Wednesday, January 30, 2008

Αγιοποίηση



Αντιγράφω απο τα επίκαιρα του Νίκου Δήμου
Είτε μιλάνε για τον Ζαχόπουλο είτε για τον Χριστόδουλο, τα ΜΜΕ έχουν πάντα μία και μόνη συνταγή: την υπερβολή.
Έτσι λοιπόν τώρα παρακολουθούμε την αγιοποίηση του Αρχιεπισκόπου. Ο αποθανών όχι μόνο δεδικαίωται αλλά και υπερυμνείται.
Τον άνθρωπο Χριστόδουλο τον πόνεσα στην αρρώστια του – αλλά τον πολιτικό ηγέτη (γιατί πνευματικός δεν υπήρξε) δεν θα τον απαλλάξω λόγω απουσίας. Ο ιερωμένος που έφερε τις κάμερες και το χειροκρότημα στις εκκλησίες, έκανε τον άμβωνα μπαλκόνι, διακήρυξε το «όπισθεν ολοταχώς!» αποκάλεσε τους διανοούμενους «γραικύλους φωταδιστές», αφόρισε τον «επάρατο διαφωτισμό» και προέτρεψε το ποίμνιο να παραβεί το νόμο («αφήστε τους νόμους να κοιμούνται!») δεν πρέπει να αγιοποιείται επειδή, όπως και χιλιάδες συνάνθρωποι, «πέθανε με αξιοπρέπεια».

Έκανε ό,τι μπορούσε για να μας γυρίσει πίσω. Ελπίζω να ήταν απλώς μία κακή παρένθεση και ο διάδοχός του να θυμηθεί πάλι την χριστιανική διδασκαλία, την επί του Όρους Ομιλία και τα λόγια του Ιησού για τον Θεό και τον Καίσαρα.


Αυτη είναι η πραγματικότητα,όσο πικρή και να είναι...
Υ.Γ. Τον Αλβανίας Αναστάσιο γιατι δεν τον κάνουν αρχιεπίσκοπο?

5 comments:

Anonymous said...

giati einai arxiepiskopos albanias!!!
den einai mitropolitis stin eklissia tis ellados!!!

Anonymous said...

Τι κρίμα αν δεν μπορεί να αλλάξει αρχιεπισκοπή! Απο τους λίγους ιερείς που θα με έκαναν να έρθω κοντά στην εκκλησία. Οι δικοί μας πάντως με στέλνουν χιλιόμετρα μακριά!

Άγγελος Γ. Σοφιανίδης said...

Φίλε νίκο,
προχθές ήμουν στα Ριζώματα και γνώρισα έναν πραγματικά σπάνιο ιερέα!!!

Πολιτικοποιμένος, με όραμα και όρεξη για αγώνα... με αγωνία για το μέλλον του τόπου!!!

υπάρχουν κι αυτοί τελικά!!!

patsiouri said...

Συμφωνώ απόλυτα, τόσο για τον ελαφρύ το χώμα όσο και για τον Αναστάσιο!

Nikos Lioliopoulos said...

Πάντως η επικράτηση του Θηβών σήμερα, αφήνει μια νότα αισιοδοξίας. Διάβασα οτι αντιτάχθηκε στις λαοσυνάξεις και κράτησε αποστάσεις απο τον Χριστόδουλο και έμαθα οτι τον φάγανε την προηγούμενη φορά μετά απο αναπόδεικτες καταγκελίες για κακοδιαχείριση.