και στης φωτογραφίες, ήταν αποκαρδιωτική και έδειξε για ακόμη μια φορά πως οι πολίτες του τόπου μας δε ενδιαφέρονται πολύ για τέτοιου είδους διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος ο όποιος πριν τοποθετηθεί ζήτησε συγνώμη για την καθυστερημένη σύγκληση του οργάνου, αφού κανονικά θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει πριν από καιρο, για την ακρίβεια  πριν κατατεθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2014. Το σώμα φάνηκε πως αποδέχθηκε τις αιτιάσεις του δημάρχου για την καθυστέρηση, αφού κανείς από τους παραβρισκόμενους δεν σχολίασε σχετικά

Στη συνέχεια ο Δημητριάδης έκανε μια.σύντομη παρουσίαση των χαρακτηριστικών του Δήμου και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του τεχνικού προγράμματος δράσης, ενώ αίσθηση έκαναν οι σκληροί χαρακτηρισμοί του για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την μείωση των επιχορηγήσεων προς τους δήμους.

Μετά τον δήμαρχο πήραν το λόγο κάποιοι συμπολίτες μας που έκαναν κάποιες παρατηρήσεις και προτάσεις, ελάχιστες όμως από αυτές ήταν επί του θέματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συζήτηση ήταν γενικότερα για την οικονομική κατάσταση και τέθηκαν προβληματισμό από τους δημότες, παρά το γεγονός ότι το μόνο θέμα της συνεδρίασης ήταν το σχέδιο δράσης του Δήμου.


No comments: