Tuesday, August 28, 2007

Συγκέντρωση υποψηφίου βουλευτή Άγγελου Τόλκα



Την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27/08 στο δημοτικό περίπτερο «Κιόσκι» στη Νάουσα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας. Σε ένα κατάμεστο χώρο, από φίλους και υποστηρικτές ο κ. Τόλκας εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία τους, καταχειροκροτούμενος, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη που του προσφέρουν. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αθόρυβα χωρίς συνθήματα και τυμπανοκρουσίες καθώς το πένθος που σκεπάζει τη χώρα δεν αφήνει περιθώρια για εκλογικές φιέστες. Το γεγονός της μεγάλης καταστροφής σχολίασε και ο κ. Τόλκας στην αρχή της ομιλίας τους λέγοντας: «Πριν από οτιδήποτε άλλο οι έκτακτες περιστάσεις που βιώνει η πατρίδα μας με υποχρεώνουν να αναφερθώ στην εθνική καταστροφή των τελευταίων ημερών. Είναι στιγμές θρήνου για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία γι? αυτούς που βιώνουν προσωπικές τραγωδίες η έκφραση της συμπαράστασής μας και της θλίψης μας, είναι όμως αυτονόητη και πραγματική. Προσπαθούμε να νιώσουμε τον πόνο τους και την οργή τους...» ενώ άφησε σαφείς αιχμές στην Κυβέρνηση της Ν.Δ αναφέροντας πως ένα άρρωστο πολιτικά και επιχειρησιακά σύστημα εγκατέλειψε τους πολίτες αυτής της χώρας στην τύχη τους.
Στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, τόνισε πως κίνητρό του ήταν το κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στους νέους με στόχο να εκπροσωπηθεί μια γενιά και ένας τόπος με τεράστια εφόδια, λίγες ευκαιρίες και ακόμα μικρότερη δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Ο κ. Τόλκας ανέφερε επίσης πως η πολιτική απαιτεί ανθρώπους με ήθος και αρχές, όραμα και διάθεση για αλλαγές και ανατροπές ώστε να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της. «Η πολιτική δεν μπορεί να αποτελεί το προνομιακό πεδίο για τους επαγγελματίες ανεπάγγελτους. Και πολιτική είναι να τραβάς μπροστά εσύ, οι συμπολίτες σου, ο τόπος σου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τόλκας αναφέρθηκε στην ανανέωση που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ εξηγώντας τη σημασία της, λέγοντας πως είναι στρατηγική επιλογή του κινήματος και ταυτόχρονα αίτημα της κοινωνίας.
Συνεχίζοντας ο κ. Τόλκας αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και ιδιαίτερα η πόλη της Νάουσας κατηγορώντας την Κυβέρνηση για ημίμετρα ελεημοσύνης τονίζοντας πως οι πολίτες της Ημαθίας «πνίγονται» σε μια γκρίζα πραγματικότητα. Ο υποψήφιος βουλευτής παρέθεσε τις δικές του προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και τον οικονομικό μαρασμό οι οποίες βασίζονται στο σκεπτικό των ενεργητικών παρεμβάσεων και την άμεση διασύνδεση αυτών των κατευθύνσεων με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Κλείνοντας ο κ. Τόλκας ανέφερε πως «Αν κάτι πρέπει να χαράξει την πορεία του τόπου μας είναι το αίτημα οι δικές μας ανάγκες, οι ανάγκες των πολιτών, όχι τα συμφέροντα του αυταρχισμού, της κοροϊδίας και της απανθρωπιάς, να καθορίζουν τις αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης. Αυτό το αίτημα τώρα πια είναι σαφές ότι μόνο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να το εγγυηθε

4 comments:

Anonymous said...

aggele biazasai.

alla kali epitixia.

Anonymous said...

Άγγελε βιάζεσαι αλλά καλή επιτυχία.

είμαι ο ίδιος ανώνυμος με πριν.
για να μην υπάρξει παρεξήγηση.

Anonymous said...

Δεν νομίζω οτι βιάζεται αγαπητέ ανώνυμε.Εχει ήδη πλούσια σταδιοδρομία ,και σπουδαία πολιτική συγκρότηση. Στα 29 του μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει την βουλευτική του καριέρα.Το μέλλον είναι δικό του.

Anonymous said...

Φίλε νίκο,

δεν μπορώ να απαντήσω γιατι σέβομαι την ιδιότητα του ως υποψηφίου βουλευτή.

Σεβαστή η πορεία του και μακάρι να τα πάει καλά, θα τελειώσαουν οι εκλογές και θα το ξανασυζητήσουμε.

Καλή επιτυχία Άγγελε,
καλό αγώνα φίλε νίκο.