Monday, February 2, 2009

Φασισμός(;)



Παρακολουθώ τις εξελίξεις με την διαμαρτυρία των κρητικών συναδέλφων μου στον Πειραιά και εξοργίζομαι.

Έχω πει και έχω γράψει επανειλημμένα, πως είμαι ενάντια στο κλείσιμο των δρόμων και το έχω υποστηρίξει σε συνελεύσεις, με προσωπικό κόστος.
Από την συζήτηση μέσα από τα blogs κυρίως, τις ημέρες αυτές των κινητοποιήσεων αναδείχτηκε πέρα από την αποδοχή των αιτημάτων των αγροτών από την κοινή γνώμη(βλ. σχετικές. δημοσκοπήσεις), η ανάγκη για νέες μορφές διεκδίκησης , που να μην μας φέρνουν αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Η σημερινή διαμαρτυρία των συναδέλφων από την Κρήτη είναι μια από αυτές που προτείνεται. Η ειρηνική κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας- μια μορφή κινητοποίησης που συνηθίζεται στην Ευρώπη- φαίνεται πως δεν είναι του γούστου του υπουργού Γεωργίας, ο οποίος προτιμά από ότι φαίνεται την πατροπαράδοτη λογική των μπλόκων σε εθνικές οδούς,( εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που ο ίδιος βρίσκεται στην κυβέρνηση…)

Επιπλέον να καταθέσω και την δική μου εμπειρία από την πολυετή δικαστική μου περιπέτεια για έναν συμβολικό αποκλεισμό της πλατείας του χωριού μου με τα τρακτέρ και της εισόδου της ΑΤΕ Μελίκης το 2002 επί ΠΑΣΟΚ( αυτό για να μην ξεχνιόμαστε κ. Χρυσοχοϊδη). Παρά το γεγονός ότι η διαμαρτυρία μας δεν προξένησε κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων τα οποία έκαναν μια παράκαμψη 10-15 μέτρων, ούτε και στην λειτουργία την τράπεζας , και το ψήφισμα διαμαρτυρίας μας για την τότε ΑΝΟΗΤΗ πολιτική αποκλεισμού ποσοτήτων βαμβακιού, το παρέλαβε ο διευθυντής της τράπεζας και μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας, η Αστυνομία μήνυσε τους πρωτοστατούντες στην κίνηση αυτή με αποτέλεσμα να εμπλακούμε σε μια πολυετή δικαστική περιπέτεια, με αίσιο ευτυχώς τέλος.

Έχοντας στο μυαλό μου από τη μία νωπές τις εικόνες αστυνομικής βίας σε βάρος των Κρητικών συναδέλφων μου, αλλά και την δική μου δικαστική περιπέτεια, και από την άλλη εικόνες από Τρακτέρ στο κέντρο ευρωπαϊκών πρωτευουσών από αντίστοιχες ειρηνικές διαμαρτυρίες συναδέρφων μου…

Αναρωτιέμαι.

Αν είναι φασισμός οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους,
αυτό που συνέβη σήμερα στον Πειραιά σε βάρος των αγροτών τι είναι κ, Χατζηγάκη;
Τι είναι κ. Καραμανλή;

17 comments:

tractatus said...

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει οτι τα ΜΑΤ είναι πλέον ταυτισμένα με τη κυβέρνηση της ΝΔ...δλδ τον φασισμό. Και αυτό είναι γνωστό απο τις αρχές του Δεκέμβρη όταν ανεγκέφαλα όργανα της τάξης κτυπούσαν ανεξέλεγκτα και στο ψαχνό όποιον είχαν μπροστά τους. Και πάλι τώρα δεν κατάλαβαν με ποιούς έχουν να κάνουν...πλην της προσβολής των αγροτών και δη των Κρητικών (που έχουν παράδοση στον τρόπο και στη τιμή....α ρε Μαρκογιαννάκη τι σε περιμένει!!!) αντιμετωπίζουν πλέον τους πολίτες ως εν δυνάμει εξαρχιώτες...(έχοντας γκετοποιήσει μια περιοχή με τις δικές τους κυρίως ενέργειες).
Εν ολίγοις να φιμώσουν θέλουν αλλά δεν έχουν καταλάβει οτι η επόμενη μέρα δεν είναι η ίδια και οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει...και αυτό πρέπει να το καταλάβουν τόσο στη ΝΔ όσο και στην αντιπολίτευση αλλιώς θα το βρίσκουν μπροστά τους!!!

NdN said...

Νικολα αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας τον είχα προτεινει και εγώ καθότι αυτό (όπως πιθανώς θα ξέρεις) έχουν χρσιμοποιήσει και οι Ιταλοί αγρότες.

Ηταν απαράδεκτο να μη τους αφησουν να διαδηλώσουν ειρηνικά στην Αθήνα όπως κάνουν και όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Ειδικά από τη στιγμή που ζήτησαν μόνο μία λωρίσα κυκλοφορίας. Ετσι δυστυχώς στρεφει τους αγρότες στο κλείσιμο των δρόμων. Ομως γι ακόμα μία φορά θα στο πω. Με το κλείσιμο των δρόμων στρέφετε πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες εναντιον σας και δεν πρέπει να πέσετε και πάλι στην παγίδα να φαίνεστε εσείς οι "κακοί".

Καλό βράδυ!

VAD said...

Νικόλα μου,αφού ήθελαν να εμποδίσουν τους Κρητικούς αγρότες, γιατί δεν τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν στα πλοία για Πειραιά;Τι παιγνίδια παίζουν πίσω απ' την πλάτη σας;Δεν καταλαβαίνω τίποτα πια!
-Διάβασα κάπου ότι η χθεσινή Ελευθεροτυπία έγραφε κάτι για σένα,δεν το βρίσκω,μπορείς να μου το στείλεις;
Τα δέοντα στην Τσακαλίνα μου,
Καλό μήνα...

Nikos Lioliopoulos said...

Ελένη,
ευτυχώς δεν ειχα σύνδεση την ώρα που μάθαανα για τα γεγονότα γιατι θα έγραφα πολύ χειρότερα πράγματα απο αυτα που εγραψα σε αυτη την ανάρτηση δύο ώρες μετά.
Αν είναι δυνατόν να μην επιτρέπουν μια ειρηνική διαμαρτυρία. Θα πρέπει να ντρέπονται.

Νικο,
διαπιστώνουμε πως ο συγκεκριμένος τρόπος διαμαρτυρίας που προτείνουμε και εφήρμοσαν οι κρητικοί, δεν είναι για χώρες όπως η Ελλάδα.
Τώρα πλέον δεν θέλω να ξανακούσω για την αναγκαιότητα του κλεισίματος των δρόμων.
Αφού κανείς δεν εκτιμάει τον ορθολογισμό σε αυτη τη χώρα,
Θα είμαι πρώτος στα μπλόκα.

Βασίλη,
είναι δειλοί. Αν τους εμπόδιζαν να ανέβουν στα καράβια και να αποφευχθεί όλο αυτό, θα φαινόταν ξεκάθαρα ο εμπαιγμός. Έτσι έλπισαν να την περάσουν πιο ανώδυνα αλλά δεν τους βγήκε.

Η χθεσινή Κυριακάτικη στη σελ 14 είχε άρθρο της Βασιλικής Σιουτη με τίτλο οι μπλόγκερς των μπλόκων, οπου γίνεται αναφορά στο blog μου και στο δίλημμα μου το οποίο είχα περιγράψει μέσα από αυτό. Δες εδώ:
http://new.enet.gr/?i=news.el.article&id=12903

tzonakos said...

Νίκο βρίσκω την προσπάθεια αυτη των Κρητικών εξαιρετικά θαραλλέα και πιστεύω οτι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας ειναι καλύτερος.

αντωνης said...

Καλημερα.

Με ενα μονο διαφωνω Νικο, απο ολο το κειμενο.
Με το ερωτηματικο στον τιτλο.

Φυσικα και ειναι φασισμος!!!

Skouliki said...

καλο μηνα και καλημερα

εχω την εντυπωση οτι πλεον οι λεξεις φασισμος,ελευθερια λογου, δημοκρατια και αλλες εχουν χασει εντελως το αληθινο νοημα τους απο την "βρωμια" του πολιτικου συστηματος πλεον

Σοφία said...

Είναι αυτό που λες κι εσύ: η κυβέρνηση προτιμά πιο φαντασμαγορικούς τρόπους διαμαρτυρίας, ίσως γιατί όταν οι κοινωνικές ομάδες στρέφονται η μία εναντίον της άλλης, ξεχνάνε ποια είναι η ουσία της αντιπαράθεσης - κοινώς η κυβερνούντες βγαίνουν λάδι.

Anonymous said...

΄΄Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ΄΄
φωναζαν οι ΄΄αυθορμητα΄΄ ΄΄επαναστατημενοι΄΄ αγροτες στον Πειραια κατα την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο λιμάνι... αυτα για την ΄΄ακομματιστη΄΄ διαμαρτυρία των αγροτών...

Κωστής, Ηράκλειο

Anonymous said...

Κουράστηκαν σήμερα τα παλικάρια της παραπληροφόρησης στην Κρήτη. Χτύπησαν υπερωρίες για να ξεσηκώσουν το νησί και δεν είναι εθισμένα σε ταχύτητες αθηνοκεντρικών ρεπορτάζ με απευθείας αναμετάδοση. Έχουν πιο χαλαρές σχέσεις με τα μικρόφωνα και τους ακροατές. Επαναστατικά εμβατήρια βομβάρδιζαν το κοινό (δεν πουλάμε, δεν πουλάμε. Μας τα παίρνουν οι μεσάζοντες ...;.. που παραδόξως είναι επίσης ΠΑΣΟΚ!!! - θαύμα έ;). Η "αντικυβερνητική ΥΣΤΕΡΙΑ" έδωσε ρεσιτάλ. Δεκάδες τηλεφωνήματα (και περίμεναν στο ακουστικό τους εκατοντάδες) απαιτούσαν παραίτηση της Κυβέρνησης ή τουλάχιστον δύο υπουργών και προς Θεού, μην τυχόν και είναι υφυπουργοί οι παραιτηθέντες! Θα καεί το Υπουργείο, ενώ όλη μέρα σέρνεται ότι το βράδυ θα καεί η Περιφέρεια Κρήτης:-«Να κάψομε την Περιφέρεια». Ολοήμερες εναγώνιες παρακλήσεις για κάθοδο των αγροτών έξω από την Περιφέρεια, τουλάχιστον πριν τα δελτία των 08:00, φαίνεται ότι δεν απέδωσαν. Οι πραγματικοί αγρότες ξέρουν τι παίζεται πίσω από αυτές τις παρδαλές κινητοποιήσεις. Ξέρουν ότι με τέτοια "ξεσηκώματα" εξασφαλίζονται μόνο τα συμφέροντα των μεγαλολαδάδων και των μεσαζόντων! Ζητούσαν μάλιστα οι ένθερμοι εγκάθετοι, δια των ραδιοφώνων, να "φτάσουν αμέσως" τσουβάλια με ελιές για να τα "πετάξουν του υπουργού". Ναι καλά διαβάζετε, στελέχη του Πασόκ παρακαλούσαν τους αγρότες να φύγουν από τα χωράφια, γιατί δεν αξίζει στο «δημοκρατικό» λαό της Κρήτης (εννοείται μόνο αυτοί που ψηφίζουν Πασόκ) να εμφανίζει μόνο 1000 αγρότες έξω από την Περιφέρεια. Καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι μέσα από τα ζεστά στούντιο ανέλαβαν να εμφανίσουν τις μερικές εκατοντάδες «αγανακτισμένους» στο Ηράκλειο ως παλλαϊκό κίνημα κατά του Καραμανλή. Μάλλον η παραπληροφόρηση λειτούργησε καλύτερα στα Χανιά μια και μαζεύτηκαν περισσότεροι «αγωνιστές» κατά της «χούντας του Καραμανλή» στην πλατεία αγοράς των Χανίων(εκεί έδωσε ρέστα ο Νικηφοράκης(της ΝΔ), που δεν γουστάρει καθόλου Μαρκογιαννάκη). Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν που κάποιοι αγρότες δήλωναν σε «επαναστατικές» εκπομπές ότι άφηναν μοναχούς τους Αλβανούς, τους Πακιστανούς και τους Ινδούς στα χωράφια και κατέβαιναν για συμπαράσταση στον «αγώνα» κατά της Κυβέρνησης:«η τιμή του λαδιού θα'; πρεπε να'; ναι 10¬ το κιλό και πάλι δεν αμείβεται ο κόπος μας. Μόλις βγει το Πασόκ θα πάει 10 το λάδι»!!!!

Κωστής, Ηράκλειο

Anonymous said...

Μόνο δυο μέρες κράτησε, ουσιαστικά. Πολλοί μπερδεύτηκαν και δεν κατάλαβαν τι ακριβώς γινόταν. Κάναμε επανάσταση ή ζητούσαμε απόσχιση από την Ελλάδα; Μια και οι σημαίες της «Κρητικής Πολιτείας» εμφανίζονταν κατά ένα περίεργο τρόπο σε απίθανα «αντιστασιακά» σημεία! Βλέποντας τώρα «κρητικές σημαίες» πέρα δώθε και ακούγοντας οργισμένα κηρύγματα κατά «της Ελλάδος» που πίνει το αίμα της Κρήτης, όταν η Κρήτη «ταϊζει» τους «Έλληνες»(!) και οι «Έλληνες» ψηφίζουν Καραμανλή, λες, κάτι δεν πάει καλά. Και ο αγρότης έκατσε στα χωράφια του παρά τις εκκλήσεις για συμπαράσταση. Το Πασόκ, κάλυψε, σπονσοράρισε και ενίσχυσε οικονομικά τις κινητοποιήσεις 1000 αγροτοπατέρων στον Πειραιά και πολύ λιγότερων στο Ηράκλειο. Αναλαμβάνει την ευθύνη και για τα αποσχιστικά μηνύματα που ακούστηκαν αλλά και τις «κρητικές σημαίες» που ξεδιπλώνονταν στις «οργισμένες» συγκεντρώσεις; Η εικόνα που εξέπεμπαν τα ραδιόφωνα κυρίως, ήταν «πολεμικών ανακοινωθέντων». Τηλεφωνούσαν διάφοροι και καλούσαν τον κρητικό λαό σε αντίσταση κατά της κυβέρνησης και απειλούσαν να κάψουν την Περιφέρεια, αφού «θα χυθεί αίμα». Παράλληλα κατέφθαναν μηνύματα συμπαράστασης από οργανώσεις που ποτέ μου δεν είχα ακούσει. Λες και δημιουργήθηκαν για την περίσταση ...;.. Τα χωριά γύρισαν την πλάτη στους διοργανωτές της «επανάστασης του 2009». Όταν όλοι αντελήφθησαν ότι το τουρτουλούκι έγινε, από και για, το Πασόκ, απεσύρθη η υποστήριξη και σε αυτό το «παρδαλό» κίνημα, αφού όλοι θυμούνται που κατέληξε το «κίνημα» της σταφίδας. Στην πλήρη απαξίωσή της! Το σχέδιο «θα κάψομε την Περιφέρεια» δεν βρήκε την ίδια απήχηση που είχε η πυρπόληση της Νομαρχίας. Τότε δεν φαίνονταν τόσο καπελωμένοι οι αγρότες από το Πασόκ. Τώρα μέχρι και έρανος έγινε στο Πασόκ, για να καπηλευτούν και αυτόν τον αγώνα. Σε όλες τις διαδικασίες ήταν πανταχού παρόντες η νομάρχης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Πασόκ και οι δύο! Ωραίος ήταν ο τύπος που έλεγε ότι για να καεί η Περιφέρεια χρειάζονται τουλάχιστον τρεισήμισι χιλιάδες παρόντες. Να μη φανεί ότι την καίνε 300 συνδικαλιστές του Πασόκ. Και ο άλλος καλούσε το λαό τουλάχιστον να δώσει το παρόν μόνο στα δελτία των 08:00. "Μετά ας πάει στο καλό". Κάποιος άλλος ζητούσε λεφτά για να πάει να δώσει τη «μάχη» και το παρών! Άκουσαν ότι έπεσε πολύ χρήμα και σου λέει γιατί δεν έδωσαν και μένα. "Δώσε και σε μένα μπάρμπα". "Εγώ θα πάω να κάνω τον τζάμπα μάγκα"; Τελικά η «επανάσταση» έγινε και έμεινε μόνο στα ραδιόφωνα. Τώρα καλούν σε αγωνιστικό παρών το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, να υποδεχθούμε τα τρακτέρ της ""επανάστασης" με δάφνες, γαρδένιες και ροδοπέταλα. Θα μας τραβάνε και τα κανάλια της Αθήνας:«Εμπρός να υποδεχθούμε τους ήρωες, όπως τους αξίζει» ...; ...;


http://exastal.blogspot.com/

Κωστής Ηράκλειο

Anonymous said...

Αλητεία από την Ν.Δ!!!

Έριξε ειδικό χημικό που πιάνει μόνο τα μάτια του Γιωργάκη!

Δείτε όλους με το βέλος δεν τους πιάνει το δακρυγόνο.
Δείτε τον άλλον πίσω που όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά τραβάει και με κάμερα.
Ο Γ.Μίχας μάλλον έπεσε μετά κάτω αλλά εδώ είναι μια χαρά.
Ο έτερος ούτε τα χέρια δεν σηκώνει να σκουπίσει τα μάτια του!
Είναι το Όσκαρ α ανδρικού ρόλου στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το video μελετάνε αυτή την ώρα και στο

hollywood http://1453-2009.pblogs.gr/ βλ

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_6979.html

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/nd-oscar-goes-to.html

Αναδημοσιευση,
Κωστής Ηράκλειο

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Για αυτούς τους ανώνυμους, που βολεύει να τα ρίχνουν όλα στα "πρασινοφρουράκια της αγροτιάς", δυστυχώς, για αυτούς περισσότερο,είναι εκτός πραγματικότητας.
Δεν πήγαν στα μπλόκα, δεν έκλεισαν εφορίες, δεν έκαναν καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, δεν έκλεισαν τράπεζες, δεν μοίρασαν αγροτικά προϊόντα σε καταναλωτές και ιδρύματα.
Δεν είδαν ανθρώπους, απλούς αγρότες, δεν κουβέντιασαν μαζί τους, δεν είδαν να "κράζουν", στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πολύ και αμαρτωλή ιστορία στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στις λαθεμένες πολιτικές ανάπτυξης του πρωτογεννούς τομέα. Που φαινόντουσαν μόνο όταν υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες. Έκαναν τις δηλώσεις τους και την "έκαναν" μέσα από αποδοκιμασίες και γιούχα.
(Τη Κεφαλογιάννη στο Πλατάνι δεν την γιαούρτωσαν αγρότες. Γιατί εκείνη την ώρα εκτός από αγρότες, στο μπλόκο, ήταν και οι συνοδοί της. Μυστικοί και κρυφοί. Το γιαουρτάκι έφυγε από χεράκι ανθρώπου με όνομα, που ήρθε λίγο πρίν και έφυγε αμέσως, μετά τη γενική κατακραυγή. Είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε...)
Κοντολογίς, είναι εκτός πραγματικότητας.
Ανώνυμα φερέφωνα, του ίδιου παλαιοκομματισμού, σαν και αυτόν που κατηγορούν, διαφορετικής και πιο τρομακτικής (αποπνικτικής, κυριολεκτικά)"οπτικής" γωνίας.
Στις κινητοποιήσεις των Χανίων ήταν αγρότες ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Ακόμα και από την εξοκοινοβουλευτική αριστερά.
Όταν έκαναν κατάληψη της εφορίας οι αγρότες, για συμπαράσταση τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας 3 τετράγωνα πιο πέρα. Και οι πρώτοι που τους κορόϊδεψαν ήταν οι αγρότες ψηφοφόροι του ΚΚΕ!
Ναί ο αγροτικός κόσμος που κινητοποιήθηκε, θα μπορούσε να ήταν περισσότερος.
Προσωπικά, και εγώ ήμουν επιφυλακτικός, για τη μετάβαση στην Αθήνα. Στην αρχή δεν ήθελα.
Για πολλούς και διάφορους λόγους. Όταν θέλησα ήμουν με 15 Ευρώ στη τσέπη. Γιατί εκεί μας κατάντησαν. Να δουλεύουμε μέσο όρο 10 ώρες το εικοσιτετράωρο, και τα λεφτά που βγάζουμε να μην μας φτάνουν. Να έρχεται Σαββατοκύριακο και να μην έχομαι λεφτά ούτε για τσιγάρα. (Καλή ευκαιρεία να το κόψω, πράγμα το οποίο έκανα, το φαϊ όμως δεν γίνεται να κοπεί.)Και ξέρετε πότε η επιθυμία, να ανέβω επάνω, έγινε ποταμός; Όταν είδα τις δηλώσεις του αναπληρωτέως Πάκη, στα τοπικά κανάλια...
Με παρηγορεί όμως ότι από αυτούς που συμμετείχαν πάρα πολλοί ήταν νέοι. Πιτσιρικάδες. Που θέλουν να μείνουν στα χωριά τους. Που η ανάπτυξη της μπουλτόζας, των σύγχρονων μεταλικών παραγκών, του πλαστικού γκαζόν, της χλωριομένης πισίνας, τα μπετονένια ρεντουμάδικα, δεν τους συγκινούν.
Στην αρχή ήταν μουδιασμένοι. Στη συνέχεια διαφώνησαν σε πολλές περιπτώσεις, με τους "ηγέτες". Στις γενικές συνελεύσεις κατέβαιναν με συγκροτημένες, ουσιαστικές προτάσεις. Κάποιες πέρασαν, παρά την αντίδραση της αγροτοπατερίστικης μούχλας. Κάποιες άλλες όχι...
Και το σημαντικότερο;
Τα παιδιά αυτά άρχισαν να συζητούν, πολύ σοβαρά, για την δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων, στα χωριά τους.
Νέοι από τον Αποκώρονα έγιναν φίλοι με άλλους από το Σέλινο, από τη Κυδωνία με τα Σφακιά και πάει λέγοντας. Να μοιράζονται τα κουλούρια των 50 λεπτών και της μιας μπουκιάς. Αυτό στον αποκλισμό της εφορίας, γιατί στο δρόμο στο Πλατάνι είχαν τη πολυτέλεια του ... καρβουνου! Να πίνουν με το μέτρο τις τσικουδιές και να συζητάνε σαν παλιοί καλοί φίλοι τα προβλήματα τους, να συζητάνε για το τί πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής.
Όσο για τη προσφορά του Χρήστου (για τα κολητάρια του, "ά-χριστου", για μένα), ξέρετε πια είναι η προσφορά του στη γεωργία των Χανίων;
-Η αγροφυλακή και η "στελέχωση" της, με "παιδιά δικά του".
-Εν έτι 2003, να είναι υπέρ των αεροψεκασμών καταπολέμησης του δάκου, με επικύνδινα οργανοφωσφορικά, να συμμετέχει σε συλλαλητήρια, που κάποιοι εγκάθετοι αλλητήριοι, διοργάνωναν, κατηγορώντας τον άλλο ανεκδιήγητο Δρύ, για ρουσφέτια στην ιδιαίτερη πατρίδα του (Κέρκυρα, αεροψεκασμοί τουριστών, δημοτικών σχολείων).
-Να δηλώνει δημόσια , μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ότι "δεν πιστεύει στην ανάπτυξη της Βιολογικής γεωργίας". Όταν όμως ψηφιζόταν στη Βουλή οι σχετικοί κανονισμοί, δημιούργημα σχεδόν στο σύνολο τους, του τότε Γ.Γ. του Υπ. Γεωργίας, δικού τους ανθρώπου, του μακαρίτη πια Ψυλλάκη Νίκου,τους ψήφισε!
- Στην ενδοχώρα των Χανίων, στα χωριά των Κεραμιών, των Μουσούρων και αλλού, οι τραμπούκοι, κορμοτομούν ελαιώνες, ψεκάζουν αμπέλια με ζιζανιοκτόνα, ριμάζουν αρδευτικά συστήματα, ανατινάζουν αντλιοστάσια νερού, καίνε ή γκρεμίζουν αγροικίες, σφάζουν προβατα, χύνουν κρασιά δεκάδων τόνων από δεξαμενές, κλέβουν λάδια από ελαιουργεία. Είναι κοινό μυστικό ποιοί τα κάνουν και ποιος τους προστατεύει, για να μη χάσει τα ψηφαλάκια των φαμιλιών τους. Αντί να στείλει τις ειδικές δυνάμεις να τους συλάβουν, τις έχει να φυλάνε το πολιτικό του γραφείο! Από τους "αλήτες αγρότες"!!!!!
-Είναι ψεύτης, ηθελημένα ή όχι, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Τη Νομαρχία Χανίων, το 1993, δεν την έκαψαν οι αγρότες. Την έκαψαν οι αναρχικοί, την ημέρα που στη Βουλή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ψήφιζε την επέκταση των Νατοϊκών βάσεων στη Σούδα.Και την έκαψαν γιατί ένα ειρηνικό συλλαλητήριο μερικών δεκάδων στην αρχή και μετά χιλιάδων διαδηλωτών, μεταξύ αυτών και ο τότε Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκωρόνου και νύν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, σεβασμιώτατος Ειρηναίος, χτυπήθηκαν ανελέητα από τα ΜΑΤ.
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. Να ... "ΚΑΖΑΝΤΗΣΕΙ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Anonymous said...

Αδερφέ ΠΑΝΙΚΟ...
Και εγω δεν συμφωνω και τόσο με αυτά που ανέρτησα αλλά δεν άντεχα...ήταν μια αντίδραση στις βλ@κειες που διαβασα παραπανω...
Για ολα φταινε μονο οι άλλοι...
Για αυτό εβαλα αυτα που εβαλα μπας και προκαλεσω καποια υγιή αντίδραση.. και εδω μέσα σε αυτή την ανάρτηση το δικό σου σχόλιο είναι οτι πιο υγιές!!!!
Τα άλλα ανθρώπων απο άλλα μερη της Ελλαδας, που δεν εχουν καμια σχεση με γεωργία και μονο κατηγορουν την νδ και οχι ολο το ποιτικο φασμα τα θεωρω αναξια λόγου...
Κωστής
υ.γ. δεν εχω δικο μου blog

Ασκαρδαμυκτί said...

Αυτό που κάνουν τα ΜΑΤ αυτή την περίοδο, δεν περιγράφεται!
Μόλις ξεκινάει μια πορεία ή μια διαμαρτυρία, αρχίζουν τα δακρυγόνα και τα ψεκάσματα!
Παλιότερα, τέτοια μέσα τα χρησιμοποιούσαν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις!
Προφανώς, εκτελούν ανάλογες εντολές τις πολιτικής εξουσίας.

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν μου το κάνατε το χατίρι φίλοι μου-συνεχίζετε να σχολιάζετε στο δικό μου blog.
Δεν σας μαλώνω όμως!

@Tzonakos.
Γιάννη προφανώς την άποψη μας δεν συμμερίζονται οι κυβερνώντες. Το θέλουν το Τρακτέρ σου όπως φαίνεται!

Αντώνη,
Εχεις δίκιο το ερωτηματικό ήταν περιττό. Παρότι προστατευμένο μέσα σε…παρένθεση , δεν παύει να είναι περιττό….

Σκουλήκι,
Θα διαφωνήσω. Οι λέξεις εχουν το ίδιο νόημα πάντα. Οι δε ανάγκη για Ελευθερία και δημοκρατία γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στις μέρες μας.

Σοφία,
Είναι πλέον εμφανέστατο . Πρόκειται για μια επιζήμια επιλογή για τον τόπο επιλογή της κυβέρνησης.

Nikos Lioliopoulos said...

Κωστή,
Σε καλωσορίζω στο blog. Να σε ευχαριστήσω που δίνεις μια άλλη διάσταση στο θέμα-από την άλλη πλευρά. Να κάνω όμως μια διευκρίνηση. Το επίπεδο των σχολίων που δέχονται οι αναρτήσεις μου και ιδιαίτερα αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα και παντοτινό καμάρι μου με όλη τη σημασία της λέξης μου. Θα σε παρακαλέσω λοιπόν την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός όταν γράφεις για τους σχολιαστές μου. Για μένα πες ότι θες δεν έχω πρόβλημα

Κωστή, δεν ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις αλλά θα πρέπει να ντρέπονται όσοι συνάδελφοι γυρίζουν την πλάτη στον αγώνα. Αυτό μόνο. Αν νομίζεις ότι η κινητοποιήσεις μας είναι παρδαλές, τι να σου πω; Δικαίωμα σου. Εγω πάντως όπως και το 79% των ελλήνων έχουμε άλλη άποψη.
Οσο για το θέμα των δακρυγόνων προς τον πρόεδρο το θεωρώ μέγιστο πολιτικό ατόπημα( να μην πω τίποτε άλλο…). Η αμφισβήτηση του συμβάντος αποτελεί αθλιότητα του τρωκτικού και πολλών άλλων και λυπάμαι που αναπαράγεται και απο εδω ….

Πανίκο,
Σε ευχαριστώ από καρδιάς για το συγκλονιστικό σου σχόλιο . Αυτή είναι η κατάσταση στην ελληνική γεωργία (αλλά και στην κοινωνία γενικότερα) σήμερα ,όπως ακριβώς την περιγράφεις . Συγχαρητήρια.

Ασκαρ,
Σαφέστατα εκτελούν πολιτικές εντολές, όπως εκτελούσαν και όταν ξεφούσκωναν λάστιχα, για να μην ξεχνιόμαστε. Μόνο που αυτό που γίνεται στις μέρες μας με την αστυνομία είναι πλέον θλιβερό…