Friday, September 21, 2007

Η δηλώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου στον Αντέννα.

Δηλώνω υποστηρικτής τηε τρίτης λύσης για την προεδρία στο πρόσωπο της Αννας Διαμαντοπούλου.


Αντιγράφω απο το site της Αννας τις δηλώσεις της την επομένη των εκλογών

«
Είμαι μαχόμενη και παρούσα.Όταν υπάρχουν τέτοιες έκτασης ήττες , είναι προφανές ότι δεν φταίει ο λαός. Υπήρξαν σοβαρά και μεγάλα προβλήματα, που είχαν να κάνουν είτε με το προφίλ, το σχεδιασμό, τη στρατηγική, την παρουσία και την απόδοση, με την εσωτερική λειτουργία του κινήματος. Είναι πολλά τα ζητήματα για αυτό και πρέπει να υπάρχει ανάλυση των αιτιών της ήττας γιατί μια ήττα έχει συλλογικά και ατομικά χαρακτηριστικά.»
(…)

«Η διαδικασία για το πρόγραμμα ήταν μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν όλα τα στελέχη χωρίς εξαιρέσεις, με ομοφωνία. Το πρόγραμμα ελάχιστα συζητήθηκε , δυστυχώς η στρατηγική έγειρε προς την αντιπολίτευση. Το πρόγραμμα δεν αποτέλεσε το ουσιαστικό χαρτί της αντιπαράθεσης.»

(…)
«Αλίμονο αν υπάρχει και ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που να μην αισθάνεται, ότι δεν έχει ευθύνες. Οπότε προσωπικά αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Επειδή ήταν ένα αποτέλεσμα πέρα από κάθε αρνητική προσμονή , υπάρχει ένα σοβαρό θέμα γα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό το διατύπωσα από την πρώτη στιγμή.
Ποτέ να μην ξεχνάμε ότι η ανάλυση των αποτελεσμάτων μας αφορά όλους. Στις διαδικασίες από εδω και πέρα να λάβουμε σοβαρά τα λάθη του παρελθόντος.»
Δεν είναι οι διαδικασίες μια ιστορία ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, δεν πρέπει να μεταφέρουμε ένα δίλημμα …
(…)

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέα περίοδο, πρέπει να αλλάξουμε ηγεσία γιατί πρέπει να συζητήσουμε κυρίως για προγράμματα , να συζητήσουμε θέσεις , πρέπει να υπάρξει εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Δεν πρέπει να υπάρχει η λογική του δακτυλιδιού και πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση ότι όλοι έχουν δικαίωμα -και μετά την ανάληψη της ευθύνης- να καταθέσουν την πρόταση τους εάν είναι διαφορετική. Όχι όμως να πάμε σε μια λογική γοητείας προσωπικοτήτων…»

4 comments:

Άγγελος Γ. Σοφιανίδης said...

Νίκο,
περίμενε λίγο!!!

Καλή η Άννα αλλά μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε την εθνική συνδιάσκεψη για να μας πουν τις θέσεις τους?

Άσε που περίμενε να κάνει δήλωση υποψηφιότητας !!!

πάλι βιάζεσαι!!!

Nikos Lioliopoulos said...

Ενοείται ότι θα υποστήριζα μια πιθανή υποψηφιότητα της για την οποία και την παροτρύνω.Σε αντίθετη περίπτωση στηρίζω Παπανδρέου ανεπιφύλακτα σε σχέση με τον Βενιζέλο. Ο Γίωργος είναι και θα είναι η πολιτική μου αδυναμία αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραγικό και πρέπει να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του (που πάντως είναι πολύ λιγότερες απο όσες του καταλογίζουν!)
Εγω αγαπητέ Αγγελε δεν είμαι ούτε πολιτικάντης ούτε τακτικιστής.Αυτό που πιστεύω το λέω πάντα φωναχτά , για αυτό άλλωστε δημιούργησα και αυτό το site .

Άγγελος Γ. Σοφιανίδης said...

δεν είναι θέμα τακτικισμού, Νίκο

όταν το 2004 δώσαμε και 'γω μαζί λευκή επιταγή στον ΓΑΠ και μετά μας θύμησε την θέση του για το άρθρο 16 χτυπούσαμε το κεφάλι μας!!!

καμιά λευκή επιταγή!!!

Δεσμεύσεις,Δεσμεύσεις,Δεσμεύσεις!!!

Η επιλογή ηγεσίας είναι και πρέπει να είναι μια απόλυτα πολιτική διαδικασία.

Χωρίς θέσεις γίνεται αυτό που λέει η Άννα ... μπασαρέλα!!!

Αφού κανένας δεν μας λέει θέσεις ακόμα ... μήπως πρέπει να περιμένουμε όπως λέει και η Άννα!!!

Nikos Lioliopoulos said...

Πολύ σωστή παρατήρηση. Αν κρίνουμε από τις θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρι τώρα το ξέρεις καλά ότι είμαι οπαδός του Γ.Παπανδρέου.Δυστυχώς όμως τον αδικεί το τηλεοπτικό του προφίλ (και η εμφανής βραδυγλωσσία του) ένα χαρακτηριστικό που στα μάτια χαμηλού- κυρίως- μορφωτικού επιπέδου ψηφοφόρων του προσδίδει αδυναμία πειστικότητας.
Νομίζω οτι η Αννα έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά με τον Γιώργο και επιπλέον διαθέτει ένα ιδανικό τηλεοπτικό προφίλ.