Tuesday, August 13, 2013

O ακτιβισμός της λινάτσας

Δημοσιεύτηκε στο roumlouki.gr



Είναι πολύ της μόδας τελευταία οι διαφόρου τύπου δράσεις και ακτιβισμοί για το θέμα της οικονομικής ανέχειας. Από τα συσσίτια του μίσους των απολίτιστων, ως τα συσσίτια της εκκλησίας. Από τα κινήματα των δεν πληρώνω όπου συνήθως μετέχουν οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μην πληρώνουν, ως τo επιτυχημένο καταναλωτικό κίνημα της πατάτας. 
Οι περισσότερες από αυτές τις δράσεις, όχι μόνο δεν δίνουν καμιά διέξοδο στα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές οικογένειες αλλά τα υποθάλπουν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα γελοιοποιούν. Η πλειονότητα των δήθεν κινηματιών ανήκουν σε πολιτικούς χώρους - κυρίως των άκρων- που έχουν επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στην εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό των νεόκοπων "επαναστατών" στην δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού τώρα που φαίνεται κάποια ελπίδα. επικράτησης των άκρων στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Πολλές μάλιστα φορές είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα για τέτοιου είδους δράσεις που γίνονται τόσο πρόχειρα που προκαλούν μάλλον θυμηδία παρά κοινωνικό ενδιαφέρον.
Ένα τέτοιο παράδειγμα κοινωνικού ακτιβισμού που φαίνεται και στην φωτογραφία, έχουμε και στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Το εν λόγω πανό αναρτήθηκε από κάποιους «κοινωνικά ευαίσθητους» συμπολίτες μας στο κέντρο της πόλης και μάλιστα μπροστά στο πνευματικό κέντρο (αν μη τι άλλο ευρηματική τοποθέτηση). Φαντάζομαι πως αρκετοί από τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία -όχι όλοι- ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που περιγράψαμε παραπάνω.
Πάντως όπως και να' χει, αυτή η ασχήμια καλά θα είναι να αφαιρεθεί άμεσα από τις αρχές της πόλης και ιδιαίτερα αυτές της μέρες που λόγω πανηγυριού η Αλεξάνδρεια θα έχει πολύ κόσμο. Γιατί η κακογουστιά δεν ήταν ποτέ ζήτημα χρημάτων....

No comments: