Saturday, May 25, 2019

Η νύχτα της Κυριακής θα είναι μεγάλη!

Έκλεισε απόψε επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Αλεξάνδρεια
Το Lioliopoulos Post από την πρώτη στιγμή δεν δίστασε να δώσει τις προβλέψεις του, είτε εδώ είτε στην εκπομπή εκλογομαγειρέματα που φτιάξαμε ειδικά για αυτό το σκοπό στον φιλόξενο Emvolos.gr.

Απόψε θα κάνουμε την τελευταία μας ανάρτηση για τις δημοτικές εκλογές περιλαμβάνοντας και τα τελευταία στοιχεία.


Κατά τη διάρκεια λοιπόν των τελευταίων ημερών συνέβησαν κάποια πράγματα πραγματικά εντυπωσιακά που τα περιγράψω παρακάτω εν ολίγοις.


1.
Το εκπληκτικό ντεμαράζ του Μιχάλη Χαλκίδη.
Πριν από λίγο καιρό δεν θεωρούσα τον Μιχάλη Χαλκίδη ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στο δεύτερο γύρο, δεν γνώρισα πολλούς ανθρώπους που ανοιχτά να ήταν υπέρ του, ούτε κάποιες μαρτυρίες έδειχναν κάποια ιδιαίτερη δυναμική.
Μέρα με την ημέρα όμως τα πράγματα άλλαξαν, και ο δαιμόνιος πολιτικός βγήκε μπροστά και με φοβερή ενέργεια και κινητικότητα, με πολύ έξυπνες και στοχευμένες κινήσεις κατάφερε να ανεβάσει κατά πολύ την δυναμική του.
Άριστη απεικόνιση αυτής της εξέλιξης είναι εντυπωσιακές συγκεντρώσεις που έκανε τις δυο τελευταίες μέρες σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη
Αν τελικά καταφέρει ο έμπειρος Μελικιώτης και περάσει στο δεύτερο γύρο πράγμα που πλέον φαντάζει πολύ πιθανόν, τότε θα μιλάμε για ένα μικρό θαύμα ή καλύτερα θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ανάλυσης πολιτικής επικοινωνίας στα πανεπιστήμια !


2.
Το φρένο το Ναλμπάντη.

Από την πρώτη στιγμή η υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη φαινόταν να είναι αυτή που είναι πιο δυνατή σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου και στην πόλη. Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα στην πρώτη Κυριακή παρότι δεν του έδινα ποσοστό μεγαλύτερο του 30%.
Για ένα περίεργο λόγο τις τελευταίες μέρες ο Κώστας δεν συνέχισε να ανεβαίνει τόσο, φαίνεται να έπιασε κάποιο ταβάνι πριν τις τελευταίες εκλογικές του ομιλίες.
Πιστεύω ότι κάποιο ρόλο έπαιξε και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και η παγωμάρα σχετικά με αυτή, παρότι ο ίδιος ο Κώστας και οι συνεργάτες του χειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο το ζήτημα. Θα τολμήσω να πω πως δεν θα χάσει την πρωτιά αλλά ίσως με μικρότερο ποσοστό


3. Ο προβληματισμός στο επιτελείο του Παναγιώτη Γκυρίνη.


Ήταν γνωστό από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ότι ο νυν δήμαρχος θα είχε ένα βουνό προβλημάτων να αντιμετωπίσει. Με αποδεκατισμένη δημοτική ομάδα και άλλες δύο δυνατές υποψηφιότητες από το χώρο του, φαινόταν ότι ο αγώνας του θα ήταν άνισος. Ωστόσο παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που είχε και την πολύ χαμηλή αποδοχή από τον κόσμο, κατάφερε να κάνει ένα αρκετά καλό ψηφοδέλτιο να πείσει δυνατά ονόματα να μπουν στο συνδυασμό του και αυτό του προσέδωσε μία δυναμική η οποία οδηγούσε σε ασφαλή πρόβλεψη ότι θα πάρει τη δεύτερη θέση.
Η δυναμική αυτή όμως είχε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, αφορούσε περισσότερο τον ενθουσιασμό των νεοφερμένων υποψηφίων και την έντονη στήριξη από τα τοπικά μέσα.
Μία σειρά από επικοινωνιακά λάθη, η κατάσταση με τα σκουπίδια, το βατερλό του debate καθώς και η κακή παρουσία του στις ομιλίες του, έδειξαν την υποψήφια του ιδιαίτερα προβληματική. Οι προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στις έδρες των πρώην δήμων ήταν αποκαρδιωτικές σε προσέλευση κόσμου. Αν τελικά δεν καταφέρει να περάσει από την πρώτη Κυριακή, θα είναι κάτι πραγματικά σπάνιο και απρόσμενο για κάποιον που είναι εν ενεργεία δήμαρχος.

4 Η "περίεργη¨ δυναμική του Αργύρη Πανταζόπουλου
Η υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου είναι μοναδική, έχει πάρα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα όσον αφορά τους τόνους, είχε μηδενική κάλυψη από τα μέσα, ούτε υπήρχε ένας σαφές πολιτικό στίγμα.
Όλα αυτά βελτιώθηκαν στις τελευταίες μέρες ωστόσο δεν δείχνει την δυναμική που να μπορεί να είναι αυτή που θα τον οδηγήσει στο δεύτερο γύρο.
Μπορεί ο Σάκης Κούγκας να ισχυρίζεται ότι έχει ακόμη τις δύο χιλιάδες ψήφους ως βάση (!), τα φαινόμενα όμως δείχνουν ότι η δυναμική του δεν είναι αντίστοιχη άλλων ετών.
Παρόλα αυτά η υποψήφια του δικηγόρου, παραμένει ο μεγάλος άγνωστος Χ αφού απευθύνεται σε έναν ιδιαίτερο κόσμο, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες ή σε ανθρώπους εκτός του αστικού ιστού της πόλης και των μεγάλων χωριών.
Είναι αλήθεια ότι ο Σάκης Κούγκας κατάφερνε και κινητοποιούσε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που κινούνταν σε έναν άλλο διαφορετικό κόσμο που δεν μπορείς να το πιάσεις εύκολα σε δημοσκοπήσεις.
Αν αυτό το φαινόμενο επαναληφθεί και σε αυτές εκλογές με τον Αργύρη Πανταζόπουλο, δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να περάσει αυτός στον δεύτερο γύρο.


Να πούμε εδώ ότι σε περίπτωση που ο Αργύρης καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι το απόλυτο φαβορί για να γίνει δήμαρχος αφού η υποψηφιότητά του δεν έχει καμία αντιπαλότητα και έτσι λοιπόν με ευκολία θα μπορέσει να συσπειρώσει κυρίως τους συντηρητικούς ψηφοφόρους έναντι του Κώστα Ναλμπάντη, άν αυτός είναι ο πρώτος.

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η νύχτα της Κυριακής θα είναι πολύ μεγάλη αφού θα πρόκειται για μία από τις πιο αμφίρροπες μάχες που έχουν δοθεί ποτέ.


Ραντεβού τη Δευτέρα! Υ.Γ. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που κατά εκατοντάδες καθημερινά μπαίνουν και παρακολουθούν το μπλοκ μου και όλους αυτούς που δια ζώσης μου μεταφέρουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που γράφω και σχολιάζω τα πράγματα στις δημοτικές εκλογές Εχω καταφέρει πιστεύω να πείσω και τον πιο δύσπιστο ότι δεν είμαι επηρεασμένος από συμπάθειες ή αντιπάθειες και οι κρίσεις μου είναι όσο πιο αντικειμενικές γίνεται. Αυτό νομίζω είναι μία μεγάλη κατάκτηση και με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

No comments: