Thursday, February 14, 2008

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στον Πολύγυρο!




Αφωνους μας άφησε η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου που αποφάσισε να ανεβάσει την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” ,με ντόπιους ερασιτέχνες ηθοποιούς.
Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία απο θεατρικές παραστάσεις αλλά αυτο που είδα στο δημοτικό θέατρο προχτές ήταν κάτι το συγκλονιστικό.
Μια παρέα ντόπιων ερασιτεχνών, ανέβασε σε μια μικρή επαρχική πόλη ( πόλη να την πεί ο θεός!) με απόλυτη επιτυχία ,πιστότητα, και μπροπαντώς μεράκι αλλά και προτοτυπία , το κλασικό αυτο έργο. Ιδαίτερη δε εντύπωση άφησε ο χορός που με μαεστρία κατάφερε να μπολιάσει αρμονικά , τόπικα τραγούδια του Πολυγύρου!
Καθοριστική βέβαια είναι η συμβολή του επαγγελματία σκηνοθέτη Μηλτιάδη Μαρέτα που συνεργάζεται χρόνια με την ομάδα με θαυμαστά αποτελέσματα.
Συγχαρητήρια !
ΟΙ φωτογραφίες είναι απο το halkidikinews.gr

1 comment:

Anonymous said...

Νικο Καλησπέρα !!!
Γραφω εδώ το σχολιο μου γιατι δεν καταλαβα ή δεν μπορεσα να βρω που αλλού να το γράψω, για αυτό και δεν εχει σχεση με το θεατρο του Πολυγύρου....
Απο οτι ειδα με μια βο΄τα στο ιστολόγιο σου η φωτογραφία με την ¨κατάντια¨του Πανεπιστημιακού Ασύλου παραμένει ενώ έχουν διαγραφεί? ολα τα σχόλια γύρω από αυτό! Φαντάζομαι οτι δεν λειτουργεί ετσι ενα ¨δημοκρατικό¨ιστολόγιο?
Περιμένω απάντηση...
Γρηγόρης