Wednesday, July 30, 2008

Γιατρέ βοήθεια! Συμφωνώ με τον Αλογοσκούφη!

Πάνω που νόμιζα οτι είχα ξεμπλέξει οριστικά με τον ψυχαναλυτή μου, αισθάνθηκα μια ξαφνική ...αδιαθεσία.
Συγκεκριμένα μόλις διάβασα την ανάλυση του Ν.Νικολάου στην σημερινή Καθημερινή, διαπίστωσα οτι συμφωνώ απολύτως!
Τα στοιχεία που παραθέτει ο έμπειρος αναλυτής, καθιστούν πέρα για πέρα δικαιολογημένη την τροπολογία Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ.
Ναι καλά ακούσατε απολύτως δικαιολογημένη.
Μόνο στην τελευταία τριετία, από 1.300 εκατ. ευρώ το 2006 ανέβηκαν φέτος στα 2 δισ. ευρώ. Και το περίεργο είναι ότι στις ΔΕΚΟ αυτές οι απασχολούμενοι, που λίγο πολύ έχουν προσληφθεί ρουσφετολογικά από τα κυβερνητικά κόμματα, έχουν όλα τα προνόμια του δημόσιου τομέα, δηλαδή είναι μόνιμοι και από πάνω έχουν αμοιβές σχεδόν διπλάσιες έναντι των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης.

Ναι καλά ακούσατε σχεδόν διπλάσιες! Απορείτε; Δείτε τι γράφει ο έμπειρος αρθρογράφος:
Η μέση ετήσια αμοιβή στις ΔΕΚΟ (περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές) ανήλθε το 2007 σε 43.280 ευρώ (αύξηση 7,7% σε σχέση με το 2006), έναντι 27.174 για το σύνολο της οικονομίας και 23.405 για τον ιδιωτικό τομέα.
Σε πραγματικούς όρους (τιμές του 2005), η μέση αμοιβή στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40.753 ευρώ, έναντι 25.587 για το σύνολο της οικονομίας και 22.039 για τον ιδιωτικό τομέα.

και αυτό:

Είναι επίσης ενδεικτική η κατανομή των αμοιβών και η συσσώρευση των περισσότερων εργαζομένων σε υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια: Για παράδειγμα, στην ΕΑΒ Α.Ε. το 56% των εργαζομένων βρίσκεται σε κλιμάκιο αμοιβών από 30.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ στην ΗΣΑΠ Α.Ε. το 73% των εργαζομένων βρίσκεται στο κλιμάκιο 30.000 έως 70.000 ευρώ.
Η κατανομή ανάμεσα σε πρωτεύουσες (τακτικές) και δευτερεύουσες αμοιβές είναι επίσης σημαντική, καθώς πολύ συχνά γίνεται αναφορά ή δίνεται έμφαση μόνο στις πρωτεύουσες αμοιβές: Για παράδειγμα, στον ΟΣΕ οι μέσες ετήσιες τακτικές αποδοχές ανέρχονται σε 32.273 ευρώ, ενώ οι μέσες συνολικές αμοιβές σε 52.457 ευρώ (2.305 και 3.747 ανά μήνα περιλαμβανομένων των υπερωριών). Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα αντίστοιχα ποσά είναι 33.424 και 59.388 ευρώ αντίστοιχα, ή 2.387 και 4.242 ανά μήνα (περιλαμβανομένων των υπερωριών).
--> Στην υγεία των κορόιδων , όλων εμάς, λέω εγώ.
Ναι λοιπόν συμφωνώ με τον Αλογοσκούφη !Φτάνει πια. Το πάρτι πρέπει κάποτε να τελειώνει.
Τώρα για το αν ενας τόσο αποτυχημένος υπουργός οικονομικών (οποίος το αμφισβητεί ας διαβάσει το άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής της 20 Ιουλίου απο τον έμπειρο οικονομικό αναλυτή .Β.Ζήρα ) θα μπορέσει να βάλει ένα φρένο στην αλόγιστη ...μισθοδοσία , επιτρέψτε μου να μην είμαι και πολύ αισιόδοξος.
Συμφωνώ όμως ότι πρέπει να μπει ένα φρένο , και αν το βάζει η συγκεκριμένη τροπολογία , καλώς να έρθει.
Βέβαια θα μου πείτε- και δίκιο θα έχετε - ας πάει να μαζέψει κανένα φόρο πρώτα ο κ Υπουργός μας, που τα δημόσια έσοδα πιάσανε πάτο, ας περιορίσει τις υπόλοιπες κρατικές σπατάλες , ας φέρει πίσω τα "απολεσθέντα" απο τα ομόλογα, τον Γερμανό , και την πώληση του Οτε και μετά βλέπουμε τη θα γίνει με τις ΔΕΚΟ.
Αν είναι πάντως να κάνει καμιά βλακεία όπως με την επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, αφήστε το καλύτερα . Θα καταφέρει να έχουν βγει όλοι χαμένοι!

Υ.Γ. (για τους φίλους του Μπλόγκ.)Διέκοψα για μια εβδομάδα την ψυχανάλυση μου και αμέσως το γύρισα ξανά στην πολιτική. !Δώσ΄μου ξανά τα χάπια μου γιατρέ, γρήγορα !

32 comments:

Laplace said...

καλησπερα φιλε!
με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Κ ΜΟΝΟ,συμφωνω κ εγω..

Nikos Lioliopoulos said...

Ευχαριστώ πολύ ρομποτάκο! Μ
Μα και εγώ με το συγκεκριμένο μόνο συμφωνώ και παρόλα αυτά αισθάνομαι χάλια! Και είναι και ο γιατρός μου σε διακοπές ρε γμτ!
:)))

αντωνης said...

Καλησπερα Νικο
Δεν διαφωνω οτι οι μισθοι στις ΔΕΚΟ ειναι σε αυτα τα μεγεθη. Αλλά εχω να κανω μια ερωτηση. Ειναι δυνατον να συμφωνειτε με την μειωση των μισθων;

Για μενα ο στοχος πρεπει να ειναι οι μισθοι ολων μας να ειναι στα επιπεδα των υπαλληλων των ΔΕΚΟ.
Και κατι αλλο, εχετε ακουσει ποτέ να μην υπαρχει ελλειματικη ΔΕΚΟ; Γι' αυτο και ειναι δημοσιες επιχειρησεις. Για να καλυπτει το ελλειμα τους το κρατος.
ΗΜΑΡΤΟΝ παιδια.

δεσποιναριον said...

Ειδες Νικο, μολις σφιξανε τα λουρια αρχισανε ολοι να το βλεπουνε σοσιαλιστικα το πραγμα. Τωρα να δουμε και ΠΩΣ προτεινει να γινει η δικαια κατανομη, γιατι κατι μου λεει οτι ο αλλος στα ΔΕΚΟ (εστω κι αν προσεληφθη ρουσφετολιγικα ) δε θα θελησει να μοιραστει τις "κατακτησεις" του κλαδου του με τους ..υπολοιπους.
Εν τω μεταξυ κι εγω παθαινω καποια αλλεργια με τον ποντικ.. σορυ τον Αλογοσκουφη, και τωρα τελευταια μας τον παρεχουν σε μεγα-δοσεις.
Και για να σοβαρευτω, οι διεθνεις κρισεις παντα εχουν σαν αποτελεσμα την επιστροφη σε δημοκρατικα ιδεωδη. Κατσε να φιαξουν λιγο τα πραγματα και α ανανηψει η οικονομια (αμην δηλαδη και ποτε) και θα δεις παλι πως μας βγαινουν τα κεφαλαιοκρατικα μας χουγια στην επιφανεια. Φιλια στη Μελικη!

Nikos Lioliopoulos said...

Δύσκολο να αντικρούσει κανείς το επιχείρημα σου περί εξομοίωσης των μισθών Αντώνη. ισως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.
είναι όμως εφικτό;
Ή θα χρειαστεί να προσθέσουμε και αυτό στο γράμμα προς τον ...Θεο;

αντωνης said...

Αν θελουν να κανουν αυτα που μπορουν, τοτε Νικο πιστευω οτι μπορει να ειναι εφικτο. Σημερα δεν ειναι.

Nikos Lioliopoulos said...

μάγισσα είσαι βρε Δέσποινα;
Σιγά μη θελήσουν να δεχθούν μειώσεις ! Εξάλου σύντομα θα ρθει το Πασόκ στην εξουσία και θα τους τα επιστρέψει, αν κρίνω απο την μανιώδη αντίθεση του στην τροπολογία .

Είδα και τις ειδήσεις του Mega πρι απο λίγο:
"Καλο σας μεσημέρι. Σφοδρή σύγκρουση στη βουλή μεταξύ Αλογοσκούφη -Βενιζέλου για το θέμα της τροπολογίας..."
Ο χρησθείς απο το Μεγκάλο κανάλι αρχηγός του Πασόκ Βενιζέλος ,για άλλη μια φορά προτάσσει τα τεράστια στήθη του στην υπεράσπιση του αθάνατου Ελληνικού κράτους.Μετά τη στήριξη του στα κρατικά πανεπιστήμια νάτος και τιμητής των ΔΕΚΟ!

Υ.Γ."Εξάλλου σύντομα θα ρθει το Πασόκ στην εξουσία"
... μπα σε καλό μου , τι χάπια πήρα πάλι σήμερα!!!

αντωνης said...

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια δε λενε;
Αλλά αυτο
"Εξάλλου σύντομα θα ρθει το Πασόκ στην εξουσία"

ξεπερναει και τη μεγαλυτερη φαντασια Νικο.

Nikos Lioliopoulos said...

Αντώνη , τι να κάνουμε πάλι ληγμένα ήταν τα χάπια που πήρα ρε γμτ!!!
Είδες τι παραισθήσεις μου προκαλούν;
:)))))

Anonymous said...

Αν υποθέσουμε οτι τα επιχηρείματα εναντίων των ΔΕΚΟ είναι παρόμια με αυτά εναντίων των δημόσιων πανεπιστημίων τότε να με επιτρέψεται να ειμαι υπερ των ΔΕΚΟ!!!! (το λέω αυτό γιατι διαβασα την αντιπαράθεση Αλογο... - Βενιζέλου, τον οποίο καποιοι πολεμανε σφοδρά!).

Anonymous said...

Δεν είσαι μόνος
Τα ίδια χάπια παίρνω και εγώ
Πάσχεις από νοημοσύνη εγκλωβισμένη σε αριστερο φιλελεύθερη ευαισθησία
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
Αλλά υπάρχει θεραπεία
(ελπίζω)

demetrat said...

μα είναι δυνατόν να κόβεις τα χάπια κατακαλόκαιρο ,που κάνει τις πιό φαρμακερές δηλώσεις ο Αλογοσκούφης;
(και βέβαια , δέν είναι μόνο οι μεγάλοι μισθοί στις ΔΕΚΟ.)
δ

Anonymous said...

''Διαίρει και βασίλευε'',
''εξίσωση προς τα κάτω''
και ''δεν δυσαρεστούμε
τους έχοντες και κατέχοντες''
είναι οι βασικές αρχές της
οικονομικής πολιτικής του
υπουργού με τον οποίο συμφωνείς!!

Στον γιατρό γρήγορα!!!

VAD said...

Νίκο,δε διαφωνώ με την αναφορα σου σε υψηλόμισθους,αν γυρίσουμε όμως σε διεκδικήσεις του τύπου΄΄γιατί εσύ και όχι εγώ,χάνουμε το δάσος.Η απτή πραγματικότητα είναι ένα Δημόσιο απ'το οποίο περιμένουν οι πάντες τα πάντα,και όχι μόνο οι΄΄υπάλληλοί του΄΄,με την στενή εννοια του όρου.
Παραγωγή έργου περιορισμένη,είτε είμαστε μέσα,είτε έξω απ'αυτό!Ε, χωριό δε γίνεται έτσι!

busy bee said...

Ξανα γύρνα στην ψυχανάλυση φίλε Νίκο!!
Υπάρχει μια σχετική ασφάλεια, κάτι ξέρω!
Οσον αφορά τους μισθούς θα έλεγα, σημασία έχει η παραγωγικότητα και όχι η αυξομίωση των μισθών, ταπεινή μου γνώμη!
Ωρα καλή!

Greek Rider said...

Νίκο είναι τρομερά επικίνδυνα τα επιχειρήματα του Αλογοσκούφη όπως βέβαια και ο ίδιος αλλά και η ΝΔ ολόκληρη.

Το να λέμε ότι κάποιοι δεν πρέπει να αμείβονται παραπάνω από άλλους τι διαφορά έχει από το επιχείρημα ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι 80% πάνω και οι μισθοί μένουν (με τη βοήθεια του πληθωρισμού) στα ίδια;

Δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο η επιχειρηματολογία του για την σύγκρουση που θέλουν να δημιουργήσουν μεταξύ των κοινωνικών ομάδων "διαίρει και βασίλευε". Στο τέλος η μια κοινωνική ομάδα θα τα βάζει με την άλλη κοινωνική ομάδα, το καλύτερο φιλελεύθερο σενάριο που θα μπορούσε κάθε νεοφιλελεύθερος να σκεφτεί.

Δεν άκουσα τον Αλογοσκούφη να λέει τίποτα ούτε για τα τρομακτικά σκάνδαλα Siemens, ομόλογα, χρηματοδοτήσεις κομμάτων, κακή διοίκηση οργανισμών κτλ Βάζω στοίχημα ότι τα χρήματα αυτά θα έφταναν και θα περίσσευαν για διπλάσιους μισθούς σε όλη την οικονομία.

Ορισμένα πράγματα χρειάζονται αρχές. Μια από αυτές είναι ότι όλοι όσοι λένε ότι σέβονται τα χρήματα του λαού (και γι' αυτό παίρνουν αντιδημοκρατικά μέτρα) ενώ από την άλλη έχουν ανοίξει τις μασέλες και τρώνε χωρίς κανένα έλεγχο (κομματικό χρήμα και κακή διοίκηση) δεν πρέπει όχι μόνο να νομοθετούν αλλά ούτε και να μιλάνε.

Από την άλλη και κλείνω με αυτό ελπίζω να καταλάβατε ότι το ζητούμενο δεν ήταν η εξοικονόμηση των ευρώ (που θα μπορούσε να γίνει από 1000 πλευρές) αλλά το επιχειρούμενο φρένο στο συνδικαλισμό. Σε λίγο καιρό όπως λέω συνεχώς θα είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απεργούν και να μην κρίνονται παράνομοι. Αυτός είναι ο κύριος στόχος.

Ο Αλογοσκούφης όταν μιλάει για εργασία σκέφτεται την πλέμπα...

Και τελικά βέβαια μένει να δούμε πώς θα εκπροσωπηθεί όλο αυτό το βουβό πλήθος που υποφέρει στις εργασιακές γαλέρες χωρίς να κάνει κανείς τίποτα και χωρίς να λέει κανείς τίποτα.

Αν ήταν όλα τόσα απλά και η ηθική μας έχει κατέβει στο επίπεδο του απόλυτου ωεφελιμισμού άνευ αρχών γιατί δεν σκοτώνουμε και μερικούς ανθρώπους για το καλό των υπολοίπων όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι..ή το καλό της οικονομίας των δεικτών.

Νίκο το άρθρο σου ήταν καλή αφορμή για όλα τα παραπάνω που αναφέρονται στον Αλογοσκούφη. Νομίζω ότι πολλοί δημοκρατικοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια χάνουν τις αρχές τους.

Το πρόβλημα δεν είναι το δημόσιο αλλά η αναποτελεσματικότητα του δημοσίου (καθαρά λόγω οργάνωσης και διοίκησης) καθώς και η εκμετάλλευση στον ιδιωτικό. Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα που στόχο έχουν να συγκαλύψουν την κρατική-εργοδοτική αναποτελεσματικότητα και εκμετάλλευση καθώς και τις εκατομμύρια κομπίνες που γίνονται νόμιμα ή παράνομα από τα κόμματα, το κράτος και τις επιχειρήσεις.

Συγνώμη για το κατεβατό.

Nikos Lioliopoulos said...

Ω΄ φίλοι μου βλέπω το πρόβλημα μου σας συγκίνησε! Και με τον γιατρό μου σε διακοπές όλο τον Αύγουστο... δράμα!

@ Γρηγόρης.Ναι φίλε , ίδια είναι περίπου τα επιχειρήματα. Κρατισμός , ρεμούλα , ωχαδερφισμός και αρπαχτή, είναι κοινός τόπος σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Υπάρχει ένα , έστω ένα παράδειγμα στον δημόσιο τομέα που να ξεφεύγει από την αδιαφορία και την μιζέρια;
Κανένα κατά τη γνώμη μου., και ξέρεις γιατί κανένα ;Γιατι δεν έχουμε μόνο εμείς άθλιο κράτος, αλλά γιατί από την φύση του το κράτος είναι συνυφασμένο με αυτά …
Αρχή μου λοιπόν είναι: Το δυνατόν λιγότερο κράτος.
Οσο για τον Βενιζέλο λογικό και αναμενόμενο είναι να τον πολέμανε κάποιοι και πρώτος εγώ , μην σε εκπλήσσει αυτό για έναν πολιτικό. Αλλά αυτός τουλάχιστον έχει τέτοιες διασυνδέσεις που το εκδοτικό κατεστημένο, όχι μόνο δεν τον πολεμάει αλλά τον προβάλει εξόφθαλμα.

Nikos Lioliopoulos said...

@ anonumous.
Ομοιοπαθής λοιπόν ε; Πες μου υποφέρεις και συ όπως εγώ; Να είσαι πολύ αριστερός για να ανήκεις στους φιλελεύθερους και πολύ φιλελεύθερος για να ανήκεις στους αριστερούς!
Τώρα για το αν υπάρχει η θεραπεία, επέτρεψε μου να μην το ελπίζω . Το έχω ζήσει άλλωστε και με την άλλη ασθένεια μου .Είμαι βλέπεις το ίδιο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ …ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ! Και αυτό είναι ακόμη χειρότερο, ανώνυμε φίλε μου…

@ demetrat.
Ντοματούλα, καλώς ήρθες στο τσαντίρι μου . Πρόσεχε όμως γιατί με την πείνα που έχω , δεν σε βλέπω να γλυτώνεις!
Έλα ντε , τώρα μου ρθε και μένα να τα κόψω τα χάπια ;
Οχι δεν είναι μόνο οι μισθοί το γράφω και στην ανάρτηση . αλλά ας ξεκινήσουμε απο κάπου...

Nikos Lioliopoulos said...

@ anonymouς(2) , VAD & bussy bee.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι της λογικής "να ψοφήσει ο γαϊδαρος του γείτονα αφου δεν εχω εγω".
Επομένως μια εξίσωση προσ τα κάτω θα ήταν το ίδιο καταστροφική.
Δυστυχώς όμως-και τα στοιχεία αδυσώπητα- η κατάσταση στις ΔΕΚΟ έχει ξεφύγει (χρόνια τώρα) πέρα απο κάθε έλεγχο.
Ανώνυμε (2) την άποψη μου για τον Αλογοσκούφη την γράφω επώνυμα και ευθαρσώς , για το πόσο λάθος είναι η πολιτική του , και προφανώς δεν τον εκτιμώ καθόλου. Συμφωνώ ομως με την αναγκαιότητα συμμαζέματος των μισθών των ΔΕΚΟ και οχι μόνο.

VAD, κοινές οι διαπιστώσεις μας...

Μάνο, ας μη μιλήσουμε για παραγωγικότητα ,στις ΔΕΚΟ ειδικά...

Nikos Lioliopoulos said...

@ greek rider.
Χειμαρρώδης και αδυσώπητος όπως πάντα. Η απόψεις σου πάντα πηγή προβληματισμών για όλους μας. Το θεωρώ μεγάλη μου τιμή να εχω σχολιαστές τέτοιου επιπέδου . Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ….
Με κάθε ειλικρίνεια δεν το κρύβω ότι δυσκολεύτηκα να βρω επιχειρήματα ικανά να αντιπαλέψουν τα δικά σου.
Συμφωνώ κατ αρχήν με την κρίση σου για την επικινδυνότητα και του ιδίου και της κυβέρνησης της ΝΔ .
Εξάλλου το έγραψα και εγώ : «ας φέρει πίσω τα "απολεσθέντα" απο τα ομόλογα, τον Γερμανό , και την πώληση του ΟΤΕ και μετά βλέπουμε…»
Ίσως λοιπόν η συμφωνία μου αυτή με τον Αλογοσκούφη με αδικεί . Αδικεί τα τεράστια σκάνδαλα που λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας
Ας συμφωνήσουμε ότι αν σταματήσει η σπατάλη και η ρεμούλα τα λεφτά θα φτάσουν όπως λες.
Να φτάσουν για ποιους ; Για τους αναποτελεσμνατικότατους κηφήνες. ; Δεν θα το ήθελα με τίποτε .
Να δοθούν εκεί που υπάρχει πάντοτε ανάγκη . Στους φτωχούς.
Αλήθεια θα μιλήσει κάποια παράταξη (και να το εννοεί , όχι αερολογίες) για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;
Συγκεκριμένα . Ποσά….
Ίσως μόνο το Πασοκ το είπε, στο πρόγραμμα της Διαμαντοπούλου για τις προηγούμενες εκλογές, αλλά ως εκ του θαύματος αυτό το πρόγραμμα σημείο αναφοράς κατά τη γνώμη μου στη σύγχρονη εποχή της αριστεράς, εξαφανίστηκε άρον-άρον μετά τοις εκλογές, σαν να ήταν αυτό υπεύθυνο για την ήττα.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που ίσως μας απασχολήσει σε μελλοντική συζήτηση.
Σε ευχαριστώ.

leondokardos said...

Νίκο καλημέρα.
Πρώτον, αμφιβάλλω εαν τα στοιχεία των μισθών των ΔΕΚΟ που έδωσε ο Αλογοσκούφης είνα σωστά.Με τη στατιστική όπως λέγεται,λες ωραία ψέματα.
Δεύτερον και τουλάχιστον μέχρι ενός λογικού επιπέδου, οι ΔΕΚΟ χρηματοδοτούνται αφου παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και δεν προβλέπονται κατ ανάγκην κερδοφόρες.
Τρίτον, άραγε αυτός είναι ο λογικός τρόπος να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, να μειώσεις μισθούς;;
Και γιατί δε κοιτάνε πως έφθασαν οι ΔΕΚΟ να είναι φανταστικά ελλειμματικές;; Ποιός φταίει ;;

Προσωπικά ομολογώ οτι ακόμα δεν έχω καταλήξει εαν το μέτρο αυτό είναι σωστό. Ασφαλώς υπάρχει ενα σοβαρό θέμα ανισότητος εισοδημάτων, όμως θάθελα να μάθω περισσότερα για το πρόβλημα.

Νάσαι καλά.

dr.SeenG said...

Είναι το λεγόμενο "κόψιμο" των ρετιρέ ε?
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά ως δικηγόρος του διαβόλου, θέτω το εξής ερώτημα:
Αφού κόβεις πχ.100 ευρώ από το ρετιρέ, δεν οφείλεις να αυξήσεις 100 ευρώ στους πιο κάτω ορόφους;
Εκτός αν σκοπεύει να το κάνει (μ@λ@κία είπα ε;) και τον αδικώ...

Anonymous said...

Διάβασα την ανάρτηση και πρέπει να ομολογήσω ότι με προβλημάτισες. Δεν μπορεί εσύ να συμφωνείς με τέτοιες λογικές. Μετά διάβασα τα σχόλια και κατάλαβα ότι το έκανες για προκαλέσεις διάλογο, πράγμα που τελικά πέτυχες και μάλιστα με πολύ ωραία σχόλια και απόψεις. Για να μη σε ζαλίζω και επαναλαμβάνω πράγματα και επιχειρήματα θα σου πω ότι συμφωνώ και ταυτίζομαι με την άποψη του greek rider.

Υ.Γ. Μη γκρινιάζεις καλέ.... Έχω να κάνω διακοπές 1 μήνα (έστω και σπαστά) εδώ και 3 χρόνια.

Φιλιά κοραλένια και μια αγκαλιά.

demetrat said...

η αλήθεια είναι πως φαίνεσαι άνθρωπος με όρεξη,:)
Καλού κακού όμως, έχουμε και μιά απόσταση μεγάλη μεταξύ μας.
δ

Νικόλαος Παπουτσής said...

Θα συμφωνήσω κι εγώ πως το ζητούμενο ειναι να ανέβουν όλοι οι μισθοί τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα και όχι να γίνονται περικοπές και αποπροσανατολισμοί από τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας.

ΤΣΊΟΥ!!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Κοίτα Νίκο, ο Νικολάου δεν είναι και ο πιο αντικειμενικός αναλυτής! Είναι αυτός που προεκλογικά (το 2007) εκστασιαζόταν μπροστά "στο οικονομικό θαύμα του Αλογοσκούφη", όπως απόκαλούσε αυτό που σήμερα αποδεικνύεται οικονομική καταστροφή της χώρας!
Κατά δεύτερον: είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης κάθε φορά που αισθάνεται στρημωγμένη να επιχειρεί αποπροσανατολισμό στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης! Και πάντα βάπτιζε "προνομιούχους" όσους αντιδρούσαν στην πολιτική της, με τους οποίους τελικά συμβιβάζονταν και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Αλήθεια, τώρα ανακάλυψε ο Υπουργός, με καθηστέρηση ΠΕΝΤΕ ετών τις υψηλές απόδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ;
Έχει κάτι να μας πει για τον ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των αποδοχών ΟΛΩΝ των διοικητών ΔΕΚΟ επί των ημερών του;
Έχει κάτι να μας πει για τις τρελές αυξήσεις που δίνει στους Δικαστικούς η κυβέρνησή του;
Έχει να πει κάτι για τις χιλιάδες διορισμούς Οννεδιτών απ' το παράθυρο στις ΔΕΚΟ;
Έχει κάτι να μας πει για τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων στον ΟΣΕ, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στην Ολυμπιακή;

Nikos Lioliopoulos said...

@ leodokardos.
Πολύ σωστοί οι προβληματισμοί σου. Πάντως τα στοιχεία εμένα μου φαίνονται αληθινά…

@ dr deeng
Αυτος ακριβώς λέω και γω , να τα κόψει και να τα δώσει εκεί που πρέπει : στο ισόγειο!
Δεν θα σε κρίνω για την μ@λ@κια που είπες . Εδώ εγω εκανα ολόκληρη ανάρτηση μ@λ@κια για τον Αλογοσκούφη!!!!!

@ Zanzibar.
Όχι βρε πονηρή , δεν το έκανα για διάλογο. Απλά διάβασα το αρθρο συμφώνησα και για να διώξω τις …Ερινύες το ανέβασα!!!
Ασε που με αποστόμωσε αμέσως ο Greek rider!

Υ.Γ.
Ένα μήνα διακοπές; Γκρ……… θύμωσα τώρα!
Αν σου πω ότι όλες οι διακοπές τις ζωής μου δεν συμπληρώνον ένα μήνα στο σύνολο, θα με αποκαλέσεις Μάρθα Βούρτση ;
Καλά να περάσεις …

@ demetrat.
Από όρεξη για φαγητό άλλο τίποτα ! Ορεξη για δουλειά;
Χ…ε μέσα!!!

@ karaflokotsyfas.
Χτύπα και συ ….
Με τέτοιες μ@λ@κιες που γράφω , χτύπα!!!

@ ασκαρδαμυκτί.
Άξιζε να γράψω αυτή την ανάρτηση μόνο και μόνο για σχόλια όπως το δικό σου και του Greek rider!
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα . Δεν μπορώ να αντικρούσω ούτε λέξη .
Παραιτούμαι…

Ένα γελαστό απόγευμα said...

Νίκο καλησπέρα.
Θα 'θελα ν' αποφύγω να αντιπαρατεθώ μαζί σου και να μη σχολιάσω κάτι.
Όμως δε θέλω να φυγομαχώ.
Είχα αναρτήσει εκκαθάριση μισθοδοσίας σε προηγούμενη ανάρτηση υποκινούμενος από κάτι υπαινιγμούς για ρετιρέ κτλ.
Ο μισθός μου με 20ετή προϋπηρεσία κι ένα παιδί δεν ξεπερνά τα 750€.
Αν τώρα δουλέψω διπλοβάρδια
είναι επί 2.
Κι αν βαστάει η πλάτη μου να ξεπεράσω την απόδοσή μου και ξεφορτώσω 10 τόνους επιπλέον θα πάρω 20% παραπάνω.
Περιγραφή για τη φύση της δουλειάς μου μπορείς να βρεις στις αναρτήσεις μου.
Τα υπερωριακά λοιπόν, τα σαβ/κα, οι αργίες κτλ σε πάνε ΠΧ στις 30 ή 40.000€
(είπα πχ εγώ δεν τα 'χω δει)
1) ο εργοδότης σου γλυτώνει τουλάχιστον ένα ένσημο και μια πρόσληψη επιπλέον.
2) σε σκίζει η εφορία (αυτά γιατί δεν τα βλέπει κανείς;)
3) προσωπική ζωή δεν έχεις μόνο και μόνο επειδή έχεις το "προνόμιο" να μπορείς να δουλέψεις παραπάνω.
Και ναι, έχουμε αυτή τη βλακεία να κοιτάμε να κάψουμε το σπίτι του γείτονα αδιαφορώντας αν καεί και το δικό μας.
Βλέπεις το τυράκι κι όχι τη φάκα.
Με πιλότο την ταρίφα του δημοσίου τομέα ο βιομήχανος σαφώς θα προσφέρει τα ίδια και λιγότερα.
Ο ξενόφερτος "επενδυτής" θα 'χει στρωμένη δουλειά με χαμηλούς μισθούς κι έτσι όλα θα 'ναι τέλεια.
Μήπως ξέρεις πόσο κυμαίνονται οι μισθοί στην Ε.Ε;
Ξέρεις ότι φορολογείσαι περισσότερο και πληρώνεις την ακριβότερη ασφάλιση για να πάρεις την πιο ξεφτιλισμένη σύνταξη στην Ευρώπη;
Αν συνειδητοποιήσεις όλα αυτά τότε δώσε το δίκιο στον κάθε φασιστοπαράφρονα που λογαριάζει
ν' αυγατίσει το βιος του
εις βάρος σου.
(δες πόθεν έσχες)
Και για το αν είμαι αξιοζήλευτος που 'χω ακόμα το δικαίωμα ν' απεργώ έχω να πω ότι αυτό το βρήκα απ' τον πατέρα μου κι έχω ιερή υποχρέωση να το παραδώσω στο παιδί μου.
ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Φιλικά, Στέλιος

Νικόλαος Παπουτσής said...

xaxaxaxa

ΟΧΙ!!!!
ΠΟΤΕ!!!!

ΤΣΙΟΥ!!!

Nikos Lioliopoulos said...

Φίλε Στέλιο , μόλις τώρα είδα το σχόλιο σου απορροφημένος απο τον ...Αύγουστο. Κακώς δίστασες , οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ανθρώπων που τρέφουν αμοιβαία αλληλοεκτίμηση , είναι οι καλύτερες.
Υποθέτω ότι και εσύ ανήκεις στα λεγόμενα ρετιρέ και μπράβο σου.
Το να μιλάμε όμως για βασικό μισθό νομίζω χάνουμε την ουσία.
Δεν λέω αν το αξίζεις ή όχι , αλλά κάτι μου λέει ότι ανήκεις σε ένα φοβερά κλειστό και προστατευόμενο από τον ανταγωνισμό επάγγελμα , πέρα από κάθε λογική ανταγωνισμού.
Νομίζω ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν ,όχι μόνο αυτά βέβαια.
Ο όποιος επενδυτής ξενόφερτος ή μη , δεν θα πληρώσει 30-40 και 50 χιλιάδες ευρώ. Και καλώς να μην πληρώσει.
Και κάτι ακόμα είμαι κατηγορηματικά απέναντι στις «υπερωρίες» Αν σταματήσουν θα καταπολεμηθεί και η ανεργία .
Αλλά ας μη το συνεχίσω, προτιμώ να να ασχοληθούμε με τον…. Αύγουστο.!

Ένα γελαστό απόγευμα said...

"Δεν λέω αν το αξίζεις ή όχι , αλλά κάτι μου λέει ότι ανήκεις σε ένα φοβερά κλειστό και προστατευόμενο από τον ανταγωνισμό επάγγελμα , πέρα από κάθε λογική ανταγωνισμού."
Πιστεύω Νίκο πως δεν έλαβες υπ' όψιν σου την προστασία που είχαν οι οκτώ συνάδελφοί μου στο Πέραμα.
Και κάτι ακόμα:
Διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ τον 1/2007.
Τα προηγούμενα 18 χρόνια τα 'χω στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα και ειλικρινά με πολύ περισσότερα χρήματα. Γιατί το επέλεξα;
Όλοι κάνουμε λάθη...Νίκο!

Anonymous said...

@ Γρηγόρης.Ναι φίλε , ίδια είναι περίπου τα επιχειρήματα. Κρατισμός , ρεμούλα , ωχαδερφισμός και αρπαχτή, είναι κοινός τόπος σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Υπάρχει ένα , έστω ένα παράδειγμα στον δημόσιο τομέα που να ξεφεύγει από την αδιαφορία και την μιζέρια;
Κανένα κατά τη γνώμη μου., και ξέρεις γιατί κανένα ;Γιατι δεν έχουμε μόνο εμείς άθλιο κράτος, αλλά γιατί από την φύση του το κράτος είναι συνυφασμένο με αυτά …
Αρχή μου λοιπόν είναι: Το δυνατόν λιγότερο κράτος.
Οσο για τον Βενιζέλο λογικό και αναμενόμενο είναι να τον πολέμανε κάποιοι και πρώτος εγώ , μην σε εκπλήσσει αυτό για έναν πολιτικό. Αλλά αυτός τουλάχιστον έχει τέτοιες διασυνδέσεις που το εκδοτικό κατεστημένο, όχι μόνο δεν τον πολεμάει αλλά τον προβάλει εξόφθαλμα.



Νίκο για τον Βενιζέλο δεν πολυασχολούμαι απλά σαν ανθρωπος εκτος ΠΑΣΟΚ πιστευω οτι με αυτόν μπορει το πασοκ να εχει αντιπολιτευση... Ισως να κανω λαθος αλλα τελος παντων το θεμα αρχηγίας δεν με πολυαγγίζει...
Όσο για το θεμα της παιδειας ισως και καποια άλλη ανάρτηση σε μενα ή σε σενα .... Έκει να εισαι σιγουρος οτι θα γραψω πολλά!!!!

Επί τη ευκαιρία... Ο Δήμου Νικο αναγνωρισε καμια μακεδονικη μεiονοτητα; Αν ναι να παω να γραφτω και εγω εκει ως μακεδόνας που ειμαι! Καλησπέρα σας!