Sunday, June 15, 2008

Μια σκεψη για την Ευη...




Διαβασα σήμερα την συνεντευξη της Ευης Τσεκου στην Ελευθεροτυπία.
Το μόνο που θυμάμαι από την υπόθεση Ζαχόπουλου είναι η Ευη. Και τη σκεφτομαι συνέχεια.
Εξι μήνες στη φυλακή συμπλήρωσε στον κορυδαλλό η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης
Την πονώ αυτή τη κοπέλα. Αναλογίζομαι το μαρτύριο που περνά όλο αυτό τον καιρό.
Αλλά πολύ περισσότερο αναλογίζομαι το μαρτύριο που περνούσε και πριν.
Και δεν το φαντάζομαι παρά μόνο ως μαρτύριο να θυσιάζει ότι πολυτιμότερο έιχε.
Τον εαυτό της.
Για την απατηλή λάμψη της εξουσίας. Τη γοητεία της δύναμης, της κοσμικότητας , του χρήματος . Και να πέφτει στον μεγαλύτερο εξευτελισμό για μια ανθρώπινη ύπαρξη, να περιφέρει τη γύμνια της στον υπόκοσμο.
Είχε βέβαια ένα στόχο. Τον απώτερο στόχο για ένα άνθρωπο των καιρών μας . Τη διαιώνιση της εξουσίας της. Μέσα από μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, σταθερή και ακλόνητη ,οπότε κανείς πια και ποτέ δεν θα μπορέσει να διακόψει την δόξα της .
Ήταν δύσκολο για την Ευη να χαλιναγωγήσει τα όνειρα της . Την προοπτική που άνοιγε για αυτήν και τον κύκλο της, η άνοδος της δεξιάς στην εξουσία . Ήταν απόλυτα δυνατή και σίγουρη η Ευη για αυτή και τους φίλους της. Και όλα αυτά με ένα μόνο κόστος. Τον εαυτό της . Το μεγαλύτερο κόστος. Αλλά στάθηκε άτυχη , έπεσε θύμα της ματαιοδοξίας της. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά.
Ένα όμως μένει από όλη αυτή την ιστορία κάτι που μοιάζει ίσως με δίδαγμα.
Αξίζει άραγε τέτοια θυσία; Να πουλάμε αυτό το μόνο που έχουμε πραγματικά δικό μας ; Τον εαυτό μας ;
Μάλλον όχι Εύη μου. Για τίποτα στον κόσμο.
Και μάλλον τώρα πια το έχεις καταλάβει. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα το ξανάκανες, αν σου ξαναδινόταν η ευκαιρία .
Δεν είμαι σίγουρος για κανέναν μας…

26 comments:

αγροτης !!! said...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ'ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ , ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΕ , ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ , Η ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ , ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ,
ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ,
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ... ΦΤΑΝΕΙ

Laplace said...

πολυ ευστοχη η αναρτηση σου φιλε!συμφωνω!κ εγω καπως ετσι τα εχω στο μυαλο μου,οπως τα γραφεις..καλως σε βρηκα,θα τα λεμε

Nikos Lioliopoulos said...

Εξι μήνες πέρασαν καi η μόνη που πλήρωσε μέχρι στιγμής είναι η Τσέκου. Αυτή που φταίει λιγότερο τελικά. Διάβασες την συνέντευξη ; το λεέι ξεκάθαρα: η ιστορία κρύβει πίσω της πολλά μηδενικά ( ποσά με μηδενικά). Ακούσαμε για εκατομμύρια που άλλαξαν χέρια ,για κομιστές, για διαμεσολαβητές για συναλλαγές. Αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που βλέπουμε είναι η θολωμένη εικόνα της Τσεκου να οδηγείται στη φυλακή. Τίποτε άλλο.
Όσο για μας, έτσι είναι φίλε μου, απαθείς θεατές…
Πολύ ωραία το έγραψες.

Nikos Lioliopoulos said...

@laplace78 :
καλώς ήρθες ρομποτάκο. Χαίρομαι που συμφωνείς. είναι πολύ ελπιδοφόρο να συμφωνούν σχολιαστές που εκτιμώ .Γιατί πως να το κάνουμε , μοιάζω αρκετά αιρετικός τελευταία!

Greek Rider said...

Νίκο συμφωνώ μαζί σου. Να δούμε όμως αν θα τιμωρηθεί και ο Ζαχόπουλος που εκμεταλλεύτηκε υπάλληλο του. Υπάρχει και σχετικός νόμος.

tractatus said...

Θα ήθελα να βάλω και μια άλλη διάσταση που όλοι την αναγνωρίζετε στην πολύ σωστή και καίραια ανάρτησή σου Νίκο.
Ποιός τα κατασκευάζει όλα αυτά πέρα απο τους εμπλεκομένους που κατά την πορεία των όσων πράττουν, δεν πιστεύω οτι φαντάζονται και που θα φθάσουν. Τα ΜΜΕ.
Αυτά 'στήνουν'και 'ξεστήνουν' το σκηνικό...και τελικά και η δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση αυτό το σκηνικό...
Μέρες τώρα παρακολουθούμε να περιγράφουν προσωπικές στιγμές και τη ζωή γενικότερα ενός δολοφονημένου επώνυμου...Αποφασίζουν πώς και γιατί, κάνουνε ψυχολογά του κ.... και, κυρίως, βγάζουν λεφτά.
Η 'ηρωιδα' του post...ανταποκρίθηκε σε αυτό δυστυχώς...και φυσικά πάνω στο στημένο σκηνικό, καταποντίστηκε και πιάστηκε στις ίδιες της τις παγίδες...Ακριβώς γιατί ήταν 'κοινή θνητή'...ακριβώς γιατί ακόμα, φίλοι, υπάρχουν τάξεις και εκείνη προέρχονταν απο μια 'κατώτερη' τάξη...ακριβώς γιατί στο μεταίχμιο απο την μια τάξη στην άλλη κι απο το τίποτα στο κάτι(πέρα απο την ανεργία στην δουλειά) σήμερα το μοντέλο του πετυχημένου -όπως και του αποτυχόντος στο τέλος κάποιες φορές- περνάει απο τον Αυτιά, τον Παπαδάκη και τον Κακαουνάκη...Κι επειδή απο όλων αυτών τις εκπομπές περνάνε και οι πολιτικοί -επαγγελματίες των ΜΜΕ και των ψήφων- το σύστημα έχει καταρρεύσει αξιακά...Κι είναι τέτοια η κατρακύλα που αν δε ξυλωθεί σύντομα κάτι απο όλα αυτά...ακόμα θα εφευρίσκονται εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίοι τράγοι...και δυστυχώς η 1-2-3 σκέψεις μας θα είναι απλώς για συζήτηση κι όχι για 'αποστολή'....:)))
Εύχομαι το 'τέλος εποχής'να απελευθερώσει υγιείς δυνάμεις που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια άλλη εναλλακτική πρόταση με αξίες στην κοινωνία...

Anonymous said...

η Εύη είναι το ακραίο υπόδειγμα του προτεινόμενου ανθρώπου των ημερών μας του αμοραλιστή και ατομιστή καριερίστα!
Δεν φταίει αυτή αν υπερέβη τα όρια ενός ψευτοκαθωσπρεπισμού ("πολιτικώς ορθόν")που επιφανεικά υπάρχει.
Όλοι μας είμαστε υποψήφιοι για την θέση της, εφόσον δεν υπάρχει πια καθόλου θέση στο πάνθεον των κοινωνικών υποδειγμάτων για τον αγωνιστή, τον αναμορφωτή, τον δημιουργό, τον άνθρωπο των αξιών αλλά μόνο για τον εξουσιαστή, τον φωτεινό, αυτόν που έχει κάνει την εξαπάτηση επιστήμη!
Αλήθεια τι έλειπε στην Εύη, στην κάθε Έύη να είναι στην άλλη πλευρά, στην πλευρά των Γκόλντεν μπόις και γκέρλς της Εξουσίας;
Γιατί να μην πιστέψει ότι μπορεί να βρεθεί στη θέση τους, τι σημασία είχε ο καρδιακός πατέρας και το σπιτάκι που δεν τέλειωνε;

Anonymous said...

Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι αξίες στη ζωή δίνονται από την οικογένεια και από μικρή ηλικία στον άνθρωπο.
Αν δεν υπάρχουν μηνύματα μέσα σε μια οικογένεια που να εμπεριέχουν αξίες και άποψη για ζωή με αξιοπρέπεια, τότε διαμορφώνονται αυτές μεγαλώνοντας ο άνθρωπος, από τα ερεθίσματα και τα μηνύματα που δέχεται στην καθημερινότητά του από τους γύρω του.
Αυτό έπαθε η Τσέκου και η κάθε Τσέκου...

Anonymous said...

Έχεις δίκαιο Ζανζιβάρη, αλλά
α. ο γονιός συνοδέυεται και μέσα στο σπίτι του από την Τιβι
β. η "αγωγή" δεν στα 13. Σίγουρα όσο βαρύτερα είναι αυτά που πήρες τόσο καλύτερα, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πόσο βαριά πράγματα έδωσε σε σχέση με τις εξωτερικές πιέσεις

Nikos Lioliopoulos said...

@ tractatus
Ελένη σε ευχαριστώ για το φανταστικό αυτό σχόλιο. Έγραψες αυτό ακριβώς που πιστεύω , ή αυτά που ήθελα να γράψω για το θέμα ,αλλά μάλλον δεν τα πολυκατάφερα. Χαίρομαι πολύ όμως που ο προβληματισμός μου έγινε η αιτία να ανοίξει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση
Το μόνο που θα σχολιάσω είναι η βολονταριστική σου –θαελεγα-προσέγγιση τις τελευταίες μέρες περι τέλους εποχής.
πολλά τέτοια τέλη έχουν αναγγελθεί κατά καιρούς, αλλά ποτε δεν ηρθαν, Ελένη. Ούτε και τώρα θα έρθει το τέλος . Και φοβάμαι ότι θα βράζουμε για πολύ ακόμη στο ζουμί της μίζερης και αδιέξοδης ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας…

Nikos Lioliopoulos said...

@
Greek Rider
Πολύ σωστό αυτό που γράφεις , φίλε μου. Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο ζήτημα της εκμετάλλευσης υφισταμένου από προϊστάμενο. Το μόνο που έγινε ήταν μια διαρκής υποδαύλιση μιας ανόητης ηθικολογίας(βασικά τηλεοπτικής) περί μιας «ανήθικης» χωρίς φραγμούς και όρια γραμματέως.
Και μισώ τα αρρωστημένα μυαλά( αυτούς που το παίζουν ηθικοί τηλεοπτικοί προστάτες της κοινωνίας) που είχαν την αθλία ιδέα να δημοσιεύσουν πρωτοσέλιδα captures από το επίμαχο βίντεο. Ο απόλυτος ξεπεσμός της δημοσιογραφίας…

Nikos Lioliopoulos said...

@ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ :
Η Εύη δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να κυνηγήσει τα όνειρα της .Και για λίγο καρό το κατάφερε , ήταν το golden girl της εξουσίας ,αλλά δυστυχώς για αυτή ,το όνειρο έγινε εφιάλτης.
Ίσως βέβαια έδωσε κάτι περισσότερο από αυτό που έπρεπε, για να πετύχει. Όλα ποιος θα κρίνει ποιο είναι το περισσότερο, φίλε μου;

Nikos Lioliopoulos said...

@ zanzibar:
Το λες και μόνη σου αγαπητή, με όσες αξίες και να σε έχουν εφοδιάσει ,όσο και να χουν φορτώσει το κεφάλι σου με αρχές και ιδανικά, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που όλα αυτά αποδεικνύονται πολύ « λίγα» για να σε βοηθήσουν .
Δεν ξέρω βέβαια αν όλα αυτά σταματούν κάπου στα 13 όπως εύστοχα λέει ο φίλος Καπιταλιστικό Κουμουνι, αλλά είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στη ζωή, αρχές ,αξίες ,ιδανικά, όλα να είναι τελείως άχρηστα.
Και τότε είναι θέμα χαρακτήρα, ή απλής συγκυρίας να μην κάνεις το λάθος.

tractatus said...

Νίκο μου...κι όμως το τέλος υπάρχει απλά εμείς δεν μπορούμε να το γράψουμε στον τοίχο γιατί είμαστε μέρος του συνθήματος...έτσι κι αλλιώς η ιστορία φίλε Νίκο γράφετα αργά-αργά και χρειάζεται πολλά να γίνουν πάντα για να πέσει αυτό το τοίχος μετά το σύνθημα...όμως, προσωπικά αισθάνομαι οτι τα λάθη απελευθερώνουν και οτι πολύ σύντομα κάποιοι θα αρχίσουν τουλάχιστον..τουλάχιστον να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Απο εκεί και πέρα η απόσταση μέχρι τη πράξη είναι πράγματι σημαντική αλλά ξέρεις "απο το ελάχιστο φτάνεις πιο γρήγορα οπουδήποτε-φτάνει να ξέρεις τη στιγμή"....

PN said...

Αναμφίβολα ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πραξεών του, και η 35-χρονη (μη χαλάσω τη χάρη στο MEGA...) φέρει σοβαρό μερίδιο ευθύνης αφού προέβει σαφέστατα σε εκβιασμό. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό το γεγονός και μόνο νομιμοποιεί τη απαράδεκτη κρατησή της τόσο καιρό. Δεν είδα ούτε τον αυτόχειρα, ούτε τον κομιστή, ούτε τον μοντέρ, να πληρώνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης!! Δεν είμαι δικαιοσύνη για να πω ποιος το έχει μεγαλύτερο...το μερίδιο της ευθύνης ντε...πονηρά μυαλά!!!

Ενώ δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Ζαχό πήδηξε για να ξεπλύνει την τιμή του...!!!!

Anonymous said...

Yποθέτω απ΄ τα σχόλια του Καπ Κουμ και τα δικά σου Νίκο μου, ότι δεν έγινα κατανοητή με το σχόλιο που άφησα.
Ήθελα να καταδείξω ότι όταν μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, υπάρχει η βάση των αξιών (και επαναλαμβάνω όταν υπάρχει γιατί μπορεί όντως να μην υπάρχει ή να είναι χαλαρή), το άτομο στην μετέπειτα ζωή του, (και επιμένω σ΄ αυτό) δεν μπορεί να λοξοδρομήσει των αξιών.
Δεν μπορώ δηλ. να διανοηθώ τέτοιον άνθρωπο να βιντεοσκοπεί τις ιδιαίτερες στιγμές του με άλλον, να στήνει κάμερα, να παίρνει το υλικό, να πάει σε κανάλια και δημοσιογράφους, να έχει απευθυνθεί σε δικηγόρους που το συνοδεύουν, να ζητά χρήματα για να το πουλήσει, και άλλα πολλά.
Δεν μπορώ δηλ. Νίκο μου να διανοηθώ καμμία δυσκολία ή στραβή που μπορεί να σου τύχει στη ζωή και να πάνε περίπατο η αξιοπρέπειά σου, ο αυτοσεβασμός σου και προγραμματίζεις και να πράττεις αυτά που έπραττε η εν λόγω.
Τι θα πει κανάλια, πρότυπα και μηνύματα των μοντέρνων καιρών;
Θα μασίσεις εσύ από τέτοια, αν όντως δεν είσαι ένας απ΄ αυτούς;
Δεν είμαι αυστηρή ούτε δογματική.
Νομίζω ότι λέω τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο που έμαθε να πορεύεται, με "κιμπαριά" όπως το λέμε στη Θεσσαλονίκη.
Καλά να σαι και να με συγχωρείς που έκανα κατάχρηση στο μέγεθος του σχολίου μου.

tzonakos said...

Ξέρεις ... δεν θα τη δικάσω την Τσέκου, δεν ξέρω τι δικαίωμα εχω να το κάνω.
Εκανε λάθη αλλα κινδυνεύει να ειναι το μόνο θύμα σε μια υπόθεση όπου άλλα πρόσωπα πολυ υψηλά ιστάμενα άρα και με μεγαλύτερες ευθύνες μπορεί να τη βγάλουν εντελώς "καθαρή" φορτώνοντας τα πάντα σε μια γυναίκα που ήθελε να χρησιμοποιήσει την διφθαρμένη εξουσία για να ανέβει.
Αναρωτιέμαι πόσες άλλες έκαναν τα ίδια και δεν πιάστηκε κανείς.
Αναρωτιέμαι πόσες κρυφογελούν τωρα που αυτη πιάστηκε και την "πάτησε".
Κι αυτό δεν μ' αρέσει.

NdN said...

Καλημέρα Νίκο,

Την διάβσα και εγώ την συνέντευξη Ευης Τσεκου στην Ελευθεροτυπία και πίστεψε με δεν την λυπήθηκα καθόλου. Πως είναι δυνατό να λυπηθώ κάποια που το μόνο που την ένοιαζε ήταν τα χρήματα, που χρησιμοποίησε κάθε ανέντινο μέσο για να τα αποκτήσει και στο τέλος και αφού την συλλάβανε συνέχισε να λέει ψέματα γιατί της υποσχέθηκαν ότι θα την βγάλουν.

Νίκο μου, λυπάμαι τον οικοδόμο που δεν μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του αυτά που θέλει, τον αγρότη που εξαρτάται από τα βίτσια του καιρού, τον μετανάστη που μένει στο ίδιο σπίτι με άλλους 10 και ας έχει μόνο 2 δωμάτια, την μάνα που ο γιος της είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά κτλ. Δεν λυπάμαι καμία Τσέκου που διάλεξε να παίξει ανήθικα και έχασε. Τα επικίνδυνα παιχνίδια έχουν ρίσκο και κερδίζουμε σπάνια. Επρεπε να το ξέρει από την αρχή και αν δε το ήξερε, συγγνώμη, αλλά έχω άλλους να λυπηθώ και να βοηθήσω.

tzonakos said...

.... Δε λεω .... σωστός και ο ΝδΝ.

Nikos Lioliopoulos said...

@ tractatus:
Η σύγχυση συνεχίζεται … Πάντως Αν το τέλος είναι αυτό που προδιαγράφεται Ελέμη μου, τότε δεν θέλω καν να αρχίσω, όπως λέει κι το τραγούδι.
@VK:
Και εγώ τρελαίνομαι που είναι η μόνη που την πληρώνει., φίλε.
@Zanzibar:
Είμαστε υπέρ… των καταχρήσεων , αγαπητή. (στα σχόλια μόνο!)
Οσο για το θέμα δεν αντιλέγω ότι το παράκανε και το ξέρει και η ίδια, ούτε ποτέ τη δικαιολόγησα. Μόνο τη λυπάμαι. Όπως λυπάμαι κάθε άνθρωπο που πέφτει σε τόσο μεγάλα λάθη. Και γι αυτό έγραψα αυτό το Πόστ.

@τζονακος:
η απάντηση σου στη zanzibar ,με κάλυψε πλήρως. Σε ευχαριστώ.

@ndn:
Σκληρός αλλά… ειληκρινής!

Nikos Lioliopoulos said...

@ all
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε άραγε άλλες Ευες . Που πουλάνε τον εαυτό τους;
Ίσως λιγάκι πιο συγκεκαλυμμένα , ίσως λιγότερο «ξεδιάντροπα», αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα;
Ευες και ...Ευοι!
Μήπως πάλι θα δούμε μια μικρή Ευα κοιτώντας στον καθρέπτη;
χμ...δεν είμαι σίγουρος
...

tractatus said...

Νίκο...δεν έχεις παρά να δείς μια διαφήμιση για γιαούρτια ή αυτοκινήτου...το 'γυναικείο πρότυπο'προπαγανδίζεται ποικιλοτρόπως και καταλήγει στο τέλος που δεν θέλουμε να δούμε...

Ένα γελαστό απόγευμα said...

Αν αγωνιζόταν για την πραγματική αξιοκρατία και τους ξεβράκωνε πριν ξεβρακωθεί τότε θα ήταν αυτή ενάγουσα κι όχι ο Ζαχόπουλος απλά μάρτυρας.
Αλλά με το προσωπικό συμφέρον πάνω απ' όλα...δεν επιτυγχάνονται νίκες ενάντια στη διαφθορά.
Και μην ξεχνάμε το "όποιος ανακατεύεται με τα σκατά τον τρώνε οι κότες"...ή "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" κτλ.
Δε λυπάμαι για τίποτ' άλλο παρά μόνο για το κατάντιο του κοσμάκη, τα δις€ που κάνουνε φτερά και τη μη απόδοση δικαιοσύνης.

Nikos Lioliopoulos said...

@γελαστό απόγευμα
ναι αλλά για τα δις τσιμουδιά
άπαντες ατιμώρητοι. Η Ευη όμως: Μέσα!!!
@ tractatus:
το γυναικείο πρότυπο μεγάλη κουβέντα...
θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες…

Nikos Lioliopoulos said...

Μεταμεσονύκτια εξομολόγηση.

Ξεκίνησα αυτό το blog για να καταθέτω κάποιες απόψεις μου από καιρού εις καιρόν. Για τοπικά αγριτικά και πολιτικά κυρίως θέματα .Που να φανταστώ ότι θα κατέληγε να είναι η πιο ευχάριστη απασχόληση στη ζωή μου ως τώρα. Και το κυριότερο ,η αιτία να γνωρίσω κάποιους ανθρώπους που ΠΟΤΕ δεν θα είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω στην πραγματική μου ζωή.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις το σχολιάκη στο τελευταίο ποστ ,στο blog της Κατερίνας
Όπου χαρακτηριστικά γράφει
«…Κάποτε στις ....πραγματείες του κώλου, έγραφα ότι τα blogs είναι μια προνομιακή επαφή χωρίς συναισθηματικό κόστος.
Ακόμα ένα ψέμα. Αλλο ένα είδωλο σε παραμορφωτικό κάτοπτρο…»

Πράγματι ψέμα , Κατερινα.

Και κάτι ακόμη πιο προσωπικό :

Κοιμάμαι ελάχιστα . Είμαι σχεδόν πτώμα . Αδυνατώ να κλείσω μάτι.
Παράπλευρη απώλεια του blogging;
Ίσως.
Κολλημένος στον υπολογιστή για ένα μήνυμα, ένα σχόλιο, κάτι.
Η ανάγκη για επικοινωνία . Για πραγματική επικοινωνία…

Μεγάλο τελικά το συναισθηματικό κόστος Αλλά αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Και αυτό σίγουρα δεν είναι ψέμα ,Κατερινα…

Meropi said...

Νίκο μου,
πληρώνει περισσότερο από ό,τι της αναλογεί αυτή την ιστορία η Εύη. Για μια θεσούλα έπεσε χαμηλά, αλλά αυτή η τιμωρία παραείναι σκληρή γι' αυτήν.
Σήμερα βγαίνει από το Νοσοκομείο και ο Ζαχόπουλος και πάει κατευθείαν Θεσσαλονίκη. Αυτός φάνηκε τυχερός. Να δούμε θα φανεί και γενναιόδωρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους;;; Το ελπίζω, αν και αμφιβάλλω