Monday, October 5, 2009

Είσαι τόσο χαρούμενος όσο γράφεις?





Πριν από λίγο μου έκανε την παραπάνω ερώτηση μια φίλη στο chat του facebook όπου της απάντησα πως είμαι όντως πολύ χαρούμενος, για πολλούς λόγους.

Πρώτον η δικαίωση στην επιλογή μου στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και η εμμονή μου στην ορθότητα της επιλογής των μελών του ΠΑΣΟΚ για την αρχηγεία του κόμματος , τόσο το 2004 όσο και το 2007.
Ο εκλογικός του θρίαμβος απέδειξε πως ο Γιώργος είναι ένας πολιτικός που μπορεί να μιλήσει στην κάρδια του πολίτη και μπορεί να τον κάνει να τον εμπιστευτεί, δίνοντας του ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο


Δεύτερος λόγος για την μεγάλη μου χαρά είναι η εκλογή του νεαρού Αγγέλου Τόκα στην βουλή.
Γνώρισα τον Άγγελο το 2006 στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, σε μια περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ ήταν ημηδιαλυμενο και δεν του έδινε σχεδόν κανείς σημασία.
Ο άγνωστος νεαρός που ερχόταν από τα πανεπιστήμια να βοηθήσει στην αναστήλωση του ΠΑΣΟΚ, με κέρδισε αμέσως με την απλότητα, την ευγένεια, αλλά πρώτιστα με το πάθος του για την πολιτική, την ωριμότητα του, αλλά και το εύρος των απόψεων του.

Η υποψηφιότητα του που στηρίχτηκε αποκλειστικά σε δίκες του δυνάμεις, μακριά από τζάκια και μηχανισμούς και στην μαχητική παρουσία του στο Νομαρχιακό συμβούλιο, γνώρισε αμέσως απήχηση στου Ημαθιώτες. Συνοδευόμενος απο μια παρέα νεαρών κυρίως παιδιών όργωσε τον νομό και κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου αποσπώντας την προτίμηση 11.500 περίπου συντοπιτών μας.
Ζήτησα από φίλους αλλά και συνεργάτες μου σε όλο το νομό τη στήριξη στο πρόσωπο του Αγγελου και την είχα απλόχερα παρότι πολλοί δεν τον γνώρισαν προσωπικά .Η εμπιστοσύνη τους στην κρίση μου με τιμά ιδιαίτερα και θα ήθελα από εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ψήφισαν τον Αγγελο.
Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογή του αφού πιστεύω πως έχει λαμπρό μέλλον ως πολίτικος. Ευελπιστώ πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα γίνει γνωστός στο πανελλήνιο. Θα είμαι ανιδιοτελώς δίπλα του όπου με χρειαστεί.


Ένας επιπλέον ιδιαίτερος λογος για τον όποιο είμαι χαρούμενος είναι ότι σε πολύ τοπικό επίπεδο συνέβησαν πράγματα στο αντίπαλο στρατόπεδο που θα οδηγήσουν σύντομα σε εξελίξεις, Χωρίς να θέλω να πάρω κανενός το μέρος, με ικανοποιεί ιδιαίτερα που με αφορμή τις κοινοβουλευτικές εκλογές ξεσκεπάστηκαν οι αριβίστες του τόπου που ανέβηκαν στην εξουσία με ξένες πλάτες, και αποδείχτηκαν τελείως ανίκανοι να την διαχειριστούν. Για όσους ανέλαβαν »εργολαβικά» την διάλυση του δήμου, νομίζω πως ήρθε η ώρα να απολογηθούν. Περισσότερα λίαν συντόμως.


Κλείνοντας την ανάρτηση μου θα ήθελα να πω δυο κουβέντες για την νέα κυβέρνηση.

Θεωρώ την συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου ένα σαφές σημείο γραφής του Πρωθυπουργού σχετικά με τις προθέσεις του για τον τρόπο και το ύφος διακυβέρνησης του.

Αναμένω από τον Γ.Παπανδρέου να δώσει την δική του σφραγίδα με τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης αρκετά διαφορετικής από όσες έχουμε ως τώρα συνηθίσει.

Αναμένω να μην χρησιμοποιήσει όσους έχουν διατελέσει υπουργοί επαλειμμένα δίνοντας το στίγμα της ανανέωσης, αναθέτοντας παράλληλα ς υπουργεία σε εκπροσώπους της νέας γενιάς πολιτικών από τους πολλούς που ευτυχώς εξελέγησαν αυτή τη φορά.

Θα ήθελα επίσης να δω να αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις άνθρωποι που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο κόμμα καθώς και διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού.

Καλό θα ήταν επιπροσθέτως ένα-δυο υπουργεία να διοικηθούν από μη πολίτικους, από επιστήμονες σαν και αυτούς που περιέλαβε στο ψηφοδέλτιο επικράτειας.

Η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής για τον νέο πρωθυπουργό, και επειδή ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον σχηματισμό κυβέρνησης.



10 comments:

Sophia Kollia said...

Ax βρε Νίκο! Είσαι ιδεολόγος ε? Πόσο σε ζηλεύω! Μακάρι να μη ήμουν τόσδ κινηκή. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν αυτά που λες, και όλα θα πάνε καλά!
Καλησπέρα

Maria Tzirita said...

Ελπίζω να γίνουμε όλοι χαρούμενοι Νίκο μου και να μην απογοητευτούμε γι άλλη μια φορά... Πάντα τέτοια, σε φιλώ!

Σοφία said...

Όλοι με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω ο ΓΑΠ να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας.

βιολιστης στη στεγη said...

Ξέρεις ποιός κέρδισε αυτή την αναμέτρηση Νίκο;
Η ελπίδα!
Που, άν καταφέρει να γίνει αλήθεια, θα κερδίσει και την επόμενη...
Και την μεθεπόμενη...

Skouliki said...

καλημερα

εγω βαρεθηκα γενικα με αυτα ..μου φαινονται ολα ιδια
τι μπλε, τι πρασινο, τι παρδαλο :)

VAD said...

Και γιατί να μην εισαι χαρούμενος;
ΤΟ δικαιούσαι,
το δικαιούμαστε!Πάμεεεε!:))

Λαμπηδονα said...

Καλησπερα.
Ειναι παρα πολυ ελπιδοφορο που μπαινουν νεοι και νεες στην νεα
συνθεση της κυβερνησης.
Εγω με την επιλογη του Παπανδρεου,
ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη.
Ακυρωσε καποιους με θεσεις βιτρινας,και ετσι επρεπε να κανει,
και εβαλε καινουργια προσωπα.
Συμφωνω απολυτα. Καλη τους επιτυχια. Περιμενουμε πολλα και νομιζω οτι το ξερουν.
Καλη επιτυχια και στον φιλο σου.
Φιλια πολλα.

NdN said...

Θα τα πάει καλά Νίκο. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Οσο για τον Αγγελο έχω ακούσει και εγώ ότι είναι πολύ αξιόλογος νέος. Καλή του αρχή και εύχομαι να βγάλει όσους τον εμπιστεύτηκαν ασπροπρόσωπους.

Nikos Lioliopoulos said...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Οι εξελίξεις φαίνεται να μας προσπερνάν και το ξεκίνημα της νεας κυβέρνησης είναι εντυπωσιακό. Τοσο η συγκρότηση της απο νεους, εξωκοινοβουλευτικούς, γυναίκες, επιστήμονες , οσο και τα πρώτα δείγματα γραφής μας κάνουν να αισιοδοξούμε Αν μάλιστα υπήρχε και η Δαμανακη, θα ήταν τέλεια!
Πολυ καλη και η αποδοχή του Αγγελου, οπου μάλιστα η Ελευθεροτυπία του έκανε ηδη ενα μικρο αφιέρωμα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=89429

Θα τα πούμε σε νέα ανάρτηση, να είστε καλά.

marianaonice said...

Αχ Νίκο μου
'Ολοι είμαστε χαρούμενοι αυτό τον καιρό, άλλοι λίγο άλλοι πολύ...
Μακάρι να μη μας μείνει μόνο η χαρά!
:)))