Saturday, April 5, 2014

"΄Ωρα Ευθύνης¨ όλων μας να σταθούμε απέναντι στον φασισμό

του Ν.Λιολιόπουλου*

Τον τελευταίο καιρό μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, είναι ορατός  ο κίνδυνος η νεοφασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να επιστέψει ξεπλυμένη, στα μάτια των συμπολιτών μας.  Είναι χρέος ημών των προοδευτικών πολιτών να αντισταθούμε για άλλη μια φορά, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στην επέλαση των φασιστών. Αυτήν ακριβώς την ευθύνη έχουμε και όλοι οι αντιφασιστές του δήμου μας, να αντιδράσουμε άμεσα όταν υποπέσει στην αντίληψη μας δημόσια παρουσία φασιστών.

Ο υπ.δήμαρχος Αλεξάνδρειας με τον συνδιασμό «Ωρα Ευθύνης» κ. Γκυρινης, έδειξε να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως δεν τον πειράζει αν τον ψηφίζουν χρυσαυγήτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ¨εγώ δεν ζητώ πιστοποιητικά φρονημάτων για οποίον θέλει να έρθει μαζί μου". Η αποστροφή αυτή του λόγου του υποψηφίου, που παρεμπιπτόντως χειροκροτήθηκε θερμά από τους παραβρισκόμενους συνεργάτες και φίλους του ψηφοδελτίου, μου προξένησε ιδιαίτερα κακή εντύπωση.

Θεώρησα τη δήλωση αυτή ως μια αστοχία του κ.Γκυρίνη, αφού το τρακ αλλά και η συγκίνηση ήταν προφανέστατα στην εκφορά του λογού του άπειρου από συνεντεύξεις Παναγιώτη, για αυτό και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Όμως η περίεργη αυτή συμπεριφορά του εν δυνάμει δήμαρχου Αλεξανδρείας, είχε και συνεχεία.

 Συμφωνά με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες το ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται ο πρώην αντιδήμαρχος Αντιγονιδών, περιλαμβάνει ήδη γνωστούς χρυσαυγήτες τουλάχιστον της περιοχής του πρώην δήμου Μελικης. Συγκεκριμένα πρόκειται για αγρότη από το Νεόκαστρο, αγρότη από τη Μελικη και συμπολίτη μας συνταξιούχο αστυνομικό από τη Μελικη. Η ερευνά μου συνεχίζεται και θα φέρνω νέα στοιχειά σχετικά με το ξέπλυμα φασιστών από τα δημοτικά μας ψηφοδέλτια, όποτε διασταυρώνω σχετικές πληροφορίες. Τα ονόματα των ήδη συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο του κ.Γκυρινη δεν τα δημοσιεύω σε αυτή τη φάση, μπορεί εύκολα όμως να το διασταυρώσει κανείς, ενώ παράλληλα τα θέτω στη διάθεση των αντιφασιστικών οργανώσεων, όποτε μου ζητηθούν.

 Καλώ λοιπόν  τον κ.Γκυρίνη, αν κάνω λάθος να με διαψεύσει, ή σε αντίθετη περίπτωση να προβεί σε επανορθωτικές ενέργειες, εκδιώχνοντας τους αμετανόητους φασίστες από το ψηφοδέλτιο του.
Επίσης καλώ να ερευνήσουν το ζήτημα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του προοδευτικού χώρου που έχει στο ψηφοδέλτιο του.

Επιπρόσθετα  θα ήθελα να επισημάνω την μεγάλη ευθύνη που έχει και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Χαλκίδης που ως βασικός υποστηρικτής του Παν. Γκυρίνη στη Μελίκη φαίνεται να αδιαφορεί για αυτό το φαινόμενο.

Θα περιμένω απαντήσεις.

 *

Νίκος Λιολιόπουλος.

 Μέλος Κ.Ε. της Δράσης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Μελίκης.


3 comments:

Anonymous said...

ευτηχως λοιπον που υπαρχουν ανθρωποι δραστηριοι που οτι πεσει στην αντιληψη τους περι φσιστων το αναρτουν.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ
δεν δεχομαι στο 2015 να υπαρχουν τετοια στοιχεια σε κανενα ψηφοδελτιο εκτος απο το της χρυσης αυγης.
Να μας πει ο γκυρινης για ποιο λογω εγινε αυτο? να παρει θεση για το συμβαν στο πλατυ , να βγει ανοικτα ο υποψηφιος και να παρει θεση για το που ανηκει

Nikos Lioliopoulos said...

Μολις ενημερωθηκα πως υποψηφιος του Γκυρινη μοιραζε χθες φυλαδια της ΧΑ στην Μελικη. Το θεμα ειναι τελικα πιο σοβαρο απο οσο υπολογιζα...

Anonymous said...

εκτος και αν το ψηφοδελτιο του στιριζεται απο χρυση αυγη