Sunday, July 27, 2008

Ενα γράμμα προς τον θεό...

-->
Λέει όμορφα πράγματα όπως: ...Να σταματήσει η ηθική κατάπτωση, να πάνε όλοι οι κλέφτες φυλακή, να επιστραφούν τα κλεμμένα, να υπέχει άμεση συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, να μην υπάρχουν ανισότητες, το κράτος να είναι αποτελεσματικό, και πολλά άλλα ωραία .
Τι όμορφο κείμενο σκέφτηκα.Αλλά κάτι μου θύμιζε… Τι άραγε ;
Μετά από πολύ σκέψη επιτέλους θυμήθηκα!
Μου θύμισε ένα γράμμα που έστελνα στο… Θεό στα χρόνια της εφηβείας μου. Το έστειλα πολλές φορές, αλλά πάντα ο ταχυδρόμος μου το επέστρεφε με την ένδειξη «άγνωστος παραλήπτης». Και κάθε φορά που τον ρωτούσα τι θα πει αυτό, αυτός εκεί πάντα σκληρός, έπαιρνε το σοβαρό του ύφος και μου απαντούσε. Μα δεν υπάρχει θεός νεαρέ μου!
Εγώ όμως δεν τον πίστευα. Δεν μπορεί σκέφτηκα , τόσα χρόνια στα σχολειά, τόσα απογεύματα στο σπίτι, τόσες Κυριακές στην εκκλησία, μιλάγαμε για κάποιον που δεν υπήρχε; Αδύνατον έλεγα. Κάποιο λάθος κάνω στη διεύθυνση , δεν μπορεί.
Κάποια μέρα για να βεβαιωθώ ρώτησα τη Μάνα μου. "Μαμά ,αλήθεια λέει ο ταχυδρόμος ότι δεν υπάρχει θεός ; " Και αυτή μου απάντησε ." Ρε τον παλιοκουμουνιστή ! Μη τον ακούς παιδί μου, και βέβαια υπάρχει θεός"!
Έτσι λοιπόν πέρασαν τα χρόνια της εφηβείας μου, πιστεύοντας πάντα τη μάνα μου και κανέναν ποτέ ...ταχυδρόμο. Χωρίς τι γράμμα να φτάσει ποτέ και βέβαια χωρίς πότε να γίνει κάτι απο όλα αυτά.
Ίσως αυτή να είναι αιτία που ακόμη δεν τα πάω καλά με τους κομουνιστές… γενικώς!
Αφού λοιπόν το γράμμα επέστρεφε χωρίς ποτέ να φτάσει στον παραλήπτη , πάντα με την ίδια ένδειξη, «άγνωστος αποστολέας» και εγώ είχα μεγαλώσει αρκετά για να πιστεύω σε θεούς και άλλα παραμύθια , αποφάσισα να μη το ξαναστείλω. Το κράτησα λοιπόν και σας το παρουσιάζω...
Αγαπητέ θεέ.
Πάντα υπήρξα πιστός μαζί σου. Πάω κάθε Κυριακή , στην εκκλησία , κάνω το σταυρό μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, ως και το Πιστεύω ξέρω απέξω και ανακατωτά.
Για αυτό και θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, για την ακρίβεια πολλές χάρες.
Σε παρακαλώ θεέ μου, κάνε με πλούσιο , όμορφο και να αρέσω στις γυναίκες. Έχω απογοητευτεί θεέ να με απορρίπτουν συνεχώς . Κάνε με σε παρακαλώ να δείχνω μια κοπέλα και αυτή αμέσως να πέφτει στην αγκαλιά μου. Να μη χρειάζεται να σκαρφιστώ χίλιους δυο τρόπους, που όμως μάταια, όλοι καταλήγουν στην χυλόπιτα.
Κάνε με να είμαι και πλούσιος αν θές , για να μη χρειάζεται να δουλεύω. Αλλά και δυνατό, να μη φοβάμαι το ξύλο. Να τους δέρνω όλους. Όλους τους κακούς.
Αλλά εδώ που τα λέμε βρε θεέ κάνε να μην υπάρχουν κακοί, αφού το μπορείς, γιατί δεν το κάνεις; Και να μην υπάρχουν κλέφτες.
Και να μην υπάρχουν πανελλήνιες, δεν τις μπορώ . Κάνε με σε παρακαλώ να μπω στο πανεπιστήμιο χωρίς να διαβάσω. Μετά ξέρω πως θα το τελειώσω μη σε ανησυχεί.
Α και που ΄σαι θεούλη, ο στρατός ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται, κάνε να μην υπάρχει στρατός. Δεν θέλω να πάω φαντάρος.
Αυτά τα λίγα θεέ μου, δεν σου ζητώ πολλά.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Πιστός σου για πάντα.
Νίκος.



-->
Έτσι λοιπόν και αυτή η διακήρυξη δεν είναι παρά ένα ακόμη γράμμα προς τον θεό.
Ένα όμορφο γράμμα , καλών προθέσεων , με σωστές επισημάνσεις και όμορφα λόγια.
Ότι όλοι μας θα θέλαμε δηλαδή, ότι ονειρευόμαστε ,ότι λαχταράμε, κάθε μέρα και πιο πολύ, βλέποντας το σημερινό μας χάλι.
αλλά δυστυχώς χωρίς κάποια θεία δύναμη δεν μπορεί τίποτε από αυτά να συμβεί , στη χώρα των Βγενόπουλων , των κουμπάρων, των Καραμανλήδων και των Τσουκάτων....
Να λοιπόν γιατί το υπέγραψα! Γιατί είναι ίδιο με το δικό μου γράμμα.Είναι και αυτό ένα γράμμα προς τον θεό!
Ελπίζω τουλάχιστον οι συντάκτες να βρουν την διεύθυνση του( ή καλυτέρα το …μέϊλ του μη τυχόν και πέσουμε σε κομουνιστή ταχυδρόμο πάλι!) και να του το στείλουν .
Που ξέρετε , ισως τελικά να υπάρχει και να το διαβάσει.
Ίσως και να μας λυπηθεί , και δούμε καμιά άσπρη μέρα σαν χώρα επιτέλους!
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ο Νίκος Δήμου από τους υπογράφοντες το κείμενο και πολυαγαπημένος μου συγγραφέας ,έχει γράψει σχόλιο στην ιστοσελίδα του στο οποίο εξηγεί τους λόγους-λίγο πολύ ίδιους με τους δικούς μου-για τους οποίους υπέγραψε την διακήρυξη .
Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που μου το θύμισε μέσω μειλ και τον ευχαριστώ δημόσια .



44 comments:

Laplace said...

φιλε Νικο καλημερα..
υπεροχο..λιτο κ περιεκτικό..
μαρεσει οπως γραφεις,γραφεις ομορφα,πολλες φορες σοφα πραγματα,με απλο τροπο κ παντα ευστοχα,οπως μαρεσει..


μακαρι να μην υπαρχει παντως αυτος ο θεος..γιατι αν υπαρχει ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ενας θεος τοσο απαθης..

dr.SeenG said...

Ως πιστός (αλλά μετριοπαθής) Χριστιανός που είμαι, βλέπω μόνο μία βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο όμορφα γράμματα. Ο Θεός υπάρχει, το κράτος προφανώς όχι.
Και στις δύο περιπτώσεις, κοινό στοιχείο είναι η ελπίδα αλλά δυστυχώς και η...ματαιοπονία...

Nikos Lioliopoulos said...

καλημέρα παιδιά
Μόλις γύρισα απο την κυριακάτικη λειτουργία , και είδα τα σχόλια σας!
ο.κ. πλάκα κάνω:)))))
Ρομποτάκο,ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Υπάρχει ,αλλά δυστυχώς φίλε μου είναι μεγάλος ζαμανφουτίστας!!!

Nikos Lioliopoulos said...

@Dr seeng:
Πολύ όμορφα τα συν σου και τα πλην σου σήμερα. Αν και έχω μια διαφωνία θα τη δεις.
Μα και βέβαια υπάρχει Θεός φίλε μου αλλά αμφιβάλω αν είναι αυτός ο κάλος μπαρμπούλης μς τα άσπρα γένια που μας λενε κάτι λιγότερο κάλοι μπαρμπουληδες με φαρδιές τσέπες. Τώρα γιατί δεν βλέπει πότε προς τα δω , τι να πω . Ισως τον πανιαζει ο ήλιος(...πανιάζει; πολυ Μελικιώτικο αυτο!)
Πάντως όσα ζήτησα στο δικό μου γράμμα δεν βγήκε τίποτα.Λες από το άλλο να βγεί;

Anonymous said...

Υπάρχει δεν υπάρχει Θεός, δεν μπορεί να μας σώσει όταν προσευχόμαστε έτσι για το τομάρι μας...
Έχουμε μιαν ελπίδα, αν προσευχόμαστε για όλον τον κόσμο.
Η ωραιότερη προσευχή που έχω ακούσει:
"Θεέ μου, αν σε πιστεύω γιατί θέλω να πάω στον παράδεισο, τότε διώξε με από αυτόν!
Αν σε ακολουθώ γιατί φοβάμαι την κόλαση, τότε κάψε με αμέσως σε αυτή!
Αν όμως για μια στιγμή με άγγιξε η μεγαλοσύνη της αγάπης σου, τότε μη μου κρύβεις το πρόσωπό σου.."

tractatus said...

Θα συμφωνήσω στην αλληγορία του αποσπάσματος του καπκουμ με την πολιτική. Η προσπάθεια φαίνεται καλή. Ακόμα θα περιμένω πριν υπογράψω αλλά τέτοιες προσπάθειες είναι καλό να γίνονται...μοιάζουνε με την κάθαρση της προσευχής...κράμα ελπίδας και απελπισίας, άλλωστε, μιάς κι εκεί βρισκόμαστε...στα όριά μας πια.
Και μη ξεχνάμε, Νίκο, οτι η πολιτική έχει άμεση σχέση με τη θρησκεία...σήμερα πήρε το μάτι μου μια σύναξη...στον Αγ. Βλαδίμηρο Ουκρανίας αρκετών 'πρωτοκλασσάτων' παππάδων...δεν είναι τυχαίο.:)))

VAD said...

Kάπου το διάβασα,δε θυμάμαι ποιος τόγραψε,αλλά με εκφράζει απόλυτα,γι αυτό το καταθέτω:Να παραδεχτείς οτι υπάρχει Θεός είναι πανεύκολο,όμως είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθείς ότι είναι πολυέλεος και πολυεύσπλαχνος,τη στιγμή που βλέπεις και πονάς για το κακό που αντικρίζεις γύρω σου.
Καλή σου μέρα Νίκο μου,τα σέβη μου στην πατριώτισσα....

Anonymous said...

Δεν τον πανιάζει ο ηλιος απλά μας φουρλαξε σε μια ακρη και δεν μας πολυδινει σημασια!

Φουρλιαξα : Νεοκαστριτικο και Αγκαθιωτικο λήμμα, ενίοτε και μελικιωτικο, σημαίνει πετώ!!!
Καλημέρα σε όλους!

leondokardos said...

Νίκο μου, πιστεύω οτι υπάρχει Θεός. Όμως ο Θεός της ΄Ελλάδας, μας έχει προφανώς βαρεθεί πλέον. Τι να πρωτοπρολάβει,τι να περισώσει, τι να βελτιώσει.

Που πάμε Νίκο;; Που πάει αυτή η χώρα;; Τι κάνουμε έμείς;;
Ερωτήματα που ταλαιπωρούν και βασανίζουν τις σκέψεις μου κάθε μέρα. Δίχως να βρίσκω απάντηση...

Nikos Lioliopoulos said...

@ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ :
Μου αρεσε πολύ η προσευχή σου . Αν βέβαια ισχύει αυτό, ο παράδεισος θα έχει ...αναδουλειές. Γιατί φοβάμαι πως αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε . Η μετά θάνατον καλοπέραση!
Πάντως όταν έγραφα την ανάρτηση αυτή, με τίποτα δεν φανταζόμουν οτι το ζήτημα που θα μας απασχολούσε θα ήταν η ...ύπαρξη του θεου!
Αντίθετα η ύπαρξη ελπίδας, για αυτή την έρμη χώρα!

Nikos Lioliopoulos said...

@ tractatus:
Ο Νίκος Δημου το λέει ξεκάθαρα νομίζω
«Αλλά πώς, από την μία μέρα στην άλλη, θα γίνουν αυτά τα θαύματα; Με ποιον λαό; Θα κάνουμε εισαγωγή Σκανδιναβών; Μα το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος ο λαός είναι στην συντριπτική πλειοψηφία του και διεφθαρμένος και αναποτελεσματικός. Δεν φταίει, έτσι τον μάθανε. Η παράδοση, η οικογένεια, η παιδεία, το σύστημα.»
Ως εκ τούτου καλές οι προσευχές μας αλλά …δεν.
Όσο για τη θρησκεία , δεν ήταν ποτέ τίποτε άλλο από πολιτική!

Nikos Lioliopoulos said...

@ vad:συμφωνώ απόλυτα με αυτό(βέβαια δεν συμφωνεί καθόλου με όλα αυτά η πατριώτισσα σου!) Να γιατί ενας άθρησκος όπως εγώ, χρειάζεται μια θρήσκα γυναίκα. Να έχουμε και κανένα μέσον βρε παιδί μου, για τα δύσκολα!
@ Γρηγόρης
Μας φουρλαξι καταϊ ,σε άπταιστα τοπικά !!!
@λεοντόκαρδος
Τα ιδιο πάντα βασανιστικό ερωτήματα, που πάει αυτη η χώρα;
Λες τελικά να υπάρχει όπως λένε ο Θεός μας ; Ο θεός της Ελλάδας που προστατεύει αυτή τη χώρα παρά την τεράστια βλακεία που τη δέρνει;
Αν και γενικά δεν το πολυπιστεύω για να υπάρχουμε ακόμα ...ίσως!!!

Γιάννης Σακιώτης said...

Αγαπητέ κε Λολιόπουλε, νομίζω ότι αδικείτε τον εαυτό σας. Σας εντάξαμε ήδη στη λίστα των υποστηρικτών της Διακήρυξης της 24ης Ιουλίου. Για εμάς είναι προφανές ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα. Έπρεπε να γίνει. Τώρα από εδώ και πέρα, οφείλουμε να προχωρήσουσε σε κομματικό(ά) εγχείρημα(τα). Πώς θα γίνει αυτό; Εμένα μου αρκεί να δω μια πλατφόρμα που θα συμφωνώ 50% και λίγο και θα ενταχθώ στην προσπάθεια. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να συμφωνήσω και σε βασικές αρχές. Νομίζω ότι το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι. Το κομματοκρατικό σύστημα έχει πριονίσει το θεμέλιο της χώρας. Δεν υπάρχει τώρα η πολυτέλεια για "καθαρές" απόψεις. Είμαστε αναγκασμένοι να εφεύρουμε μια νέα πολυσυλλεκτικότητα. Η διακήρυξη προσφέρει το κλειδί της κύριας εισόδου σε αυτήν την πολυ-κατοικία. Το αν από εκεί και πέρα θα είναι καλή η πορεία αυτό βαρυνει ως ευθύνη όσους θα συμμετάσχουν.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σακιώτης
http://sakiotis.blogspot.com

ΥΓ Όσον αφορά θέσεις και σκέψεις για το πώς, υπάρχει ήδη μεγάλο κατατεθιμένο έργο στο www.ppol.gr και αλλού.

tractatus said...

Νίκο ποιά είναι η διεύθυσνη στην ιστοσελίδα του Δήμου γιατί η παλιά έχει σταματήσει να λειτουργεί απο Σεπτέμβριο 2007. Γράψτη μου σε παρακαλώ.

Οσο για την απάντηση του κ.Σακιώτη την βρίσκω αρκετα πειστική με την έννοια ότι αυτά που γράφει είναι απόλυτα φυσιολογικά για κάτι καινούργιο που ξεκινάει...

altpolitik said...

Δεν ξέρω αν ο κ. Λιολιόπουλος
αδικεί τον εαυτό του (δεν το νομίζω)
αλλά κάποιοι άλλοι σίγουρα...

Nikos Lioliopoulos said...

Ελένη δεν καταλαβαίνω. Το www.ndimou.gr δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί.
altpolitik , σε ευχαριστώ πολύ.

Nikos Lioliopoulos said...

Αγαπητέ κ. Σακιώτη,
Κατά αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όχι μόνον για το σχόλιο σας στην παρούσα ανάρτηση, αλλά και για την ένταξη μου στη λίστα τον υποστηριχτών της διακήρυξης .
Δεν ξέρω κατά πόσο αδικώ τον εαυτό μου ,αλλά προφανώς αδικείτε και εσείς αυτή την ανάρτηση. Αν διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο, θα δείτε ότι δεν τα βάζω με τη συγκεκριμένη διακήρυξη την οποία θεωρώ πολύ σωστή . Ο λόγος που έγραψα αυτό το κείμενο ήταν περισσότερο να διακωμωδήσω το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Τα ιδια πάνω κάτω εχει γράψει και ο κύριος Δήμου στα επίκαιρα του στo site του. Αλλά εγώ βέβαια δεν είμαι Νίκος Δήμου…
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε στο σχόλιο και βέβαια ακόμη και σε αυτό που λέτε για νέους πολιτικούς φορείς. Ελπίζω να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι υπογράφω την διακήρυξη όντας μέλος και ως πρόσφατα στέλεχος κόμματος(ΠΑΣΟΚ).Θα πρωτοστατήσω με όλη από την ελάχιστη δύναμη που διαθέτω, στη δημιουργία ενός τέτοιου σχηματισμού, ο οποίος όμως δεν πρέπει με τίποτα να διολισθαίνει σε ψευτό-αριστερές και κρατικίστικες λογικές , έχοντας παράλληλα ως πρωτο στόχο την ευημερία των πολιτών και του περιβάλλοντος. Εκτιμώ ότι και εσείς θα είστε απόλυτα σύμφωνος ,αν κρίνω από την πολιτική σας διαδρομή(όπως διαβάζω στο blog σας, και από κείμενα σας που μόλις διάβασα.
Και που ξέρετε, μπορεί πες και ξαναπές κάποιος …θεός να βρεθεί να μας ακούσει!
Σας ευχαριστώ πολύ.

Γιάννης Σακιώτης said...

Αγαπητέ κε Λιολιόπουλε,

Νομίζω ότι συμφωνώ μαζί σας περισσότερο από 50%. Συνεπώς, μπορούμε να αισιοδοξούμε...

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σακιώτης

Anonymous said...

ΕΔΩ ΘΕΟΣ ......
ΜΗ ΜΕ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ,
ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 ΑΛΗΤΕΣ , ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ,

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΟΥ ....

ΘΕΟΣ

Nikos Lioliopoulos said...

Η τιμή είναι δική μου κ.Σακιώτη.
Δεν λέω σύντροφε κ. Σακιώτη, γιατί όποτε λέω αυτή τη λέξη κάτι παθαίνω!
Σας ευχαριστώ .

Nikos Lioliopoulos said...

@ θεός.
Τελικά ήταν φαίνεται γραφτό να σε συναντήσω επιτέλους αυτό το καλοκαίρι...θεέ μου!
Δεν θέλουμε να σε μπλέξουμε, αλλά να... ενα χεράκι αν έβαζες να απαλλαγούμε απο αυτή τη γάγγραινα ,θα το εκτιμούσαμε δεόντως!
Και επειδή βλέπω ότι με εκτιμάς θεέ μου, στείλε μου σε παρακαλώ το μείλ σου να σου στείλω εκείνο το αναθεματισμένο γράμμα, με κάποιες τροποποιήσεις βέβαια .
Σε ευχαριστώ ...θεε μου

vagnes said...

Υποστηριξα τη διακηρυξη και γω Νικο και χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να κινηθουν παρα να κοιμηθουν.
Οι κινησεις αυτες ειναι παντα ευπροσδεκτες, ομως οι περισσοτεροι πολιτες στο τελος κανουν την επιλογη τους οχι βασει πολιτικων, αλλα βασει μη ποιοτικων κριτηριων, οντες ανασφαλεις και πολιτικα ανωριμοι και εγκλωβισμενοι με τον εναν ή τον αλλο τροπο, στις παγιδες που εντεχνα στηνουν τα υπαρχοντα (απο)κομματα...

Anonymous said...

Nίκο μου τρεις επισημάνσεις θα κάνω για την συγκεκριμένη διακήρυξη.
1ον Με ποιό τρόπο πιστεύουν ότι θα αναδειχθούν νέες δυνάμεις και πρόσωπα από την κοινωνία, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά, πως για να πολιτευτεί κάποιος ακόμα και στον πιο μικρό νομό της χώρας μας χρειάζονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; (ρητορικό το ερώτημα)
2ον Δεν βρίσκω κάτι καινούργιο να επαγγέλεται η συγκεκριμένη διακήρυξη, απ΄ αυτά που έχει πει και εκφράσει μέχρι σήμερα ο ΓΑΠ δεκαδες φορές σε ομιλίες του και μάλιστα πολύ πιο συγκεκριμένα, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα.
3ον Τι νόημα έχουν τέτοιες διακηρύξεις κατακαλόκαιρο από μια ομάδα προφανώς γνωστών μεταξύ τους ατόμων, που στην βάση της ελληνικής κοινωνίας δεν θα φθάσει σαν πληροφορία, παρά μονάχα σε κάποιους πολύ λίγους (σαν κι εμάς) που έχουμε τη λόξα και τη δυνατότητα της επικοινωνίας μέσω internet. Που θέλουν να την πλασάρουν αυτή τη κίνηση πολιτών και με ποιους διαπραγματευτικούς σκοπούς.
Υ.Γ. συγνώμη για την αμφισβήτηση, αλλά έχω δει τέτοιες ομάδες και τέτοιες διακηρύξεις κατά καιρούς, που πλέον είμαι περαν του δεοντος ψιλιασμένη.

Side21 said...

Γειά σου Νίκο ...
Είδα φως και μπήκα !!!
Άν θέλεις την άποψή μου ...
Γράμματα στο ΘΕΟ ή σε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
πρέπει να τα παραδίδεις δια χειρός
και να φροντίζεις ο ίδιος για
την ανάγνωσή τους ...
Είτε με λόγια ... είτε με έργα !!!
Καλή σου βδομάδα ...

patsiouri said...

Υπέροχο.
Πραγματικά εύστοχο και υπέροχο.
Να συμπληρώσω.
Θεέ μου, τόσα παιδάκια πεινάνε, γιατί αυτά τα μαυροντυμένα τραγιά που αυτοχρίστηκαν εκπρόσωποί σου, έχουν τόσα λεφτά??????????

patsiouri said...

"Μόλις γύρισα απο την κυριακάτικη λειτουργία , και είδα τα σχόλια σας!
ο.κ. πλάκα κάνω:)))))


Α χα χα!!!!

Meropi said...

Χα χα χα γέλασα με τα αιτήματα σου προς το Θεό. Πολύ γήινα τα θεωρώ!!!
Όσο για τη διακήρυξη συμφωνώ κι εγώ με το Ν. Δήμου. Η διαπλοκή και η διαφθορά διατηρείται γιατί είναι μέσα στο πετσί του Έλληνα ακόμα. Δυστυχώς!! Πόσοι από μας στα λόγια καταδικάζουμε τη διαφθορά, αλλά χρησιμοποιούμε "μέσον" για να κάνουμε τις δουλειές μας, για να σβήσουμε τις "κλήσεις" της Τροχαίας κλπ. Η καταπολέμηση της διαφθοράς ξεκινά από τα μικρά, όσο κι άν θεωρούμε το αντίθετο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ και τη φράση του μακαρίτη του Αντρέα (Παπανδρέου) που είπε για το Μαυρίδη του ΟΤΕ (νομίζω ότι έτσι το λέγανε) ότι εντάξει να κάνει δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και τόσο μεγάλο. Δείχνει τη νοοτροπία του Έλληνα δυστυχώς!!! Να νομιμοποιεί τα "δωράκια"

αγροτης !!! said...

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ....ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΖΗΤΩ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ

Nikos Lioliopoulos said...

@ vagnes
χαιρομαι που την υπόγραψες και εσύ,παρότι σωστά είσαι απαισιόδοξος.
...Tα (απο)κόμματα! Πολύ εύστοχο.

@ side 21.

Χαίρομαι όταν βλέπω καινούριους «μουσαφίρηδες», ιδιαίτερα από όμορφα μέρη όπως η Σάμος. Να μπαίνεις όποτε θέλεις, πάντα θα έχω ένα φώς αναμμένο. Έχεις δίκιο το μειλ δεν δουλεύει ,ούτε σε πολιτικούς ούτε στο …θεό . Καλωσόρισες.
@ patsiouri.
Πολύ σωστή η προσθήκη σου για τα τραγιά , θα την περιλάβω στο επόμενο γράμμα!
Θα κάνω βέβαια και κάποιες τροποποιήσεις λόγω ηλικίας. Πχ. Θα αντικαταστήσω το "να ρίχνω τις γκόμενες με ....
:)

Nikos Lioliopoulos said...

@ zanzibar.

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου φίλη μου. Και πολύ καλα κάνεις και είσαι ψυλλιασμένη.
Είναι αλήθεια ότι τα ίδια έχει πει και ο ΓΑΠ κατά καιρούς , ιδιαίτερα στο θέμα πολιτικού χρήματος και διαφάνειας, αλλά δυστυχώς είναι πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο λίγα έχει προσφέρει στα ζητήματα αυτά. Δεν αρνούμαι ποτε την τεράστια εμπηστοσύνη που εχω για τον ΓΑΠ αλλά δυστυχώς το ενδεχόμενο να κυβερνήσει απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Δυστυχώς όμως και δεν το κρύβω δεν εχω ουτε εγω ο ίδιος εμπιστιοσύνη σε αυτό το κόμμα . Αλλ΄από την άλλη πες μου τι θέση πήρε το Πασοκ απέναντι στα απίστευτα προνόμια των 300; Καταψήφισε ποτέ καμία αύξηση στο μισθό η στα απίστευτα προνόμια των βουλευτών; Δεν θυμάμαι.
Στο τρίτο σου ερώτημα βάζεις πολλούς προβληματισμούς για τους οποίους δεν είμαι σε θέση να απαντήσω . Εγω το βλέπω ως ένα πρώτο βήμα προς μια σωστή κατεύθυνση .Για να δούμε…
Πιστεύω ότι δύο μόνο είναι οι λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Είτε η δημιουργία νέων φορέων όπως λέει η διακήρυξη, αλλά είπαμε το θεωρώ δύσκολο εως απίθανο, είτε η δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού της κεντροαριστεράς με Πασοκ Συριζα κλπ, στα πρότυπα της Ιταλίας . Αλλος τρόπος, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους .

Nikos Lioliopoulos said...

@ Μερόπη.

Καλέ γιατί γέλασες; Εντάξει ήταν αιτήματα άλλης εποχής για μένα , τώρα θα του ζητήσω άλλα πράγματα, (αλλά πάντα γήινα!)

Ναι Μερόπη ο Νίκος Δήμου έχει δίκιο. Είμαστε εμείς οι ίδιοι επιρρεπείς στη διαφθορά αλλά και στην αδιαφορία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πανταχόθεν συστάσεις συγγενών και φίλων
«μη μπλέκεις, τι σε νοιάζει εσένα ; εσένα κλέβουν ; κλπ » όσες φορές κατήγγειλα ατασθαλίες στον τόπο μου. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Ασε που το πλήρωσα και προσωπικά.
Δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμη αντέχουμε αυτό να συνεχίζεται;
Δεν θυμάμαι τι είπε ο Ανδρέας, θυμάμαι όμως καθαρά τον Ρεγκούζα ,υφυπουργό οικον.
να το λέει στους εφοριακούς ,κλέψτε λιγότερο!

Nikos Lioliopoulos said...

@ Αγρότης.

Ακόμη στέλνεις γράμματα στο θεό; .Χαρά στο κουράγιο σου. Και μάλλον δεν κάνεις και άσχημα. Σου εύχομαι όμως -πέρα από την πλάκα που κάνουμε- ότι καλύτερο και προπαντός υγεία για σένα και την οικογένεια σου.
Ίσως τελικά να του στείλω και πάλι γράμμα...

Meropi said...

Νίκο μου,
ο λόγος που ανέφερα τον Ανδρέα και όχι το Ρεγκούζα κλπ είναι γιατί ήθελα να τονίσω ότι νομιμοποιούν τα "δωράκια" κλπ όχι μόνο η Δεξιά (που να πω την αλήθεια το περιμένω γιατί τη θεωρώ συνυφασμένη με αυτά και τα ρουσφέτια), αλλά και αυτοί που υποτίθεται ήρθαν να σώσουν την Ελλάδα από τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο πόλεμος λοιπόν κατά της διαφθοράς πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα από μας. Να αρνηθούμε να νομιμοποιούμε κάθε είδους συναλλαγή από την πιο μικρή ως τη μεγαλύτερη.
Την καλημέρα μου

Nikos Lioliopoulos said...

Καλημέρα Μερόπη,
Και να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση θα έλεγα εγώ. Γιατί δεν αρκεί να αντιστέκεσαι στη διαφθορά, πρέπει να την καταγγέλλεις, η μάλλον πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας ώστε να μπορείς να καταγγέλλεις.
Και εγω δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι επι Πασίκ τα πράγματα βελτιώθηκαν στον τομέα αυτό. Μάλλον έγιναν χειρότερα…

KitsosMitsos said...

Σωστός ο παραλληλισμός.
Συνήθως αυτά τα κείμενα καταλήγουν να είναι απλώς ευχολόγια και όχι πράξεις...
Καλημέρα

βιολιστης στη στεγη said...

Μιά απορία έχω, Νίκο:
Εχεις δεί ποτέ μια διακήρυξη απλών πολιτών και όχι μόνο, να ευοδώνεται;
Το εφηβικό σου γράμμα, είχε περισσότερες πιθανότητες...

thamnos said...

Η προσευχή έιναι ένας ανέντιμος τρόπος να πάρεις κάτι χωρίς να δώσεις.
Η εργασία είναι ο μόνος έντιμος τρόπος για να πάρεις αυτό που σου αξίζει.

Μακάρι να συνέβαινε το 2ο θα ήταν τόσο όμορφα και απλά όλα.
Δεν θα υπήρχαν γαλζιοι, κουμπάροι κλπ κλπ.
Νικο προχώρα εγω μαζί σου κ απο οτι διαβάζω δεν είμαστε μόνοι.

Ασκαρδαμυκτί said...

Καλά ... αυτά τα ΕΛΤΑ είναι μεγάλη κομμουνιστική φωλιά! χεχε

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Κόλαφος και ράπισμα η επιστολή σου...
Ράπισμα συνειδήσεων ενάντια στις λανθασμένες μας τακτικές και αντιλήψεις...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Anonymous said...

Καλησπέρα!
Όποιος θέλει ας διαβάζει το πρωτοσέλιδο της agrenda (τευχος 141) για να δειτε οτι καποια πραγματα δεν ειναι τυχαία!
Και ρωτω ο αφελής..... μηπως αυτη η διακύρηξη των πολιτων εχει σχεση με τον νεο πολιτικο φορέα που παει να δημιουργηθεί;
Η χρονικη ταυτιση ειναι τυχαία;
Και παλι καλησπέρα σας........

Nikos Lioliopoulos said...

Είναι ωραίο γυρνώντας από μια τυπική νυχτερινή έξοδο να αντικρίζω νέους φίλους στο τσαντίρι ! Σας καλωσορίζω .

@kitsosmitsos.
Καιρό τώρα συχνάζουμε στις ίδιες μπλοκογειτονιές χωρίς να έχουμε ανταμώσει. Όσο για το θέμα ,ας κάνουμε μια ευχή λοιπόν…

@βιολιστης στη στέγη.
Ποτέ! Λες να το ξαναστείλω το εφηβικό μου γράμμα, ως εχει ;

@Thamnos.
Και εγω που νόμιζα ως καλός χριστιανός πρέπει να προσεύχομαι!
Μπορεί να μην είμαστε μόνοι, και χαίρομαι πολύ για αυτό, δεν είμαστε όμως και πολλοί φοβαμαι!
@ασκαρδαμυκτί.

Χι χι χι (λες να το στείλω με κούριερ; ) Αλλά και τους g700 κουριεράδες, μάλλον επιρρεπείς στον κομμουνισμό τους κόβω!
@ φυρδην –μιγδην.

Ελα ρε γλαρένια, μια πλακίτσα κάναμε! Too good to be true η διακηρυξη . Δυστυχώς…

@ γρηγορης.
Δεν ξέρω τι λέει η Agrenda, αλλά σαφέστατα η διακήρυξη μιλάει για δημιουργία νέων φορέων. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που την υπέγραψα.

Anonymous said...

Νίκο έβαλα το άρθρο της Agrenda με κάποια δικά μου σχόλια στο ιστολόγιο μου. Αν θέλεις (και οποιος άλλος θέλει)ας ρίξετε μια ματιά. Θα δείτε οτι μάλλον καποια πράγματα δεν ειναι και τόσο τυχαία!
Συμμερίζομαι απόλυτα τις επιφυλάξεις του παιδιού παραπάνω (ζανζιβαρ αν δεν κανω λάθος)όσον αφορά αυτές τις διακυρήξεις!.

cinderella said...

Ωραίο το κείμενο. Δυστυχώς όμως φοβάμαι οτι ο ταχυδρόμος είχε δίκιο. Ας μην είμαι όμως τόσο κάθετη. Ας αναρωτηθώ απλά. Υπάρχει Θεός;

Nikos Lioliopoulos said...

Guess who's back, back again
Cindy's back, tell a friend
Guess who's back, guess who's back,
Cindy is back , back again.!
Τωρα αν σου πώ οτι τον συνάντησα πρόσφατα θα με κράξεις έ ;
:)))