Friday, June 15, 2007

Δημοτικό συμβούλιο Μελίκης.

Μερικές από τις σημειώσεις μου από το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 13-6-07.
Όπως τις κατέγραψα κατά τη διάρκεια του.

Προ ημερησίας ερωτήσεις:
Π Θεοδωρακόπουλος.
Παρατηρούνται εκτεταμένες αμμοληψίες στην κοίτη του χειμάρρου Καρμπαλά καθώς και «βάραθρα άμμου » από αμμοληψίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το απότομο ξέσπασμα του χειμάρρου ο οποίος βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή του Νεοκάστρου ενέτεινε τις ανησυχίες των κατοίκων. Υπάρχουν οι σχετικές άδειες ? Ερωτήθηκε το Τοπικό συμβούλιο Νεοκάστρου ?
Είχαμε ενστάσεις για την πεζογέφυρα στην κοίτη του Αλιάκμονα στον Παλιό Πρόδρομο και δυστυχώς δικαιωθήκαμε,το γεγονός ότι παρεσύρθη από τα νερά την κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη Πέραν τούτου, δεν υπάρχει καμία σχετική άδεια για την πρόχειρη αυτή γέφυρα.
Κ.Τζαφέρης.
-Παρατηρείται έξαρση της μικρό-εγκληματικότητας στην περιοχή Γίνονται κλοπές ενώ η απουσία της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής είναι αισθητή.
-Πόσα αγροτεμάχια έχει ο δήμος στη διάθεση του και κάθε πότε δημοπρατούνται .Αν είναι εντάξει οι ενοικιαστές στις υποχρεώσεις τους. Να μας δοθεί σχετική λίστα.
-Ο στόλος των φορτηγών που διέρχεται καθημερινά τον δρόμο Νεοκάστρου-Νέου Προδρόμου τον έχει κάνει σοβαρή ζημιά Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε?

Κ Θεοχαρόπουλος.
-Τι ισχύει με την μονιμοποίηση του προσωπικού?
-Γιατί δεν υπάρχει γιατρός του ΤΕΒΕ στην περιοχή?
-Γίνεται άναρχη αμμοληψία στον Καρμπαλά ενώ κινδυνεύουμε να μετατραπεί σε Τσουνάμι.
-Τι συζητήθηκε στην αποστολή δημάρχων στις Βρυξέλες που έγινε μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Γ.Παπαστάμκου?
Σ. Γιαννόπουλος.
-Υπάρχουν προβλήματα με τους Τηλεοπτικούς αναμεταδότες του Νεοκάστρου.
-Κάποια ταχυδρομικά έντυπα συνδημοτών δεν διανέμονται σωστά, εγκαταλείπονται στο. Καφενείο.
-Παρατηρείται πρόβλημα στη σήμανση στην διασταύρωση εισόδου στο Νεόκαστρο.

Ν. Λιολιόπουλος.
-Δεν γίνεται σωστή ενημέρωση των συνδημοτών για τη μέρα και ώρα διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων .Δεν ενημερώνεται το τοπικό ραδιόφωνο (Ράδιο-ταξιδευτής) το οποίο στην πρωινή ενημερωτική του ζώνη μεταδίδει και τοπικές ειδήσεις. Θα ήταν ευχής έργο η βοήθεια του δήμου προς τον σταθμό .γεγονός για το οποίο δεν έχουμε καμία πληροφόρηση .
-Μετά και τις τελευταίες βροχές βλέπουμε έξαρση των χόρτων σε πάρκα και πλατείες που δίνουν την εικόνα πλημμελούς συντήρησης αν όχι εγκατάλειψης.
Οι απαντήσεις του Δημάρχου καθώς και σημειώσεις μου από την προ ημηρεσίας διαδικασία σε λίγο...

No comments: