Thursday, August 16, 2007

Νίκος Ασλάνογλου: Τριτοκοσμική κατάσταση στο Δήμο Μελίκης.



Η πρωινη εκπομπη του MEGA βρέθηκε πρίν απο λίγο στον Παλιο Προδρομο όπου και κατέγραψε την τραγική κατάσταση στον Αλιάκμονα με τα νεκρά ψάρια.
Ο επικεφαλής της οικολογικής ομάδας Βέροιας περιστοιχιζόμενους απο κατοίκους της περιοχής και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Χάρη Καφτεράνη περιέγραψε με ακρίβεια το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.
Παραθέτω επακριβώς οτι ειπώθηκε στην εκπομπή:
Π. Σαρόγλου(δημοσιογράφος):Θα δείτε ένα μικρό δείγμα του εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή, θα δείτε τα νεκρά ψάρια που υπάρχουνε στην επιφάνεια του νερού και οφείλονται σύμφωνα με τις καταγγελίες στα λύματα των εργοστασίων κονσερβοποιείας της περιοχής .Εκτός του ότι έχει καταστραφεί η πανίδα , ο κίνδυνος είναι άμεσος και για τις καλλιέργειες καθώς οι αγρότες αντλούν νερό για να ποτίσουνε τα χωράφια και έρχονται και σε επαφή με το νερό. Καλύτερα να μας τα πουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν το πρόβλημα.
Ν.Ασλάνογλου: Απο τα εργοστάσια της περιοχής μόνο το εργοστάσιο της ΑΛΜΜΕ λειτουργεί βιολογικό καθαρισμό με σωστά αποτελέσματα όλες οι άλλες βιομηχανίες που είναι πάνω απο δέκα λειτουργούν χωρίς βιολογικό καθαρισμό.
Δ Ντάκης(παρουσιαστής):
Ποιός κατά τη γνώμη σας είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των βιομηχανιών?
Ν.Ασλάνογλου.:Η διεύθυνση περιβάλλοντος τησ Νομαρχίας Ημαθίας και οι τεχνικές υπηρεσίες αλλά σας διαβεβαιώ οτι ο διοικητικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του νομού εδώ και χρόνια δεν υφίστανται. Το μόνο που γίνεται κάθε χρόνο επετειακά είναι συσκέψεις επί συσκέψεων με ένα μόνο λόγο: να συγκαλύψουν το έγκλημα.
Αυτό το νερό που σκοτώνει τα ψάρια σήμερα θα σκοτώσει και εμάς αύριο. Στα 30 μέτρα πίσω μας θα δείτε το αντλιοστάσιο από όπου ποτίζονται οι καλλιέργειες της περιοχής που προϊόντα της προορίζονται για κατανάλωση. Οι αγρότες έρχονται σε επαφή με αυτά τα νερά και κανείς δεν ασχολείται!
Η ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.ΚΑΡΕΛΗΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΠΑΡΑΚΑΛΏ)ο οποίος θα έπρεπε και λόγω της ιδιότητας του αυτής να ασχολέιται με αυτά τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο τον κόσμο.
Δ.Τάκης:
Μπορείτε να μας περιγράψετε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή?
Ν.Ασλάνογλου: Απόλυτη καταστροφή της υχθιοπανίδας! Αν αναφερθούμε σε άλλες παραμέτρους της καταστροφής θα μιλήσουμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕΛΙΚΗΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΘΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ που συντελουνται χρόνια τώρα υπό την πλήρη κάλυψη της νομαρχίας και των υπηρεσιών της.
Διαβαστε εδω και το ρεπορτάζ του Εθνους της 14/8/07
Πολύ φίλοι μου ζητήσατε το βιντεο το ανεβάζω εδώ αλλά η ποιότητα του είναι κακή.

3 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

Ο Νίκος Ασλάνογλου περιγράφει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο μας επιδικνείωντας σπάνιο ηθος,τόλμη και υπευθηνότητα. Νόμίζω οτι είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα εθελοντικής προσφορας στην κοινωνία το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.

Nikos Lioliopoulos said...

Την κατάσταση αυτή περιγράφω σχεδόν πάντα στα Δημοτικά συμβούλια. Το εργολαβικό κύκλωμα της περιοχής και οι ανίερη συμμαχία καταπατητών και πολιτικών παραγόντων της περιοχής αφού παραμέρισαν κάθε προηγούμενη αντιπαλότητα συνενωμένοι υπό τον κοινό σκοπό της απομύζησης των φυσικών πόρων της περιοχής, επένδυσαν πολιτικά και οικονομικά στην κατάσταση αυτή ,καταλύοντας κάθε στοιχείο δημοκρατικότητας και ελευθερίας έκφρασης, χρησιμοποιώντας την οικονομική τούς δύναμη και τις πολιτικές πλάτες που απέκτησαν στα πλαίσια τής απίθανης αυτής συναλλαγής...

Anonymous said...

Είναι δυνατόν να λειτουργούν εργοστάσια χωρίς βιολογικό καθαρισμό? Μα δεν τολμάει κανείς να τους τον επιβάλει? Απαράδεκτες εικόνες!