Saturday, February 1, 2014

"Ο κ. Κάρας έχει δίκιο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έκανε σωστά την δουλειά του"

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ALPHA 9.89 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ- Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ


•    «Ο κ. Κάρας ανήκει στο Λαϊκό κόμμα, που εντάσσεται η Ν.Δ και δεν επρόκειτο να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και άνοιξε καβγά για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, που κατά την γνώμη μου, όντως δεν έχει.

•    Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Κάρας απλώς κάνει την πολιτική δουλειά του. Για αυτά που είπε στο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δίκιο έχει. Αυτά για τα οποία δεν είχε δίκιο, είναι ότι ήρθε εδώ και δεν ήλεγξε την Τρόικα για τα δάνεια των κομμάτων (που άφησε να δίνονται και να χάνονται εις βάρος του ελληνικού λαού), δεν αντιμετώπισε την διπλή μεταχείριση που έχουν οι ομολογιούχοι από τους οποίους οι τράπεζες παίρνουν τα προνόμια, σ’ ότι αφορά το κούρεμα. Δεν αντιμετώπισε την μείωση του προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων που θα δοθεί για παροχές, μέσω του πλεονάσματος. 

•    Συνεπώς, μια αντικειμενική εξέταση δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του, αλλά και τις βασικές αδυναμίες του προγράμματος και κυρίως την απίστευτη υπερφορολόγηση. Ο κ. Κάρας, δεν είχε να παρατηρήσει τίποτε για το γεγονός πως οι άνθρωποι θα πάνε σήμερα να πληρώσουν πέντε φόρους. Για το γεγονός ότι εξοντώνονται και χρεοκοπούν χιλιάδες νοικοκυριά, για να δοθούν προεκλογικές παροχές.

•    Μιλάμε για μια εφιαλτική πραγματικότητα, γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει παραπάνω χρήματα απ’ όσα έχει υπολογίσει η Τρόικα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση πως ο κόσμος δεν έχει λεφτά και ακολουθεί μια πολιτική χωρίς μέλλον. Ρουφώντας ό,τι χρήματα έχει ο ελληνικός λάθος και κυρίως ό,τι χρήματα έχει ο ιδιωτικός τομέας. Κυρίως, την πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας.

•    Η δική μας θέση ως δράση, είναι πως η κυβέρνηση στηρίζεται από συμφέρονται επιχειρηματικά και κρατικοδίαιτα, τα οποία τη στηρίζουν και τα στηρίζει. Και η Τρόικα, κάνει τον τροχονόμο.

•    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του μεγάλου κράτους που μας έφερε ως εδώ. Δεν προσφέρει κάτι ριζικά διαφορετικό. Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να μείνει στην εξουσία, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία. Και δεν υπάρχει η πολιτική που θα έπρεπε να κάνουμε, να βοηθήσουμε τον κόσμο της παραγωγής να πάρει χρήματα και να αρχίσει να παράγει και να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

•    Υπάρχει μια τάση στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, που αντιμετωπίζει την επιχειρηματική κρατικοδίαιτη ελίτ, με επιφυλακτικότητα. Και ίσως ακραία αρνητικά. Και ίσως σ’ αυτό το κεφάλαιο να βρει συμμαχίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι πως η εναλλακτική λύση που προσφέρει, δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο. Αν δεν μεταφέρουμε χρήματα στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. 

•    Πάντα γεννιούνται καινούργιες ελίτ. Και θα ξανασυμβεί. Αλλά για τον κόσμο είναι σημαντική η συνολική πορεία της χώρας. Και εμείς ως δράση λέμε πως δεν γίνεται να προχωρήσουμε αν δεν πάμε σε λιγότερους φόρους και μικρότερου κράτους. Και έχουμε μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση, που κάνει ακριβώς το αντίθετο. 

•    Το κράτος χρωστά 6 δις στον ιδιωτικό τομέα και αυτά κρύβονται από τον έλλειμμα. Υπάρχουν και συντάξεις που δεν έχουν πληρωθεί. Και το πιο μεγάλο θύμα στον φαύλο κύκλο, είναι οι απλήρωτοι του ιδιωτικού τομέα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση γιατί αντιμετωπίζονται και σαν εργαζόμενοι!

•    Η Δράση θα είναι στις ευρωεκλογές και θα είναι στο πλαίσιο του Φιλελεύθερου κόμματος της Ευρώπης, το οποίο είναι το τρίτο  μεγαλύτερο κόμμα της Ε.Ε. Προσωπικά, δεν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, γιατί θέλουμε να υπάρχουν νεότερα στελέχη και εκτός πολιτικής που να μπουν σε πολιτική. Την προσεχή εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα, ο υποψήφιός μας Γκι Φέρχφσταντ ενώ στις 22-23 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το τακτικό Συνέδριο της Δράσης όπου θα αποφασίσουμε για τα πάντα.

No comments: