Tuesday, March 8, 2011

Καρναβάλι Μελίκης 2011


Μετα απο πολλα χρονια το φετινο καρναβαλι της Μελικης ειχε παρα πολους επισκεπτες......ομως ολοι οι καρναβαλιστες ειναι πικραμενοι και αγανακτησμενοι με οσα εγιναν .Περιμεναν υπομονετικα ποτε να τελειωσει η παρωδια των χορευτικων για να παρελασουν.Αργησε για μια ακομη φορα ο Στεργιος Μπαρτζωκας να ανοιξει την παρελαση των καρναβαλιστων το θεμα ειναι οτι στα πληρωματα υπηρχαν μικρα παιδια και τα περισοτερα σημερα ειναι αδιαθετα στα σπιτια τους.Μπραβο στους συντελεστες για ολα και του χρονου να ξεκινησουν την παρελαση το βραδύ γιατι τα χορευτικα του λαογραφικου εχουν προτεραιότητα και η παρελαση των καρναβαλιστων ειναι απλα ετσι για να γεμιζει το προγραμμα τους.Ντροπη σας κυριοι γιατι απο αυτα που ειπαμε πριν 1 μηνα που μαζευτηκαμε με ολους του φορεις του καρναβαλιου μας υποσχεθηκανε οτι θα γινουν αλαγες.Αν δεν φυγουν τα αποστηματα απο το καρναβαλι θα αναγκαστουμε να αποχωρησουμε ολοι οι καρναβαλιστες.Τελος απο το 2005 σαν ξεσιλοιαστοι παντα μα παντα παιζουμε τα σατυρικα τραγουδια του Γεωργιου Μελικη ,αυτοι οι αθλιοι ποτε θα τα παρουσιασουν στο καρναβαλι μας Θασος Τυρναβος και Κοζανη παιζουν τα τραγουδια του μεγαλυτερου λαοφραφου της Ελλαδας και μεις στην Μελικη ακουμε ολες τις μαλακιες.....μακαρενα και ναχαμε να λεγαμε.Ντροπη σας εμεις εχουμε τον γκατζιο στις μπλουζες μας αλλα τα γαιδουρια ειναι ολου αυτοι που παραχαραζουν την ιστορια του μελικιωτικου καρναβαλιου γιατι το καρναβαλι της μελικης ειναι σατυρα και γελιο και οχι η συνεχεια του λαικου χειμωνα.
Το παραπάνω σχόλιο έγραψε ένας από τους καρναβαλιστές του ξακουστού μας καρναβαλιού. και το μεταφερω αυτουσιο. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, δεν μπορουσα να ήμουν παρων , αλλά το καρναβάλι μας για άλλη μια φορά πρέπει να ήταν υπέροχο, όπως φάνηκε από τη μετάδοση στο ιντερνέτ του Σωτήρη Μάνικα ο όποιος αξίζει πολλά συγχαρητήρια.
Ήθελα μαζί με τα συγχαρητήρια μου για όσους εργάστηκαν για την επιτυχία, να ενώσω και εγώ τη φωνή μου με όσους πιστεύουν ότι τα παραδοσιακά χορευτικά πριν από την παρέλαση των αρμάτων πρέπει επιτέλους κάποτε να σταματήσουν. Πάντα πίστευα ότι γίνονται μονό και μονό για να ικανοποιήσουν την ευαρέσκεια κάποιων επαγγελματιών της παράδοσης στον τόπο μας και δεν έχουν καμία θέση την ημέρα της παρέλασης.
Αντιθέτως θα πρέπει να γίνεται ξεχωριστή εκδήλωση-γιορτή για τους συνεχιστές της παράδοσης του τόπου μας. (Όχι τους επαγγελματίες. επιμένω)
Και δυο ακόμη σύντομα σχόλια.
- Ο στίχος του κάρου έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό το χιούμορ του. Ιδιαίτερα φέτος μου φάνηκε εντελώς εκδικητικός.
- Κατώτεροι των περιστασεων για άλλη μια φορά οι εκφωνητές . Το είπαμε και πέρυσι, επιτέλους όχι άλλο… Μπαρτζωκα...
Απολαυστε την μεγαλη παρελαση εδω:


No comments: