Saturday, December 31, 2011

Τα παιδιά μας ( part 2)


Τελευταίες ώρες του 2011 και αναπόφευκτα η σκέψη γυρίζει γύρω από τα περασμένα της χρονιάς. Όχι, δεν πρόκειται να κάνω κανενός είδους απολογισμού εδώ, ή μάλλον δεν πρόκειται να κάνω γενικά κανένα απολογισμό, μιας που αυτά που χάθηκαν για όλους μας τη χρόνια που πέρασε, είναι τόσο πολλά που δύσκολα  αριθμούνται  Ήθελα μονό να γράψω για αυτά που κέρδισα. Το ένα το μικρότερης σημασίας- εδώ , το άλλο- το τεράστιο-  στην  επόμενη ανάρτηση.
 Το 2011 έδωσα ένα κομμάτι του εαυτού στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μου που πάντα αγαπούσα και ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομής όπου καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα παιδιά. Δεν ξέρω αν θα έχω το χρόνο, τη δυνατότητα ή κυρίως τη διάθεση να ασχοληθώ τόσο έντονα με την ομάδα και στο 2012.
 Για αυτό μέσα από μερικές εικόνες, θα ήθελα να μοιραστώ εδώ την χαρά μου για όλα όσα περάσαμε τη χρόνια που σε λίγο φεύγει.
Ήταν κάτι πραγματικά πολύ όμορφο.

Στο παρακάτω λινκ που ειχα γράψει τον Ιούνιο, περιεγραψα κάποια πράγματα από την ως τοτε εμπειρία. http://nikoslioliopoulos.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html.

Σήμερα προσθέτω μερικές ακόμη εικόνες σε μορφή video clip

(στο τέλος της ανάρτησης μεταφέρω- για οποίον ενδιαφέρεται -το κείμενο-απολογισμό για τις δράσεις του Φιλίππου τη χρονιά που μας πέρασε, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ομάδας στο face book, όπου μετέφερα πολλές από τις  δραστηριότητες  μας.)


Φίλιππος Μελίκης.

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του Φιλίππου Μελίκης και της Ακαδημίας,που αποτέλεσαν τον επίλογο μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς σε όλους τους τομείς.
Παρακαταθήκη για το μέλλον του Συλλόγου αποτελεί η συμμετοχή των παιδιών και των γονέων τους στα δρώμενα του Φιλίππου,ενώ απογοήτευση έχει προκαλέσει η στάση των αρχών του Δήμου και της Ε.Π.Σ.Η. καθώς και η αποχή του φίλαθλου κόσμου,που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει στην αποχώρηση σύσσωμου του Δ.Σ. στο τέλος της χρονιάς.
Στην ομιλία του προέδρου Παπαιωάννου Κυριάκου στον ετήσιο χορό της ομάδας παρουσιάστηκε με περιεκτικό τρόπο το σχέδιο δράσης του Συλλόγου,το οποίο βασίστηκε σε τέσσερις άξονες.
Πρώτος άξονας είναι ο οικονομικός.Εκπονήθηκε λοιπόν ένας προυπολογισμός,που αφενός περιέλάμβανε την τακτοποίηση όλων των εκκρεμμοτήτων των χρήσεων προηγούμενων ετών και αφετέρου την τήρηση των συμφωνιών απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους τρίτους που συναλλάσσονται με το Σύλλογο.Έχοντας διανύσει το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σχεδόν μηδενίσει τις οφειλές προηγούμενων ετών και εκπληρώσει το 70% σχεδόν των υποχρεώσεων μας απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Δεύτερος άξονας είναι ο αγωνιστικός.Ο στόχος που τέθηκε είναι σε πρώτη φάση να αλλάξει το επίπεδο λειτουργίας του αγωνιστικού τμήματος και σε δεύτερο πλάνο να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα κατορθώσει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Φίλιππος βρίσκεται στη δεύτερη θέση,αήττητος(11 νίκες-4 ισοπαλίες),ενώ παράλληλα βρίσκεται στους 4 του Κυπέλλου,παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών.Όσον αφορά το λειτουργικό κομμάτι ο Φίλιππος είναι μια ομάδα που έχει σε κάθε προπόνηση τουλάχιστον είκοσι ποδοσφαιριστές,ενώ έχει την τύχη να έχει ως συνεργάτες το γιατρό του Άρη,κ.Πανταζή Βαγγέλη και φυσιοθεραπεύτρια την κ.Τσιπροπούλου Κατερίνα,με στόχο την καλύτερη περίθαλψη των αθλητών του,που είναι κατά βάση νέοι,που εργάζονται.

Τρίτος άξονας είναι η Ακαδημία.Αριθμεί 70 παιδιά και απασχολεί τρεις προπονητές.
Η Ακαδημία,παρά την τραγική έλλειψη γηπέδων,διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο λειτουργίας,συμμετέχοντας για πρώτη φορά με τέσσερα τμήματα στο πρωτάθλημα ακαδημιών Πέλλας-Ημαθίας,ενώ το παιδικό τμήμα έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Η.Να σημειωθεί ότι τα παιδιά επιβαρύνονται μόνο με 10 ευρώ το μήνα.
Τέταρτος άξονας είναι ο κοινωνικός.Οι δράσεις πολλαπλές.Διοργάνωση πανηγυριών Αγ.Παρασκευής και Σεπτεμβρίου,συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Αιμοδοτικού Συλλόγου Μελίκης,πρωτοχρονιάτικο παιδικό πάρτι,γιορτή τσιγαρίδας και τσιπουρομεζέδων.Μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί υπό την αιγίδα του Φιλίππου τρεις επιστημονικές ημερίδες με θέματα πρώτον τη διατροφή,την εκγύμναση και την ψυχολογική στήριξη των παιδιών-αθλητών,δεύτερον την προώθηση νέων καλλιεργειων στην κατεξοχήν γεωργική περιοχή της Μελίκης και τρίτον τη θέση του αγρότη στην δυσχερή οικονομική συγκυρία της εποχής.Επίσης,ο Φίλιππος θα συμμετέχει στην εθελοντική δενδροφύτευση που θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μελίκης.
Σε αυτό το πνεύμα έγιναν και οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με έξοδα και την επιμέλεια της Διοίκησης πραγματοποιήθηκε η γιορτή τσιγαρίδας και τσιπουρομεζέδων υπό τους ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας.Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου έγινε στο κέντρο "Πολιτεία" ο ετήσιος χορός του Συλλόγου με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών παιδιών και γονέων της Ακαδημίας.Να σημειωθεί ότι σε όλα τα παιδιά δόθηκαν αθλητικά μπουφάν μάρκας Lotto,προσφορά των επιχειρήσεων που διατηρούν οι γονείς Βενιόπουλος Δημήτρης και Αφοί Κουμούρα.Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έγινε το πρωτοχρονιάτικο παιδικό πάρτυ στο Cafe-Club Angels με τη συμμετοχή όλων των παιδιων της Ακαδημίας,στα οποία ο Αγ.Βασίλης μοίρασε δωρεάν παιχνίδια,που αγόρασε η Διοίκηση του Φιλίππου.
Θέλοντας να κλείσουμε με θετικά μηνύματα τη χρονιά δεν θα αναφερθούμε στα δικαιολογημένα και σοβαρά παράπονα που έχουμε από τη Δημοτική και τοπική αρχή αλλά και από τη διοργανώτρια των πρωταθλημάτων,Ε.Π.Σ.Η.Για όλα αυτά επιφυλασσόμαστε-δυστυχώς-μέσα στο 2012.
Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

No comments: