Thursday, January 17, 2008

Εκδρομή στην Ιταλία.



Η απουσία μου από το site οφείλεται κυρίως στην εκδρομή που διοργάνωσε το σωματείο συγκομιστών τεύτλων εργ. Πλατέως στην Ιταλία σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Τσεας travel. Ως πρόεδρος του σωματείου ,σε μένα έπεσε το βάρος της διοργάνωσης της εκδρομής.
Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη επίσκεψη σε αγροτικά εργοστάσια της περιοχής όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο .Έτσι λοιπόν περιοριστήκαμε στα ¨καθαρά¨ τουριστικά μας καθήκοντα ,όπως οι επισκέψεις σε Ρώμη, Πομπηία και Φλωρεντία.
Εδώ λίγες φωτογραφίες από την εκδρομή.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής πληροφορήθηκα από τον τύπο την ερώτηση του Βουλευτή Τ.Σιδηρόπουλου προς τον Υπουργό γεωργίας σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ.
Η εκδρομή διεξήχθη σε μία πολύ κακή συγκυρία για το επάγγελμα μας. Η χρονιά που πέρασε υπήρξε καταστροφική για μας λόγω των πολύ λίγων τεύτλων που καλλιεργήθηκαν το 2007. Δυστυχώς και για το 2008 το ενδιαφέρον των αγροτών για καλλιέργεια τεύτλων παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο παρά τα κίνητρα στήριξης της τευτλοκαλιέργειας που ανακοίνωσε η ΕΒΖ.
Κατά τη γνώμη μου η διαχείριση της κρίσης που προέκυψε στην παραγωγή ζάχαρης (σε όλη την Ευρώπη) εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως υπήρξε ανεπαρκέστατη αν όχι τραγική. Δυστυχώς όμως και η στάση της αντιπολίτευσης δεν βοήθησε και πολύ προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.
Η όλη ιστορία είναι ,νομίζω, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πολιτικής κατάστασης στη χώρα σήμερα . Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης, η αντιμετώπιση του κράτους ως λάφυρο από τους ¨κολλητούς¨ του Καραμανλή που διοικούν τη βιομηχανία αλλά και η αδυναμία του Πασόκ ως αντιπολίτευση να απεμπλακεί από τον ζημιογόνο συνδικαλιστικό κριτικισμό, οδήγησαν τη Εβζ στη σημερινή τραγική της θέση.>

No comments: