Thursday, February 7, 2008

Για τον κυρ-Βαγγέλη


Αίσθηση προκάλεσε με τη παραίτησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) κ. Βαγγέλης Πολύζος, που κατηγορεί, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Κοντό, για παρεμβάσεις στις αποφάσεις της διοίκησης της Βιομηχανίας, με αποκορύφωμα την εκτός διαδικασιών πρόσληψη 10 συμβασιούχων στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ στην Ξάνθη, ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού.
Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Κυρ-Βαγγέλη ,μέσω της γυναίκας μου που κατάγεται απο τον Κολινδρό ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην βουλευτή.
Ο Βαγγέλης Πολύζος είναι μια σπάνια πολιτική προσωπικότητα. Χωρίς πανεπιστημιακές γνώσεις κι με μόνο όπλο του την αγάπη των συμπολιτών του εκλέχτηκε δήμαρχος Κολινδρού με ποσοστά ρεκόρ το 90΄ και 94΄.Αφήνοντας πίσω του ένα αξιοσημείωτο έργο παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία το 96΄, ενώ επανεξελέγη το 2000΄ κι το 2004΄. Απο την θητεία του στο Δήμο αναφέρω ενδεικτικά έργα του όπως , αθλητικό κέντρο- κολυμβητήριο, ΚΑΠΗ, δημ. βιβλιοθήκη ,αποχετευτικό δίκτυο, αρδευτικά έργα, και πολλά άλλα.
Κατα τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας δεν δίστασε πολλές φορές να διατυπώσει απόψεις που κάνανε αίσθηση στο πανελλήνιο όπως αυτή που στην ουσία τον άφησε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι υπάρχουν άτομα που τα παίρνουν σε όλα τα κόμματα. Με την αποχώρηση του από τα ψηφοδέλτια της Ν. Δημοκρατίας άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στην ανανέωση και την εκλογή του νεότερου Κ.Κουκοδήμου , μια επιλογή που δυστυχώς αποδείχτηκε ατυχής για αυτόν, το κόμμα του, αλλά και τον τόπο γενικότερα, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Με την παραίτηση του απο τη διοίκηση της ΕΛΒΙΖ όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον υπουργό και την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων(σύνηθες φαινόμενο στα χρόνια της επανίδρυσης!) που προσπάθησε να του επιβάλει, ενώ απέδειξε για άλλη μια φορά το σπάνιο -για συντηρητικό πολιτικό- ήθος του.

No comments: