Wednesday, September 26, 2007

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταστροφή του Αλιάκμονα.


Μόλις την επομένη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, η κατάσταση έγινε χειρότερη. Να θυμίσουμε ότι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αναβλήθηκε το πρώτο θέμα που αφορούσε τις αμμοληψίες στο ποτάμι, διότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Μελίκης. Υπήρξε αντίδραση και από Νομαρχιακούς Συμβούλους. Από την έδρα του, ο Νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης, βεβαίωσε ότι από την επομένη οι υπηρεσίες δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν που παρανομεί και ότι θα βρίσκονται στην περιοχή. Σήμερα Τετάρτη, και μέχρι το απόγευμα καμία υπηρεσία ή υπηρεσιακός παράγοντας, δεν πάτησε στη περιοχή. Αντί αυτού, τα μεγάφωνα στην τέως Κοινότητα Λουτρού, ανακοίνωσαν ότι όποιος θέλει, μπορεί να πάει να κόψει ξύλα από το ποτάμι. Ήδη πολλοί πολίτες άρχισαν να ολοκληρώνουν την καταστροφή. Μάλιστα δασοφύλακας που ειδοποιήθηκε, βεβαίωσε αυτούς που μπροστά του έκοβαν τεράστια δέντρα, ότι μπορούν να το κάνουν.

Αφού συστηματικά κατέκαψαν εκατοντάδες στρέμματα, τώρα ολοκληρώνουν την καταστροφή. Ετοιμάζουν την χέρσα πλέον έκταση, για νέες παράνομες αμμοληψίες.

Απρόσκοπτα λοιπόν, συνεχίζουν οι καταστροφείς την δουλειά τους. Μεθοδικά, καίνε, κόβουν, εκχερσώνουν και καταπατούν και τα όργανα του κράτους, υποθάλπουν. Τα συλλογικά όργανα, αναβάλουν.

No comments: