Monday, September 17, 2007

Αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση!

Αναπάντεχη καθίζηση για το Πασοκ έκρυβαν οι χθεσινές εκλογές. Η σαφή αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος προς τη Νεα Δημοκρατία συνοδεύτηκε απο άρνηση στήριξης της πρότασης του Πασόκ και του Γ.Ππαπανδρέου.
Πολλά έχουν να ειπωθούν και να γραφτούν τις επόμενες μέρες για τα αίτια και τις ευθύνες της ήττας. Την δική μου άποψη θα την παρουσιάσω σύντομα καθώς και την Αρχηγική μου προτίμηση. Το μόνο που θέλω να πω αυτή τη στιγμή είναι :

Αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση!

και ο νοών νοείτω...

6 comments:

Anonymous said...

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ.
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΘΕΩΡΩ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ).
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΏΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ?
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ", ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Anonymous said...

Οχι στον εγκαθετο Βνιζέλο των οικονομικων συμφερόντων

Nikos Lioliopoulos said...

Ευχαριστώ πολύ Μαρία για το πολύ καλογραμμένο και ενδιαφέρον σχόλιο σου.Συμφωνώ απόλυτα με τις κρίσεις σου σχετικά με την ¨επιδρομή" Βενιζέλου, όπως επίσης και για την κακή προεκλογική καμπάνια αλλά προς θεού όσα είπε ο Γιώργος για τον Καραμανλή είχε δίκαιο και έπρεπε να τα πει! Όσο για τον δήθεν θεσμικό και χαμηλών τόνων Κωστάκη σου θυμίζω τον απόλυτο μηδενισμό του έργου Σημίτη καθ όσο ήταν στην αντιπολίτευση και τις βρισιές τύπου "αχιερέας" κ.α

Anonymous said...

Νικόλα χαίρομαι πολύ που προτείνεις την Αννα Διαμαντοπούλου για Αρχηγό!
Τώρα την εκτιμώ ακόμη περισσότερο!

Anonymous said...

νίκο δες αυτή τη καταπληκτική φωτογραφία τα λέει όλα : http://img130.imageshack.us/img130/1406/67572894pk1.jpg

Nikos Lioliopoulos said...

Φίλε Μελίνικε δεν βρίσκω χρόνο να γράψω ένα άρθρο για την κατάσταση του Πασόκ ένα όμως θα σού πω:ΝΑΙ είμαι υπέρ της τρίτης λύσης και αυτό γιατί ενώ αγαπώ τον αρχηγό νομίζω οτι έχει κάνει και λάθη αλλά πάνω απ όλα έχει μια βαριά ήττα στην πλάτη του από την οποία δύσκολα θα ανακάμψει.Για τον Βενιζέλο ούτε λόγος! Για αυτό λοιπόν προτείνω τρίτη λύση για την οποία η Αννα είναι ιδανική.