Sunday, January 27, 2008

Ποιοί δεν αντέχουν τη δημοκρατία ; ...

Επειδή κοντεύουμε να τρελαθούμε τελευταία στο Πασόκ δημοσιεύω τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για πρόεδρο . :
"Πρακτικό της Συνεδρίασης Νο 69 της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ:
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Νο 69
Η Ε.ΚΑ.Π. κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Προέδρου της σ. Γιώργου Ανωμερίτη και παρόντων των μελών της: Π.Σγουρίδη, Δ. Κουσελά, Π. Τσερτικίδη, Γ. Χαλβατζόγλου, Μ. Κυριακοπούλου, Μ. Ζερβάκη, Κ. Κωλέτση, αφού έλαβε από τις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών κέντρων τα πρακτικά εκλογής Προέδρου, πιστοποιεί τα συνολικά τους στοιχεία, από τα οποία εξάγεται το ακόλουθο αποτέλεσμα:
1. Εψήφισαν: 769.156
2. Έγκυρα : 763.674
3. Άκυρα: 5.482
4. Λευκά: 1.212

Έλαβαν: Παπανδρέου Γιώργος : 427.021 (55.91%)
Βενιζέλος Ευάγγελος : 291.593 (38.18%)
Σκανδαλίδης Κώστας : 43.848 (5.74%)

Η επιτροπή, αφού παραλάβει το συνολικό εκλογικό υλικό, θα συνεδριάσει για το δευτεροβάθμιο έλεγχο των αποτελεσμάτων και την ποιοτική αποτύπωσή τους.
Για την Ε.ΚΑ.Π.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ανωμερίτης"
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν ο κ Βενιζέλος και οι συν αυτό δεν την αντέχουν ας τα μαζέψουν και ας φύγουν . Δεν θα χάσει δα και η Βενετιά βελόνι! Πόσο χειρότερα μπορεί να πάει το Πασόκ αν φύγουν άραγε? Είναι οι ίδιοι που στα γκάλοπ απαντούν ότι δεν ψηφίζουν Πασοκ , για αυτό και τα χαμηλά αποτελέσματα. Και βέβαια αν δε φεύγουν και περιμένουν την ήττα του Πασόκ για να διεκδικήσουν ξανά την αρχηγία ,έ τότε ας τους διώξει ο Γιώργος και να μη φοβάται έχει το λαό μαζί του και το ξέρει.
Στο παρακάτω βίντεο η πολύ σημαντική -κατά τη γνώμη μου-ομιλία του Προέδρου στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ δυτικής Αττικής σήμερα:

5 comments:

Blog Writer said...

Όταν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσπεράσει τα εσωτερικά του ζητήματα, πώς να πείσει τον απλό πολίτη να το εμπιστευτεί; Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να ανακάμψει μετά τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τα στελέχη της ΝΔ...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

αρχίζω να πιστεύω οτι η μόνη λύση είναι η διάσπαση . Ηταν αναμενώμενο μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα στο δρόμο για την εκλογή προέδρου, οι ηττημέβοι(εν προκειμένω του Βενιζέλου αλλά και σε αντίθετη περίπτηση οι του Γιώργου)με τίποτα δεν θα θέλαν γρήγορη ανάκαμψη του Πασόκ αν όχι νέα ήττα του. Μάλλον είναι καλύτερα -και για τους ίδιους -να φύγουν.

Anonymous said...

Ο Γιώργος μετά την επανεκλογή του συμπεριφέρεται ως κατακτητής. Πιστεύω ότι θα είναι η "ταφόπλακα" του ΠΑΣΟΚ...

Anonymous said...

Μαρτυριάρη καλώς ήρθες, μας έλειψες!
Ας κάνουμε νια μικρή ανασκόπηση της πορείας του Γιώργου. Όταν ανέλαβε την αρχηγία του Πασόκ επέδειξε σπάνια δημοκρατικότητα και ανεκτικότητα σε μια σειρά από συμπεριφορές και αυτό σε συνδυασμό με άλλες ιδέες όπως συμμετοχική δημοκρατία ποσοστώσεις φύλων, νεολαίας , μεταναστών και πολλών άλλων, θεωρήθηκε αδυναμία και έλλειψη ¨αρχηγικού ¨προφίλ .Αυτό βέβαια συνετέλεσε άμεσα και στην ¨δημοσκοπική ¨του υποχώρηση.
Όταν ,ακούγοντας προφανώς κάποιους εσχάτως επανακάμψαντες στο Πασόκ λαϊκιστές , προσπάθησε να κάνει το εντελώς αντίθετο ,θεωρήθηκε αυταρχικός. Είμαι λοιπόν και εγώ ένας από αυτούς που τον κατηγορώ για τις ατελείωτες παλινδρομήσεις του αν και παραμένω ισχυρός υποστηρικτής του ,όχι για αυτό που προσπαθεί εσχάτως να γίνει αλλά για αυτό που πραγματικά είναι. Δεν ξέρω αν είναι η ταφόπλακα του Πασόκ αλλά περεταίρω υποχώρηση της δύναμης του Πασόκ επι των ημερών του ,θα είναι –κατά τη γνώμη μου-ταφόπλακα της προοδευτικής πλευράς στην σύγχρονη Ελληνική πολιτική ιστορία.
Αλοίμονο…