Tuesday, October 26, 2010

Σκέψεις σχετικά με την χθεσινή συνέντευξη Παπανδρέου

Η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του πρωθυπουργού ήταν κατά τη γνώμη μου η χειρότερη του έως τώρα. Πιστεύω ότι με τις ανακρίβειες και τις υπεκφυγές του, δεν βοήθησε τον εαυτό του και το κυβερνητικό του έργο .

Καλώς όμως κατά τη γνώμη μου έθεσε το δίλημμα βουλιάζουμε ή αλλάζουμε δια μέσου των αυτοδιοίκητων εκλογών, αλλά νομίζω δεν το έκανε σαφές και αυτό ίσως στοιχίσει εκλογικά στους υποψηφίους που στηρίζει η κυβερνώσα παράταξη.

Το γεγονός ότι διέλυσε στην πράξη το κόμμα, καταργώντας τα όργανα και τις διαδικασίες του στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν ή θα ηγηθούν τα ψηφοδέλτια, θα στοιχίσει και αυτό εκλογικά, τόσο που φοβάμαι ότι θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της χωράς. Είναι άδικο να χρεώνουν το μνημόνιο στον Γ.Παπανδρεου και όχι σε αυτούς που επί χρόνια κατεδάφισαν την οικονομία με τις ασύστολες παροχές, τους άμετρους διορισμούς και την διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και πολλά άλλα που όλοι ξέρουμε .

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο τραγικό λάθος έκαναν τα μέλη της να ψηφίσουν για αρχηγό έναν ανεπαρκή, λαϊκιστή του χειροτέρου βαθμού και για αυτό το λόγο επικίνδυνο πολιτικό, που προσπαθεί να γαντζωθεί από τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα μέτρα ,με σκοπό την πολιτική του επιβίωση. Αντιθέτως η κ Μπακογιάννη επιδεικνύει-σπάνια για συντηρητικό πολιτικό στις μέρες μας- σοβαρότητα, αποδεχόμενη την τραγικότητα των καταστάσεων και κάνοντας αντιπολίτευση ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία αυτής της χωράς που πρωθυπουργός αναλαμβάνει ένα όσο σκληρό βάρος, να πάρει μετρά αντιλαϊκά αλλά απολύτως αναγκαία αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει υπευθυνότητα και πολιτικό θάρρος για τον κ Παπανδρέου και πρέπει να το αναγνωρίσουμε .

Με βάση τα παραπάνω Θα ήθελα να δηλώσω ότι έχω πειστεί για την αναγκαιότητα στήριξης του Γ. Παπανδρέου και του ιστορικού κατά τη γνώμη μου έργου του. στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ.

Όσον αφόρα το δήμο μου, τον Δήμο Αλεξανδρείας, οφείλω να πω για μια ακόμη φορά ,ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ εγκλιμάτισε μη δίνοντας στήριξη σε κανένα συνδυασμό, αποδεχόμενο μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά και ευκαιριακές συμμαχίες του χειροτερου είδους.

Συγγνώμη κ Παπανδρέου, αλλά το πολιτικό σας μήνυμα δεν έχει κανένα νόημα στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Κάποιοι φρόντισαν για αυτό....

6 comments:

αντωνης said...

Καλησπερα Νικο.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως μπορει να επηρεασει την πορεια της κυβερνησης το αν θα εκλεγει ο ταδε υποψηφιος στο Δημο τρεχαγυρευε.
Η κυβερνηση συμφωνα με το Συνταγμα μας στηριζεται απο τη Βουλη και οχι απο τους δημαρχους.
Δλδ τοσα χρονια που στην Αθηνα και στη Θεσσαλονικη εκλεγονται δημαρχοι με τη στηριξη της ΝΔ, αυτο ειχε επιπτωση στο εργο της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ;

Πολιτικα μηνυματα μπορει να εκπεμπονται, αλλά δεν καταλαβαινω το νοημα της χθεσινης συνεντευξης.

Οσο για το απολυτως αναγκαια μετρα, ειναι μεγα λαθος κατα τη γνωμη μου.
Δλδ ηταν απολυτως αναγκαια η μειωση των συνταξεων των 600 Ευρω;
Και σε τι βοηθησε την εθνικη οικονομια ειδικα αυτο το μετρο;

Και κατι τελευταιο, Εγραψες οτι:
"Είναι άδικο να χρεώνουν το μνημόνιο στον Γ.Παπανδρεου και όχι σε αυτούς που επί χρόνια κατεδάφισαν την οικονομία με τις ασύστολες παροχές, τους άμετρους διορισμούς και την διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και πολλά άλλα που όλοι ξέρουμε ."

Ο Παπανδρεου δλδ σε άλλη χωρα ζουσε τοσα χρονια και εμφανιστηκε ως διαττων αστηρ περσι τον Οκτωβρη;
Δεν χρεωνεται μονος του τα χαλια της χωρας, αυτο ειναι υπερβολη και να λεγεται.
Οι ευθυνες για την τραγικη κατασταση ανηκουν στα δυο κυβερνητικα κομματα, τα οποια ποτέ (ουτε και σημερα) δεν λενε την πραγματικη αληθεια στο λαο.
Αλλά ως βουλευτης απο το 1981 και ως υπουργος για πολλά χρονια σε σημαντικα υπουργεια πιστωνεται και τα θετικα αλλά και τα αρνητικα.
Ή κανω λαθος;

Για τον Παπανδρεου η ιστορια θα γραψει οτι επι πρωθυπουργιας του η χωρα υπεγραψε το μνημονιο. Αυτο ειναι γεγονος και δεν αλλαζει.

Nikos Lioliopoulos said...

Ο Παπανδρεου Αντωνη αν τα καταφερει, θα μεινει στην ιστορια ως αυτος που εσωσε την χωρα απο την χρεωκοπια και οχι αυτος που την εφερε ως εδω.
Δεν θα μπω στον κοπο να εξηγησω αν ηταν η οχι αναγκαια τα μετρα ,το κανουν αλλοι αυτο ,καλύτερα απο εμενα.
Αληθεια, αναρωτηθηκες ποτε αν η συνταξη των 600 ευρω πιθανοτατα να γινοταν ή να γινει στο μελλον συνταξη μηδεν ευρω;;
Να μη μπορει το κρατος να πληρωνει τα φαρμακα σου, τους δασκαλους των παιδιων σου, ή τους "χαμηλομισθους" αστυνομικους ;

Κοιταξε φιλε, ολοι εχουμε πληγει απο την κριση με πρωτο εμενα, αλλα δεν αντεχω άλλοι να πεινούν και αλλοι να παιρνουν μισθους και συνταξεις ισες και μεγαλυτερες απο αυτς αλλων χωρων της ΕΕ με πολυ μεγαλυτερο ΑΕΠ.
Δεν αντεχω αλλο να βλεπω να πλουτιζουν γυρω μου επωφελουμενοι το σπαταλο και διευθαρμενο κρατος.
Δεν αντεχω να πληρωνω πολλαπλασιους ΔΥ απο αυτους που χρειαζομαι, να μην εχω υπηρεσιες, να μην υπαρχει αναπτυξη, να ζουν ολοι εις βαρος μου.
Η χωρα αυτη πρεπει να αλλαξει.
Ή να βουλιαξει...


Υ.Γ.
συμφωνω οτι και ο Γιωργος εχει τεραστιες ευθυνες ως μελος κυβερνησεων
Αλλα ποιος δεν εχει;

αντωνης said...

Νικο συμφωνω στα οσα εγραψες με πρωτες λεξεις τα "δεν αντεχω...".
Αλλά οταν εισαι 5μιση χρονια στην αντιπολιτευση και εχεις πισω σου μια κυβερνητικη εμπειρια δεκαετιων, τοτε ειναι τραγικο σφαλμα να μην εχεις προετοιμαστει καταλληλα για να κυβερνησεις.
Γιατι ειναι ολοφανερο οτι ηταν απροετοιμαστοι ολοι τους.
Και την ευθυνη γι' αυτο στο δικο μας πολιτικο συστημα που ειναι απολυτως πρωθυπουργοκεντρικο, την πιστωνεται ολη ο Παπανδρεου.

Και επιτρεψε μου κατι ακομα, οσο κι αν ακουγεται απαισιοδοξο εγω θεωρω οτι ειναι ρεαλιστικο. Η χωρα Νικο δεν εχει γλιτωσει απο τη χρεοκοπια. Και κατα τη γνωμη μου μαλλον δεν θα τα καταφερει με αυτη την οικονομικη πολιτικη που ακολουθει.

Δεν εχω καταλαβει ακομα ποια η σχεση των δημοτικων εκλογων με την πορεια της κυβερνησης.
Σα να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια μου ακουγεται.

Nikos Lioliopoulos said...

Αντωνη, δεν διαφωνω με αυτα που λες εδω,αλλα σιγουρα διαφωνω με αυτα που γραφεις στο μπλογκ σου τον τελευταιο καιρο και περισσοτερο με τον τροπο που τα γραφεις. Αυτο βεβαια αφορα το δικο σου μπλογκ,απλα ηθελα απο καιρο να το πω.
Ειναι αληθεις πως δεν θα επρεπε αν εχουν σχεση οι τοπικες εκλογες αλλα δυστυχως αυτο γινεται. Δες παραδειγμα τον Δημαρα.Πιστευεςι οτι υπαρχει αυτοδιοικητικο κριτηριο στην υποψηφιοτητα του, ή ειναι καθαρα πολιτικη?
Και ας μη ξεχναμε πως σε ολο τον πλανητη οι αυτοδιοικητικες εκλογες αποτελουν ενα ειδος σφφυγμομετρησης για τις εκαστοτε κυβερνησεις.
Υ.Γ.
αφου σε ευχαρισρτισω για τα εκτενη σου σχολια, θα ηθελα να μου πεις ειλικρινά:
Πηστευεις οτι υπαρχει αλλος δρομος απο τον δανεισμο της χωρας και το μνημονιο, παρα τις οποιες ανστασεις που εχουμε ολοι για τις ολιγωρίες των πρώτων μηνων του Παπανδρεου;
Εγώ ειλικρινά όχι.

αντωνης said...

Δεκτες Νικο οι διαφωνιες και σεβαστες, ειδικα απο σενα.
Το θεμα που λες στο υγ. εχει απολυτη σχεση με αυτο που αυτο που εγραψα πριν, οτι οι κυβερνησεις διαχρονικα δεν μας λενε την αληθεια.
Και αυτο ειναι που με εξοργιζει πλεον, δεν το ανεχομαι. Και αυτος ειναι ενας λογος για τον τροπο που γραφω πλεον στο blog μου.

Για το μνημονιο, ειναι ψεμα οτι τα δανεικα πανε για την πληρωμη μισθων και συνταξεων.
Τα 110 δις του δανειου αυτου πανε στην αποπληρωμη παλαιοτερων δανειων.
Αλλοι δρομοι σιγουρα υπαρχουν Νικο, αλλά αυτο απο μονο του ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα.
Το μεγαλο θεμα ειναι οτι ο σημερινος δρομος ειναι αδιεξοδος. Δεν οδηγει σε λυση.

kikop80 said...

Νίκο, συγγνώμη αλλά σήμερα δεν επιτρέπεται η άγνοια αν και θέλω να πιστεύω ότι ότι γράφεις δεν το γράφεις για κανένα άλλο λόγο εκτός από άγνοια ή συναισθηματισμό!
:-(