Friday, May 28, 2010

Copy-paste.

Το παρακάτω έγραψε φίλος blogger NDN ως σχόλιο στην ανάρτηση του φίλου Λεοντόκαρδου με τίτλο "ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ...ΚΤΕΝΙΖΕΤΑΙ !! " Το δημοσιεύω πρώτον γιατι μ'άρεσε και συμφωνώ απόλυτα με οσα γραφει και δεύτερον για να μη σκουριάσει το blog μου που δε γράφω τίποτα εδω και καιρο!!

"....Φίλε η πρόσκληση για μπύρα στις όχθες του Ταμεση, εκεί στην καρδιά του Λονδρέζικου City είναι πάντοτε ανοιχτή. Οποτε βρεις χρόνο και διαθεση εγώ θα σε περιμένω να τα πούμε. Οχι μόνο για την πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Εγώ τα έχω γράψει επανηλλειμένα ότι δεν είμαι ο πιο αντικειμενικός παρατηρητής γιατί πολύ απλά η ενημέρωση μου γίνεται κατά 99% από εφημερίδες όπως οι FT, Times, ο Guardian και από περιοδικά όπως ο Economist. Επομένως είναι λογικό τα περισσότερα επιχειρήματα μου να προέρχονται από τον Αγγλοσαξωνικό τρόπο σκέψης. Σύμφωνα με αυτόν είναι απόλυτα θετικό η Ελλάδα να φωνάζει "είμαι και εγώ εδώ" και να μην κλείνεται στο καβουκι της τετοιες ώρες. Θα σου πω και το άλλο, οι 3 τελευταιοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας (εν ζωή) τι κάνουν; Ο ένας περιμένει την κόρη του να κάνει κόμμα, ο άλλος αρθρογραφεί στο ΘΕΜΑ (ένα μ... στον τόπο σου) και ο τρίτος κάνει βουτιές στη Ραφήνα. Το να τα έχουμε με τον ΓΑΠ το θεωρώ τουλάχιστον άδικο. Αλλά και πάλι σου λέω αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Ασχετα με το αν τον θεωρουμε ικανό ή όχι, άσχετα αν τον ψηφίσαμε ή όχι άσχετα αν κτλ πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αν αποτύχει η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει τραγική. Και επειδή έχουμε επισκεφτεί και οι δυο μας πραγματικα φτωχές χώρες καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Δεν λέω να μην τον βρίζει όποιος θέλει, εξάλλου τι με νοιάζει, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα θιχτεί αν πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά λεω οτι πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι προσπαθεί. Τώρα τι θα πετύχει με αυτή την προσπαθεια του...καλά να είμαστε να το δούμε.

Λεοντόκαρδε το αν η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό και συγκεκριμένα αν οι Παπουτσήδες, οι Κατσέληδες, οι Πρωτόπαπες νομίζουν ότι θίχτηκε η "σοσιαλιστική" παρθενιά του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε μου να μην ενδιαφέρομαι. Οποιος δεν του αρέσει ας φύγει και ας ρίξει και την κυβέρνηση. Εγώ ξέρω ότι αν διαφωνείς από κάπου παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Αν τιμάς την αξιοπρέπεια σου δηλαδή, αν και από αυτούς έχω χάσει κάθε εμπειστοσύνη. Επομένως δεν περιμένω από κανέναν Πρωθυπουργό να τους πει το αυτονόητο. Οτι δηλαδή πρέπει να δουλέψουν παράγοντας λύσεις ή αν δεν μπορούν να σηκωθούν και να φύγουν. Αν καταλήξαμε να χρειαζόμαστε έναν Ηγετη για να λειτουργησει η κρατική μηχανή (δηλαδή για τα αυτονόητα) τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα.

Προσωπικά και εγώ δε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα απλά με τα μέτρα που πάρθηκαν. Και αυτό γιατί η νοοτροπία δεν θα αλλάξει. Τουλάχιστον σε αυτό είμαι απαισιόδοξος.

Πάμε στις ομιλίες του ΓΑΠ. Πίστευες ότι η Γερμανία θα βγάλει νόμους για το short selling; Πιστευες ότι ο Obama θα κατάφερνε να περάσει από την Γερουσία νόμους που θα προσπαθούν να βάλουν τάξη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Υπάρχει τελικά ένας άλλος δρόμος; Οχι σε θεωρία, αλλά στην πράξη. Ενας άλλος δρόμος που θα δινει λύση στα καθημερινά προβλήματα που έχουν και οι Αγγλοι και οι Ιταλοί και οι Ελληνες και οι Αργεντινοι...Ναι μίλησε για κάτι τέτοια ο ΓΑΠ που και ακόμα στα δικά μου αυτιά ακούστηκαν too much που λέμε και στο χωριό μου, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Μία χώρα που ο πρωην Πρωθυπουργός της έχανε συζητήσεις κατά τη διάρκεια Συνόδων Κορυφής γιατί έκανε βόλτα στις Βρυξέλλες τώρα πια καλείται να μιλήσει ακόμα και για το κλίμα. Δεν είναι αυτό μία σημαντική αλλαγή;

Λεοντόκαρδε αν πιστέψεις, αν σου περάσει από το μυαλό ρε αδερφέ ότι υπάρχει έστω και 0.0001% να γυρίσουμε στη δραχμή, τότε...αν θες να μαθεις να έρθεις στο Λονδίνο να στο πω από κοντά! Καλό βράδυ!

3 comments:

tsaousa said...

Σωστός ο NDN και κατά τη γνώμη μου.

Ασκαρδαμυκτί said...

Νίκο, επειδή γνωρίζω το ΠΑΣΟΚ από μέσα και πολύ καλά, ένα σας λέω: οι "σοσιαλισταράδες" που δήθεν ανησυχούν για τις "αρχές" του κόμματος, δεν είναι παρά κρατικοδίαιτοι κηφήνες, που δηλώνουν "επάγγελμα ΠΑΣΟΚ" ή "μέλη Δ.Σ. δημόσιων πργανισμών".
Θυμάμαι τι βρίσιμο έριξαν στον Γιώργο όταν ζήτησε απ' όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν στο κόμμα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων...

NdN said...

Νικόλα είχαμε 3ημερο στην Αγγλία οποτε δεν πέρασα από κανένα blog και έτσι ενημερώθηκα αργά για το quote (που λέμε και στο χωριό μου).

Απλά ευχαριστώ πολύ.