Tuesday, August 28, 2007

Σημειώσεις μου από το Δ.Συμβούλιιο Μελίκης της 28-08 2008



Πριν παραθέσω τις σημειώσεις μου από το δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τούς συνδημότες μου για την αδυναμία μου να παραμείνω ψύχραιμος απέναντι στην απαράδεκτη αντιδημοκρατική και υβριστική συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Συμβουλίου κ Χαλκίδη.. Ζητώ επίσης συγνώμη από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ,αυτούς που κράτησαν το απαραίτητο επίπεδο στη συζήτηση για την αντίδραση μου παρότι αναγνωρίζουν -ελπίζω- την ανθρώπινη δυσκολία του να παραμείνει κανείς ψύχραιμος υπό αυτές τις συνθήκες. Υπόσχομαι στο μέλλον να είμαι πιο ανθεκτικός απέναντι στον οχετό λάσπης που δέχεται η παράταξη μου και εγώ προσωπικά.

Δημοτικό Συμβούλιο 28-8-2008.

Ανακοινώσεις.
-Οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι της Μελίκης αναβάλονται ως ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες της πρόσφατης καταστροφής και τα προβλεπόμενα έξοδα θα διατεθούν στους πληγέντες
-Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν.Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι μπορούν να κάνουν αίτηση προς το Δήμο για παραχώρηση χώρου προς εγκατάσταση των μονάδων τους.
-
Προ ημηρεσίας διάταξης θέματα.
Π. θεοδωρακόπουλος: Παράνομη η απόφαση του συνεταιρισμού της Μελίκης για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του τα οποία του παραχωρήθηκαν από την κοινότητα Μελίκης και είναι δημόσια περιουσία των Μελικιωτών. Ο κώδικας Δήμων και κοινοτήτων προβλέπει να επιστρέψουν στην κοινότητα(δήμο).
-Κ.Τζαφέρης:Να συνεισφέρουμε όλοι οικονομικά για τους πληγέντες .
-Ν.Λιολιόπουλος.
-Η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου έμεινε πίσω.
-Κινδυνεύουμε απο την μόλυνση των νερών του Αλιάκμονα.
-Υπάρχουν παράνομες αιμοληψίες τις οποίες γνωρίζω και τις καταγγέλλει από τα τηλεοπτικά κανάλια ο κ.Ασλάνογλου.
-Η απόφαση να αναβάλουμε τις εκδηλώσεις του πανηγυριού είναι σωστή αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παρουσία συμβούλων αλλά και Βουλευτών σε γιορτές και πανηγύρια την ώρα της Εθνικής τραγωδίας.
Κ.Καρέλης.
Ο Ασλάνογλου είναι συνεργάτης του κ Λιολιόπουλου αφού ο αδερφός του ήταν δίπλα του κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας, υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ενώ η οικολογική του ομάδα δεν υπάρχει. Το άτομο από τον Π.Πρόδρομο που έκανε τις καταγγελίες είναι χαμηλού επιπέδου.
Κατήγγειλα επώνυμα τον Κ.Μπούρα που τον έπιασα να κλέβει να κλέβει άμμο.
-Επιδέχεται κριτικής η απόφαση να γίνει κανονικά το πανηγύρι της Αγ.Τριάδας

Θέματα ημερησίας διατάξεως.
-Ο Δήμος Μελίκης αποφάσισε να συμμετέχει στην αναπτυξιακή Ημαθίας(ΑΝΗΜΑ) μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
-ο κ.Θεοδωρακόπουλος πρότεινε την ένταξη μας και στην εταιρεία "Αμάλθεια"
- Νέα απευθείας ανάθεση προς τη ΔΕΑΦΠ 45000 ευρώ για επέκταση αρδευτικού δικτύου στην Αγκαθιά.
- Π. θεοδωρακόπουλος:Η Δημοτική επιχείριση
λειτουργεί ως "πλυντήριο¨και οδηγεί στην μακροημέρευση ενός απεχθούς συστήματος για τους εργαζομένους και για τον Δήμο Μελίκης
Ν.Λιολιόπουλος. Ο δρόμος στη γεράκι στρώθηκε με φορτηγά που δεν ανήκουν στην ΔΕΑΦΠ
Καρέλης: Τα χώματα τα έδωσα υπεργολαβία στον Τζηφόπουλο
Λιολιόπουλος .Είναι αποπληρωμή των "υπηρεσιών" που σας προσέφερε ο Τζηφόπουλος και την καταγγέλλω.
- Π. θεοδωρακόπουλος:
-Δεν είμαστε κατά των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι χρεωμένη όταν παίρνει απευθείας αναθέσεις από το Δήμο
- θα καταγγείλουμε τον παράνομο δανεισμό της ΔΕΑΦΠ που δεν είναι τίποτε άλλο από κάλυψη χρεών όπως επανειλημμένα έχουμε πει.

No comments: