Tuesday, August 14, 2007

H Μελίκη πάλι στα δελτία ειδήσεων !


Για άλλη μια φορά η περιοχή μας απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων των καναλιών(όπως πάντα για άσχημα νέα.)
Αυτη τη φορα τα κανάλια αλλά και εφημερίδες ασχολούμενα με την εκτεταμένη μόλυνση του Αλιάκμονα ανεφερθηκαν στο δήμο μας. Το ΣΚΑΙ μάλιστα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων συνδέθηκε ζωντανά με την περιοχή του Αλιάκμονα στο Δήμο μας, όπου έδειξε ζωντανά πλάνα από την καταστροφή που συντελείται και τα νεκρά ψάρια. Στην παρακάτω διεύθυνση θα δείτε το βραδυνό δελτίο ειδήσεων του σταθμού http://www.skai.gr/master_avod.php?id=56914

Το παραπάνω βίντεο δεν έχει σωστό ήχο (το τράβηξα με το κινητό μου).
Ρεπορτάζ θα προβληθεί απόψε και στο κεντρικό δελτιό του Alpha.
Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγγελιοφόρος εδώ.
Για το θέμα γράφει και το κεντρικό σημερινό άρθρο της εφημερίδας:

Η κατάσταση στην «Τάφρο 66» δεν είναι καινούργια ιστορία. Εδώ και μια εικοσαετία το κανάλι μετατρέπεται σε μια τεράστια χαβούζα-σκουπιδότοπο. Τα μολυσμένα νερά «σκοτώνουν» τον Αλιάκμονα και καταλήγουν στο Θερμαϊκό.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, δήμοι πετούν τα αστικά -και όχι μόνον- απορρίμματα, σφαγεία της Βέροιας ξεφορτώνουν από έντερα μέχρι κεφάλια που περισσεύουν από τις σφαγές, βιομηχανίες ρίχνουν κάθε είδους απόβλητα και φυσικά εκεί καταλήγουν και τα στερεά απόβλητα του βιολογικού καθαρισμού Βέροιας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες πολλές μικρές χωματερές, καθώς και ο σκουπιδότοπος του νομού. Τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν για άλλη μια φορά ήταν απλώς το αναμενόμενο αποτέλεσμα όλης αυτής της άναρχης κατάστασης. Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η περιοχή προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ!

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Oπως είναι γνωστές και οι επιπτώσεις, τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των ανθρώπων της περιοχής. Το έγκλημα που διαπράττεται όμως σχεδόν καθημερινά αφήνει τους αρμόδιους αδιάφορους. Είναι παντελής η απουσία των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, μιλώντας στον «Α», τόνισε πως κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους κι αυτά που συμφωνήθηκαν για να προστατευτεί το περιβάλλον στην περιοχή.

Καλά είναι τα μεγάλα (προεκλογικά) λόγια και οι υποσχέσεις. Αυτό που χρειάζεται όμως πάνω απ΄ όλα είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Oι τοπικές αρχές πρώτες απ΄ όλους. Να πάρουν μέτρα αλλά και να τα εφαρμόσουν στο ακέραιο, όσο αυστηροί κι αν χρειαστεί να γίνουν, ακόμα και με παράγοντες της περιοχής. Δεν μπορεί τα πάντα να μεταφράζονται σε ψήφους και να μετριούνται με πολιτικό κόστος. Το περιβάλλον και η προστασία του μας αφορά όλους και κυρίως τα παιδιά μας. Γι΄ αυτό ξεπερνάει κάθε ιδιωτικό σχεδιασμό...


5 comments:

Anonymous said...

Η λειψυδρία φταίει για τα νεκρά ψάρια...
Ο Δήμαρχος σας ξαναχτύπησε!
Δες την αντίδραση του παρουσιαστή ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει!

Nikos Lioliopoulos said...

kai proedros tis TEDK parakalo!

Anonymous said...

Πάντως θα βάλει πρόστιμα όπως είπε...

Nikos Lioliopoulos said...

Afou ftaiei i lipsidria se poion tha valei prostimo? sto theo?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.