Wednesday, October 3, 2007

Πλατφόρμα Βενιζέλου.


Θα μπω στον πειρασμό να δημοσιεύσω ένα μικρό σχόλιο για την "τριαξονική" πλατφόρμα Βενιζέλου http://evenizelos.blogspot.com/2007/10/blog-post_02.html στην οποία μπόρεσε μα φορτώσει τα πάντα σχεδόν.
#1.
Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να είναι ένα προοδευτικό, λαϊκό κίνημα. Ένα κίνημα κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτικής εμπιστοσύνης και κυβερνητικής ευθύνης.
όλα σε ένα δηλαδή!
#3.
Ένα ΠΑΣΟΚ έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος

οπως στο Αρθρο 16 όπου ομαδικά τραβήξατε το χειρόφρενο στην ανανεωτική προσπάθεια του Γιώργου με μοναδικό σκοπό σας να έρθει το Πασόκ στη σημερινή θέση.
#5.
Στη θέση του θέλουμε ένα κράτος αποκεντρωμένο, αντιγραφειοκρατικό, αξιόπιστο, διαφανές, φιλικό στον πολίτη
Οχι μικρότερο?
#6
6Που αντιλαμβάνεται ότι πατριωτικό καθήκον είναι αφενός η σθεναρή αντιμετώπιση των εξωτερικών κινδύνων και αφετέρου η υπεράσπιση της γλώσσας, της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας
. Για σχόλιο σε αυτό παραπέμπω στον συνάδελφο μπλόγκερ "Η καλύβα ψηλά στο βουνό"
#9 εώς 13 ευχολόγια!
#14 ,#15 "δημόσιο σχολείο,δημόσιο πανεπιστήμιο, παιδεία ως δημόσιο αγαθό,δημόσιο αγαθό, το δημόσιο χώρο, τα δημόσια δίκτυα, την καθολική δημόσια υπηρεσία"
Εντάξει καταλάβαμε. Ουτε μια κουβέντα για τα χάλια του δημοσίου στην Ελλάδα?
#18.
Ένα ΠΑΣΟΚ που ξέρει ότι η ανανέωση του πρέπει να αποσαφηνίζει και να ενδυναμώνει την ταυτότητά του

Να αναγράφει και το θρήσκευμα αυτή η ταυτότητα?
#20
Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ αξιόπιστο και νικηφόρο. Ένα ΠΑΣΟΚ ικανό να πείσει και να συσπειρώσει ξανά τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις σε μία κυβερνητική προοπτική. Ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί να προβάλει πάλι ως πειστική και εναλλακτική λύση προοδευτικής διακυβέρνησης με στόχο την ανόρθωση και αναγέννηση της χώρας.

Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα κ.Βενιζέλο!

3 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

Η αντίστοιχη "πλατφόρμα" Γιώργου έμεινε από λάστιχο κάπου στο δρόμο...

Anonymous said...

Νικολή, καλά τα λές για τον γιωργάκη αλλά μην ξεχνάς μερικά πράγματα... Πρώτη φορά ίσως στην Ελληνική πολιτική ιστορία η αντιπολίτευση είχε σχεδόν τις ιδιες απώλειες με την κυβέρνηση... (κατόρθωμα του γιωργάκη με την "αποφασισστική στάση" σε μερικά ζητήματα (στα οποία παρεπιπτόντως υπήρξε ταύτιση με το κυβερνών κόμμα)...). Πρώτη φορά νομίζω κυβέρνηση κάνει τόσες πολλές απανωτές γκάφες - σκάνδαλα και δεν μπορεί να κερδίζει κάτι η αντιπολίτευση... και δεν νομίζω να φταίει γι΄αυτό ο Βενιζέλος...
Για να μην πολυλογώ πιστεύω οτι το πασοκ πρέπει να κοιτάζει προς τα αριστερά και όχι προς την νεοφιλελεύθερη παράταξη... αν πρόκειται το πασοκ να έχει απόψεις σαν της ΝΔ τότε καλύτερα πιστευω ό κόσμος να ψηφίζει ΝΔ, το πασοκ είναι περιττό, δεν συμφωνείς?
Για παράδειγμα για το άρθρο 16 έπρεπε να πάρει σαφή στάση ενάντια και όχι να τα μασάει με απόψεις του τύπου ¨στηρίζουμε την δημόσια παιδεία αλλά θέλουμε και τα ιδιωτικά τα οποία θα ελέγχουμε..¨ δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο... Εκεί πιστεύω ότι έχασε το πασοκ και με την ίδια στάση (δηλαδή με τον γιωργάκη ) θα χάνει για πολλά χρόνια ακόμη και δεν αποκλείεται να ανακυρήξουμε τον Αλαβάνο σε μείζονα αντιπολίτευση... αυτά για την ώρα.
Υ.Γ. Μην ξεχνάς οτι ο Βενιζέλος είναι απο Θεσ/κη... κάτι σημαίνει αυτό για εμάς τους βόρειους, δεν νομίζεις?
Φιλικά ένας εργαζόμενος της Χαλκιδικής...

Nikos Lioliopoulos said...

Αγαπητέ φίλε χαλκιδικίωτη,
Μόλις σήμερα είδα το σχόλιο σου και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να καταθέσεις την άποψη σου στο σάιτ μου .ΔΕν έχεις άδικο για την ευθύνη του Γίωργου στην εκλογική ήττα αλλά νομίζω οτι το πρόβλημα του πασόκ είναι γενικότερο και όχι αρχηγικό. Αν με διαβάζεις τακτικά θα έχεις δει ότι εξαρχής τάχτηκα υπέρ τρίτης λύσης παρότι είμαι οπαδός του Γιώργου Παπανδρέου.Και αυτό γιατί πίστευα ότι έχει ευθύνες για την ήττα λόγο της αδυναμίας του να γίνει πειστικός. Αφού όμως με ευθύνη του Σκανδαλίδη κυρίως ναυάγησε η νικηφόρα προοπτική της τρίτης λύσης και λόγω της διαφωνίας μου για τον Βενιζελο στηρίζω τον Γίωργο για μία νέα αρχή σαν και αυτή του 2004 προσβλέποντας στην ανανεωτική του ιδιοσυγκρασία .Οσο για τις απόψεις σου για τη στάση του πασόκ στα θέματα που αναφέρεις, με συγχωρείς αλλά δεν συμφωνώ σχεδόν καθόλου!