Wednesday, June 11, 2008

Συγνώμη για την άμυνα*

Αλλάζουμε θέμα .Ποδόσφαιρο.
Αφήνουμε το Πασόκ να τσιμπάει στις δημοσκοπήσεις (λίγο είναι Βαγγέλη μην ανησυχείς!) και γινόμαστε προπονητές. Όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων.



Μας πήραν χαμπάρι φίλε μας Όττο, κάποτε θα μας έπαιρναν .Τους κοροϊδέψαμε μία, δυο, τρεις , αλλά μετά από τέσσερα χρόνια θα μας έπαιρναν χαμπάρι. Περισσότερο υποψιασμένοι οι Βόρειοι γείτονες σου , δεν έπεσαν στην παγίδα. Άντεξαν το μαρτύριο να βλέπουν τη μπάλα να αλλάζει με τις ώρες στα δυνατά πόδια των 5 αμυντικών μας και περίμεναν υπομονετικά να βγούμε από το καβούκι μας . Και
τότε βρήκαν τον τρόπο να μας αποτελειώσουν, ανακουφίζοντας τα αμέτρητα εκατομμύρια των αμετανόητων ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου που μέχρι εκείνη την ώρα αναρωτιόταν πόσο μαζόχοι μπορεί να’ναι ,για να αντέχουν τέτοιο μαρτύριο βραδιάτικα !
Τώρα ποιος μας ακούει όλους εμάς τους προπονηταράδες του καφενείου , φίλε Όττο.
Θα ωρυόμαστε να παίξεις και λίγο επιθετικά, οι στομφώδεις αναλύσεις περι 4-4-2 και 4-3-3 θα δίνουν και θα παίρνουν στα τηλε-καφενεία. Θα αναρωτιόμαστε από που πηγάζει η εμμονή σου να χρησιμοποιείς 11 δεξιούς και κανέναν αριστερό(στα πόδια μην πάει ο νους στο πονηρό), που βρήκες αυτόν τον Τοροσίδη, τι βρίσκεις στην ιδέα να παίζει ο Χαριστέας δεξί χάφ, και πολλά άλλα. Αλλά εσύ εκεί ,με την παροιμιώδη ξεροκεφαλιά σου ,πάλι θα δείξεις ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτε και κανέναν.
Και αν κερδίσεις Οττο μας; Αν κερδίσεις τους ζαλισμένους απο το μεθύσι Ισπανούς , ή τα παιδιά του «αδερφού» Βλαδήμηρου;
Έ τότε, αλίμονο μας. Που να πάμε ΠΑΛΙ να κρυφτούμε!
Όλοι μας!



Υ.Γ. (για να μην ξεφεύγουμε και από το πάθος μας).
Δεν ξέρω γιατί άλλα αυτός ο Γερμανός μου θυμίζει έντονα τον Πρόεδρο. Ναι καλά καταλάβατε τον Γιώργο. Θέλετε λίγο η εμμονή στην άμυνα, λίγο η εμμονή σε δοκιμασμένες λύσεις, λίγο η διστακτικότητα να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα. Δεν ξέρω.
Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθούν και ο Οττο και ο Πρόεδρος, σύντομα.
Γιατί τους αγαπάμε πολύ. Και τους δύο.

* Τίτλος δίσκου του Γ.Νταλάρα.

5 comments:

busy bee said...

Ασχετο:
Οταν θα έρθεις Κρήτη - Χερσόνησο μην παραλείψεις να επισκεφτείς το golf, αξιόλογο, αν και δεν είμαι golfer!
O υπουργός μας, ο Αρης, άλλωστε δήλωσε την ανάγκη δημιουργίας καμμιά 60ρια golf!!! για να βγει από το αδιέξοδο ο τουρισμός!!!!
Ωρα καλή!

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά, αλλά πιστεύω οτι έχουμε καθυστερήσει αδικαιολόγητα στο θέμα αυτό. Και επειδή μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο σπορ, αυτό που μου είπες είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση! Μακάρι…

αγροτης !!! said...

ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ....
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ , ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ , ΝΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑΡΚΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν τελείωσε τίποτα , συνάδελφε . Εχουμε ακόμη δύο αγώνες. Θελω όμως να μην ξεχνάμε ποτέ ,όπως σωστά λές,την ατελείωτη χαρά που μας έδωσε αυτή ή ομάδα και αυτός ο προπονητής. Ο δικός μας Οττο!

Οσο για την πολιτική τι να πούμε. Τουλάχιστον για μας τους αγρότες δεν υπάρχει ελπίδα από κανέναν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πολιτικές αλλά γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αντιδρούμε πάντα λάθος και ενάντια στα συμφέροντα μας. Είμαστε έτοιμοι να παραμυθιαστούμε από τον καθένα . και όσο για τον συνδικαλισμό μας ; Αηδία . Το μόνο που έχω να πω.

Θα το συζητήσουμε ξανά το θέμα σύντομα. Φοβάμαι ότι έχω ξεφύγει αρκετά τελευταία. Και στα θέματα του μπλόγκ αλλά και... γενικότερα.

Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο τώρα ...

busy bee said...

Επίτρεψε μου φίλε Νίκο, ως προς τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, ναι, εκεί απευθήνω το ειρωνικό σχόλιο,λόγω ασχετοσύνης του με το αντικείμενο!
Προσωπικά εσύ φυσικά και το εννοώ, έλα να σε φιλέψουμε στο golf στη Χερσόνησο!
Καλή σου μέρα!