Thursday, June 5, 2008

Να γιατι σε παω ρε Γιώργο!


Στην Ελλάδα των Ανθιμών των Ψωμιάδηδων, των Κακαουνάκιδων και των Μακηδων. Στην Ελλάδα που προσπαθεί να βάλει φρένο στην ελευθερία του Ιντερνετ, στην Ελλάδα που σκοτώνονται πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τα αυτονόητα όπως στην κέρκυρα. Στην Ελλάδα που δεν έχει θεσπίσει ακόμη τον πολιτικό γάμο, ούτε καν για τα ετερόφυλα ζευγάρια, και πολλά άλλα.

Σε αυτή τη χώρα ο Γιώργος στήριξε ανοιχτά τον Δήμαρχο Τήλου στην απόφαση του να τελέσει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων και στην αδικη δίωξη που υπέστη.Και ξέρω -είμαι βέβαιος - οτι πολλοί και μέσα στο κόμμα του δε βλέπουν την κίνηση του αυτή με καλό μάτι.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκφράζει εκατομμύρια κόσμου. Τον ίδιο ίσως κόσμο που βλέπει παράθυρα και τατιάνες . Που αρνείται πεισματικά να βγει από το καβούκι του. Που ανέχεται τόσα κάθε μέρα, χωρίς να αντιδρά.

Σε μια σκοταδιστική χώρα , ένας τόσο θαρραλέος πολιτικός .Και το έχει κάνει πολλές φορές, χωρίς να λογαριάζει το καταραμένο το πολιτικό κόστος . Και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Κόντρα στην πεπατημένη όλων των αρχηγών αξιωματικής αντιπολίτευσης του παρελθόντος . Που φτάσανε ακόμα και να υπογράφουν για τις ταυτότητες ενάντια σε κάθε δημοκρατική λογική.

Οσο και αν τον έφθειρε το κόμμα του, όσο και αν απέτυχε να αλλάξει έστω και λίγο αυτό το σάπιο οικοδόμημα που διοικεί , δηλώνει παρόν. Για να μας κάνει να ελπίζουμε οτι μπορεί αυτή η χώρα κάποτε να ξυπνήσει . Μπορεί να υπάρξουν και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο.

Στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Μπράβο Γιώργο Παπανδρέου!


Υ.Γ. Δεν πρεπει βέβαια να αγνοήσουμε και την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προς τον δήμαρχο Τήλου. Αλλά σε κάθε περίπτωση για πρόεδρο αριστερού κόμματος δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο για τον πρόεδρο του Πασοκ

27 comments:

still-elate said...

...προσυπογράφω το κείμενο, και για του λόγου το αληθές, δηλαδή ενάντια σε τί κολλημένους δηλώνει αυτά που δηλώνει ο ΓΑΠ, να επικαλεστώ τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργείται από το ΣΚΑΙ.

Μπορείτε να τη δείτε στην Κεντρική σελίδα του, αν ψηφισετε και μετα δειτε τα αποτελεσματα, όπου (μεχρι στιγμής)
-το 38% βρίσκει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων "Απαράδεκτο, και δεν το συζητάει καν",
-το 12% θεωρεί ότι είναι πολύ πρόωρο για την ΕΛλάδα,
και
-το 51% θεωρεί ότι καλώς πράττει ο Δημαρχος Τήλου.

Θα μου πείτε... μια χαρά ειναι το 51 τοις εκατό!!!

Ναι, μόνο που ειναι το 51% αυτων που:

α. Μπαίνουν στο ιντερνετ και δεν νομίζουν οτι η ιστοσελιδα θελει ..κέρωμα πριν τη χρησιμοποιήσεις για ...σερφάρισμα,

β. ενημερώνονται απο τα ειδησεογραφικά καναλια και τις ιστοσελίδες τους και δεν κολλανε τη μουρη τους στο χαζοκούτι.

γ. Μπαίνουν στο ΣΚΑΙ, συγκεκριμένα, κι οχι στο Mega για να δουν τι έχασαν στο τελευταίο επεισόδιο της Μαρίας της ασχημης,
και,

δ. απαντάνε στη δημοσκόπηση διοτι δεν ειναι κρυφο-συντηρητικοί, που θα ψηφιζαν "μπρρρρρρ", αλλα δε το τολμάνε και κανουν πως δεν βλέπουν τη δημοσκοπηση ...

ΑΥΤΗΣ λοιπον της μεριδας το 49% ΔΕΝ θελει τον γάμο των ομοφυλοφιλων.

...φανταστείτε στους υπόλοιπους τι γίνεται....

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ξερεις τι λενε για το μουστακι;;;;
Περα απο την πλακα...μπραβο του.
Μακαρι να επαιρνε ξεκαθαρη θεση και για τα Ιδιωτικα Πανεπιστημια...

Nikos Lioliopoulos said...

@elate
βλέπω να βγαίνει γκάλοπ-αν δε έχει βγει ήδη - με 97 % ενάντια στον γάμο ομόφυλων . Είμαστε η χώρα του 97% σε πολλά θάματα, όπως λέει και ο Νικος Δήμου.
@ΠΡΕΖΑ TV
το χειρότερο όμως ,η πραγματική τραγωδία , είναι ότι όποιος υπερασπίζεται τους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα , κινδυνεύει να θεωρηθεί και αυτός ομοφυλόφιλος.
Το ίδιο κάνεις και εσύ.

Και ευτυχώς δεν έχω μουστάκι !!!

“Μακαρι να επαιρνε ξεκαθαρη θεση και για τα Ιδιωτικα Πανεπιστημια...”
Γράφεις.
Και το προσυπογράφω . αλλά εκεί η δυσκολίες είναι πολύ μεγαλύτερες .
Και δεν θέλω να πω περισσότερα…

child in time said...

na sai kala gia ta logia sou sto blog mou ;) sou afisa sxolio sto blog mou gia auto pou eipes na sai kala kalo sav/kiriako

αγροτης !!! said...

ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΑΚΙ ΠΡΟΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .... ΤΙ ΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ....
ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ''ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ''

Greek Rider said...

@αγαπητέ Νίκο συμφωνώ με το συμπέρασμά σου. Παρόλο που όλοι οι συνταγματολόγοι είναι αντίθετοι στήριξε μια πρωτοβουλία που προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι γίνονται οι νόμοι και προωθούνται τα αιτήματα.

Αντίθετα επέτρεψέ μου να πω ότι η στάση του υπουργού δικαιοσύνης ήταν πολύ φοβική, κλασικό παράδειγμα φοβισμένου δεξιού, εγκλωβισμένου στα συντηρητικά αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα.

Blog Writer said...

Εκτός από εσένα Νίκο, τον Γιώργο τον "πάει" και η ΝΔ. Ξέρουν τα παληκάρια ότι όσες πατάτες κι αν κάνουν, όσα στελέχη κι αν πηδήξουν από τα μπαλκόνια, με τον Γιώργο δεν θα χάσουν ποτέ. Ως προς την ενέργεια του Δημάρχου Τήλου επέτρεψέ με να διαφωνήσω. Δεν θα μπω στην ουσία για το ζήτημα των ομοφυλόφιλων. Το ζήτημα είναι ότι ο κ. δήμαρχος προχώρησε σε μια διοικητική πράξη που δεν προβλέπεται από πουθενά. Κοινώς αυθαιρέτησε.

Nikos Lioliopoulos said...

@ αγρότης.
δεν χρειάζεται να πεις καμία ευχή «συναδελφε». Οσο θα είμαστε καθηλωμένοι σε αναχρονιστικές αντιλήψεις όλα θα είναι πρόωρα σε αυτή τη χώρα. Και εμείς τον ύπνο μας.
@ greek rider
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Δεν στέκομαι στη νομική πλευρά του θέματος αλλά στην ανθρώπινη. Συμφωνώ βέβαια με αυτούς που λένε ότι το θέμα έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις είναι όμως ενδεικτικό για το πώς τοποθετούμαστε σαν χώρα σε μια σειρά από ζητήματα. Και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι σοβαρότατο ζήτημα , νομίζω.

Nikos Lioliopoulos said...

@ Πληροφοριοδότης
Γνώριζεις καλά φίλε ότι πιστευω εντελώς διαφορετικά πράγματα για τον ΄Γίωργο απ’ότι εσύ και οι «φιλοι» σου . Και ενοχλούμαι ιδιαίτερα από την παρουσία υβριστών του Προέδρου στις οργανώσεις, δυστιχώς όμως υπάρχουν πολλοί και το ξέρεις. Δεχομαι κάποιος να είναι επικριτικός για οποιονδήποτε αλλά ένα στέλεχος κόμματος να υβρίζει τον Πρόεδρο του, που μάλιστα εξελέγη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ , συγνώμη φίλε, αλλά δεν το διανοούμαι. Όπως επετρεψέ μου να σου εξομολογηθώ ότι έναν υβριστή του προέδρου στήριξα για Γραμματέα νομαρχιακής, όπως καλά ξέρεις,(το είπαμε γιατί).Και δεν νοιώθω καθόλου καλά για αυτό.
Οσο για το θέμα μας και εδώ διαφωνούμε. Όπως εγραψα και πρίν, λίγο με νοιάζει για το αν είναι η όχι αυθαιρεσία, που δεν είναι κατά τη γνώμη πολλών νομικών. Το θέμα είναι ο σεβασμός της ελευθερίας του πολίτη και του δικαιώματος να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

marianaonice said...

Νίκο
Συμφωνώ και εγώ ότι ο Γιώργος προσπαθεί να αρθρώσει έναν αληθινά δημοκρατικό και ξεκάθαρο λόγο!
Όμως φίλε μου στην πολιτική της Ελλάδας του 2008 τα πράγματα δεν είναι ακόμη έτοιμα για τέτοιου είδους ξεκάθαρες και ντόμπρες συμπεριφορές!
Δυστυχώς ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία βασιλεύουν!!
Και σίγουρα αυτοί που τα υιοθετούν κερδίζουν!!
Δεν φταίνει οι ηγέτες! Ο λαός φταίει! Εγώ εκεί έχω καταλήξει!!
Και έχω πλήρως απογοητευτεί!
Καλό σου βράδυ.

Ένα γελαστό απόγευμα said...

Γειά σου φίλε Νικόλα.
Δεν αντιλέγω σε τίποτα απ' αυτά αλλά θα πρόσθετα και κάτι ακόμα:
Καλή και άγια η άμεση παρέμβαση-στήριξη στο δήμαρχο...
Αλήθεια όμως...αυτό μας μάρανε;
Μόνο εκεί παρέμβαση ρε γαμώτο;
Και στο καθημερινό κατεδάφισμα που συντελείται;
Θα 'πρεπε να 'ναι "πανταχού παρών"...έτσι δεν είναι;
Κι όσο για τους gayδες ένα έχω να πω:
Τόσα χρόνια τους πείραξε κανείς;
Δεν ζουν μ' όποιον κι όπως θέλουν;
Γάμος,γιατί;
Μήπως όλο αυτό είναι αντιπερισπασμός και παιχνίδι εντυπώσεων για να περνάνε τα σκάνδαλα στα ψιλά των ειδήσεων;
Και λίγο μακάβριο black humor προς gays.
Μην ψωνίζετε όπου κι όπου.
Τα μη Ευρωπαϊκά προϊόντα σκοτώνουν.
Προσοχή στη συσκευασία να φέρει την ένδειξη CE

still-elate said...

...απόσπασμα από ...αλλού, και αφιερωμένο σ' οσους ...εχουν τη μύγα και νομιζουν οτι παει σ' αυτους.

"****** θα έπρεπε να ντρέπεσαι...
Και για τις απόψεις σου, και για το θράσος με το οποίο μελίρρυτα τις εκστομίζεις από την 12/11 μέχρι και σήμερα, αδιάλλειπτα, χωρίς ανάσα, χωρίς ποτέ και πουθενά συστράτευση υπό τον πρόεδρο του κόμματος,
με ένα και μόνο στόχο, διαφανώς, ανερυθρίαστα, απροκάλυπτα και προκλητικά..
Και να κοκκινίζεις για λογαριασμό των υπερφίαλων επώνυμων και των α-φίαλων ανώνυμων επιτελείων τους που σε τσιγκλάνε να τις λες δημοσίως όπου σε παίρνει, μετά τα 1500 μπλογκ και "συμβατικά" ΜΜΕ που έχουν επιστρατευθεί ΕΙΔΙΚΑ γι αυτή τη δουλειά..

Αλλά πιό πολύ θα έπρεπε να ντρεπόμαστε εμείς οι υπόλοιποι στο κόμμα και -βεβαίως- ο Πρόεδρος,
που αφήνουμε
"τη Δημοκρατία να αυτοκαταστρέφεται,
διότι καταχρώμαστε ή αφήνουμε να καταχρώνται το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
μαθαίνοντας έτσι τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως αρετή,
την παρανομία ως αναπόφευκτη,
την αναίδεια του λόγου ως ελευθερία,
και την αναρχία ως απόδειξη δημοκρατικότητας"
,

...για να παραφράσω τον Ισοκράτη."

tractatus said...

Νίκο, ενθουσιώδη με το θέμα σε βρίσκω...και πράγματι τα ανθρώπινα δικαιώματα -όταν αναγνωρίζονται απο αρχηγούς κομμάτων και δη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο τυγχάνει να συμμετέχουμε-μας χαροποιούν....Ομως, για πές μου βρε Νίκο...που είναι γραμμένες οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα των ομοφυλοφύλων και τα δικαιώματά τους; Πότε και πώς έχει προσδιοριστεί ξεκάθαρα η θέση μας ως σύγχρονου προοδευτικού κινήματος σε γραπτά κείμενα που να είναι και θέσεις μας επίσημες; Πότε ο ΓΑΠ επισκέφτηκε τους συλλόγους των ομοφυλοφυλικών οργανώσεων για να τους ακούσει και να τους υποστηρίξει -όχι μέσω της υποστήριξης ενός Πασόκου Δημάρχου- αλλά ανοικτά ως θέση που ετοιμάζεται να περάσει στο κοινοβούλιο; Λοιπόν στα θέματα των δικαιωμάτων μάς έχουν προλάβει άλλοι και πέρα απο την κίνηση του ΓΑΠ αυτό που μετράει είναι η συνολική στάση σε αυτά βλ. θέματα χωρισμού εκκλησίας-κράτους, μειονοτήτων κ.λ.π. ΑΥΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ και όχι μεμονωνένα....εν ολίγοις ότι έκανε ο Ισπανός Πρωθυπουργός μόλις ανέλαβε χωρίς κανένα κόστος ή ακόμα και με κόστος...αλλά κάποιος θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους σε αυτό το κόμμα οτι αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέττα....κι αυτό, Νίκο μου, δεν λέγεται "Δημόσιες Σχέσεις" λέγεται επίσημη-γραπτή -ανακοινώσιμη θέση στο Κοινοβούλιο και στο Πρόγραμμα.

Blog Writer said...

κατά αρχήν το "φίλοι σου" το λαμβάνω ως μομφή. Φίλους έχω και στο ΠΑΣΟΚ και στην Δεξιά και στον Συνασπισμό και στο ΚΚΕ και δεν είμαι κομματικός κολαούζος κανενός. Οπότε το "φίλοι σου" που μου κόλησες το θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό. Όσο για το περι υβριστών του προέδρου επειδή το θέτεις ως απάντηση σε δικό μου σχόλιο, επέτρεψέ μου να σου πω ότι εγώ δεν έχω γνωρίσει κανένα. Απεναντίας έχω γνωρίσει ΠΑΣΟΚΟΥΣ που τολμάνε να πούνε τα πράγματά με το όνομά τους για τον Γιώργο και να ασκήσουν κριτική στις χτυπητές αδυναμίες τους. είναι βρισιά αυτό; Στις δημοκρατίες, ο καθένας πρέπει να εκφράζει την άποψή του. Κι ένα ερώτημα: Ο Χάρης χαρακτηρίζεται υβριστής επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την υποψηφιότητά σου στους κύκλους της Βέροιας; Αυτή την εντύπωση δίνεις...

PN said...

Αρχικά Καλώς και σε βρήκα Νικολή!!!

Διάβασα την αναρτησή σου με προσοχή. Να πω ότι την πρωσυπογράφω, όμως, δεν μπορώ μετά βεβαιότητος. Ίσως γιατί το θέμα το έχει ακόμα λίφο συγκεκχυμένο στο μυαλό μου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γράψω ένα post για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κωλώνω είναι η αλήθεια!!!

Συνοπτικά μπορώ να πω το εξής. Είμαι κάργα υπέρ ενός συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, που θα τους αναγνωρίζει όλα μα όλα τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες αυτού του τόπου (σύνταξη, κληρονομιά, κλπ).

Με το γάμο όμω - και εννοώ τον πολιτικό, μιας και δεν νοείται θρησκευτικός - είμαι λίγο σκεπτικός. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι ένα πολιτικός γάμος αφήνει ανοιχτές τις πόρτες για το γονεϊκό δικαίωμα και εδώ τα πράγματα σκουραίνουν λίγο.

Ξέρω ότι υπάρχει πλήθος αντίλογου και σε αυτό που λέω και έχω κάνει αμέτρητες συζητήσεις για το θέμα, αλλά συνεχίζω να είμαι σκεπτικός...

Θα τα λέμε...

Anonymous said...

@ Πληροφοριοδότης
"Το ζήτημα είναι ότι ο κ. δήμαρχος προχώρησε σε μια διοικητική πράξη που δεν προβλέπεται από πουθενά. Κοινώς αυθαιρέτησε"

Εδώ κάνετε λάθος.Ο Δήμαρχος Τήλου προχώρησε σε μια διοικητική πράξη που σαφέστατα υπάρχει και προβλέπεται και είναι ο πολιτικός γάμος. Από πουθενά δεν προκύπτει στο ελληνικό σύνταγμα ή την ελληνική νομοθεσία ότι τίθεται ζήτημα φύλου των φυσικών προσώπων για την συγκεκριμένη πράξη. Λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της νομιμότητας που διέπει το ελληνικό διοικητικό δίκαιο η ενέργεια ήταν καθόλα νόμιμη. Εκείνος που αυθαιρέτησε επιτρέποντας στις προσωπικές του προκαταλήψεις να υπερισχύσουν της νομικής επιστήμης και της ευρωπαϊκής νομολογίας είναι ο κ.εισαγγελέας του οποίου η πρωτοφανής ενέργεια νομίζω ότι θα διδάσκεται πλέον ως ανέκδοτο στις νομικές σχολές της χώρας.

Nikos Lioliopoulos said...

Μες στην τρελή χαρά ,περίμενα πως και πως να γυρίσω σπίτι και να απαντήσω στα σχόλια,
Έχουμε και λέμε!
@ πληροφοριοδότη
Αρχίζω από σένα φίλε γιατί με καίει ιδιαίτερα το θέμα μας.
Είναι αλήθεια ότι ξαναβλέποντας το κείμενο σχόλιο μου και μένα δεν μου άρεσε η φράση «οι φίλοι σου» ..Έπρεπε να γράψω : «κάποιοι φίλοι σου» ,οι οποίοι δεν είναι όμως και λίγοι . Σε κάθε περίπτωση σου ζητώ συγνώμη . Σε ξέρω καλά και σε εκτιμώ πολύ για να σε προσβάλω . Αν το κάνα ήταν λάθος μου πίστεψε με.
Τώρα όσο για τους υβριστές επέτρεψε μου να επιμείνω .Τα ακούω με τα αυτιά μου κάθε μέρα.
Οσο για τον Χάρη , ήθελα απλά να πω ότι μπροστά στην εκτίμηση που είχα- και πίστεψε με την ίδια έχω ακόμη - για κάποιον, δεν δίνω σημασία σε όσα κατά καιρούς λέγονται , όσο και να μη με αρέσουν .
Και είναι σκληροί οι χαρακτηρισμοί που δεν τους δέχομαι.
Με τίποτα.

Nikos Lioliopoulos said...

@marianaonice :
Μάλλον και εγω εκεί κατέληξα, καλή μου φίλη. Ο κόσμος φταίει. Όλοι φταίμε.
Έβαλα για λίγο «ειδήσεις» το απόγευμα και έφριξα . Και όμως Μαριάννα μου ,αυτούς βλέπει ο κόσμος .
Μα πως διάολο γίναμε έτσι !

Nikos Lioliopoulos said...

@"Γελαστό απόγευμα"
@ tractatus

Αλλά και προς όλους. Δεν ισχυρίζομαι οτι αυτό είναι το σοβαρότερο ζήτημα της χώρας . αφορά ελάχιστους.
Έγραψα όμως αυτό το κείμενο εντυπωσιασμένος από την δήλωση του Γιώργου. Εντυπωσιάστηκα από το θάρρος του να υπερασπιστεί μια απόφαση για την οποία- το ξέρει καλά - η πλειοψηφία έχει αντίθετη γνώμη. Και προσέξτε όλα αυτά σε μια περίοδο που είναι πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις .Που έχει την ανάγκη τους.
Αλλά αυτός έδειξε σα να λέει , φτάνει πια . Αυτός είμαι αυτά πιστεύω
Και εγώ αυτόν τον Γιώργο αγαπώ, αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που οι άλλοι θέλουν να είναι.
Τον Γιώργο του ποδηλάτου, της «ζεμπεκιάς» και του άρθρου 16 .

Υ.Γ.Το ανένδοτο σου όμως δεν το πιασα γαμώτο! Μήπως είμαι λιγάκι …αργός;

Εσυ βέβαια Ελένη βάζεις το θέμα στη σωστή του διάσταση, σε αυτή που πραγματικά είναι.
Τώρα για τις θέσεις , αν βέβαια μιλάμε για θέσεις το Πασόκ είναι αρκετά προοδευτικό νομίζω. Οσο για τα αυγά που πρέπει να σπάσουν έχεις δίκαιο . Ο Γιώργος δεν τα σπάσε όταν έπρεπε ,όταν μπορούσε και αυτό του στοίχισε πολύ. Κι τώρα είναι ίσως λιγάκι αργά , θα μου πείς.
Αλλά εγώ ελπίζω ακόμη. Ίσως γιατί είμαι από τους λίγους που τον πιστεύουν ακόμη…

Nikos Lioliopoulos said...

@elate :
Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα ,που έβαλες εδώ την απάντηση σου αυτή.
Είμαι σίγουρος οτι και στη δική μας "γειτονιά" κάποιοι θα... μυγιαστούν!
@dio:
Ευχαριστώ για την επιχειματολογία
@ VK
χαίρομαι που σε προβλημάτισε το κείμενο μου "γείτονα". Σε προτρέπω λοιπον να γράψεις και εσυ μια σχετική ανάρτηση με τις δικές σου σκέψεις και γιατί όχι να τη συνεχίσουμε ,στα δικά σου μέρη ,αυτή την ωραία συζήτηση.

Meropi said...

Νίκο μου,
καλημέρα. Θα του έβγαζα το καπέλο αν είχε ξεκάθαρη θέση και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Σ' αυτό το τελευταίο θέμα μια λέει έτσι και μια άλλη αλλιώς.

katerina said...

Ημαρτον!!!!!!!!!
Ελεος!!!!!!!!!!!!
Τά εγραψα και στον Μοναχικο Λυκο.

"Αν μια λέξη σε αυτή την χώρα είναι χιλιοτραυματισμένη, αυτή η λέξη είναι η λέξη, ΘΕΣΜΟΣ.

Ο γάμος είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο που η Εκκλησία σήμερα δεν αναγνωρίζει στους ομοφυλόφιλους. Με γεια της και με χαρά της. Εντάσσεσαι ή δεν εντάσσεσαι στους κόλπους της Εκκλησίας. Τελεία.

Ο πολιτικός γάμος, ορίζεται σαφώς απο το οικογενειακό δίκαιο.
Και τι είναι, και που αποβλέπει, και που αποσκοπεί και τι προστατεύει.

Με το ίδιο σκεπτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την .....διασταλτικη εννοια του νόμου, και να τελούνται πολιτικοι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, μπορούμε και να τελούμε γάμους μεταξύ του ...Τάσου και μιας κατσίκας, της Γκόλφως και ενός τράγου και ότι άλλο πιθανό συνδυασμο μπορούμε να φανταστούμε.

Για οτιδήποτε άλλο υπάρχει η συμβολαιογραφική πράξη και σύντομα το συμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Δεν με αφορά το θέμα των δικαιωμάτων τους ή όχι. Μπορουν να διεκδικήσουν ότι θεωρουν ότι τους ανήκει, και αν ασκήσουν κοινωνικη και πολιτικη πίεση, θα το αποκτήσουν.
Δεν είμαι ομοφυλόφιλη, δεν είμαι ομοφοβική.

Αλλά ας λειτουργήσει μια ρημάδα φορά αυτός ο ρημαδιασμένος ο νόμος σε αυτή την ρημάδα την χώρα."

Και τελειωνοντας Νίκο, θα σου πω συμφωνώντας απόλυτα με την Ελένη, αντι για όλες αυτές τις trendιες και τις τζάμπα μαγκες, τι εχει κάνει ο ΓΑΠ, και το ΠΑΣΟΚ, πέρα απο πλειοδοσίες επικοινωνίας και ψευτοευαισθησίας για τους ομοφυλοφιλους;;;

΄Και εχει καταλάβει επιτέλους ο ΓΑΠ, ότι δεν ειναι Πρόεδρος ουτε κανενός φιλοπτώχου, ουτε κανενός εξωραιστικου συλλόγου, ουτε του σωματείου "οι φίλοι του ποδηλάτου".

Πρόεδρος του Κομματος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης ειναι ...ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!!!

Blog Writer said...

@ κατερίνα: Πολύ καλό και το σχόλιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και αυτό για τον Γιώργο

Anonymous said...

@katerina
"Ο πολιτικός γάμος, ορίζεται σαφώς απο το οικογενειακό δίκαιο.
Και τι είναι, και που αποβλέπει, και που αποσκοπεί και τι προστατεύει".

Αφού είναι τόσο σαφές περιμένω να μας παραθέσεις τα σχετικά άρθρα στα οποία βασίζεις τα επιχειρήματά σου. Πάντως στο σημερινό "ΒΗΜΑ" δύο καθηγητές της Νομικής που ανέπτυξαν τις απόψεις τους, μάλλον έψαξαν και δεν τα βρήκαν.

Τα υπόλοιπα περί κατσικών κλπ κλπ δεν θα τα σχολιάσω καθότι επιχειρήματα επιπέδου Άνθιμου. Θα πώ μόνο ότι ο Νόμος αφορά φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα υπογραφής και τα ζώα, βρύα, λειχήνες καθώς και η λοιπή χλωρίδα και πανίδα δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Left Liberal Synthesis said...

Με δεδομένη μια τυπική ασάφεια ,για την οποία ερίζουν και αρμόδιοι συνταγματολόγοι, η κίνηση του δημαρχου και του ΓΑΠ,έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα πίεσης παρά την έννοια της θεσμικής εκτροπής.
Θεσμική εκτροπή δεν νοείται όταν οι νόμοι υπολείπονται της κοινωνίας.
Είναι κατανοητή μια έννοια για τους θεσμούς,και το επιχείρημα δεν είναι αστοχο,αλλά πολύ φοβάμαι,αγνοούμε την "μοναδικότητα" και την ασάφεια της κατάστασης.
Μάλιστα δεν έχουμε οριστική εκτροπή ,αφού και οι αποφάσεις του δημάρχου, υπόκειται σε νομικό έλεγχο.
Συμπέρασμα το κρατος και οι θεσμοί δεν καταλήθηκαν ακόμα...........

NdN said...

Καλημέρα Νίκο,

Καλό το κείμενο σου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και εξαιρετικές οι παρατηρήσεις του dio που φαίνεται πολύ καλά διαβασμένος πάνω στο θέμα.

Δεκτές και όποιες αντιρρήσεις και θα συμφωνήσω με την tractatus, αλλά νομίζω πως η δήλωση του ΓΑΠ ήταν κάτι το θετικό.

Καλή εβδομάδα!

Anonymous said...

Ευχαριστώ πολυ όλους.Δεν θα επανελθω στο κείμενο λόγω τριήμερης απουσίας απο τα ιντερνετικά ...εγκώσμια.
σ.σ. Δεν είμαι στη Τήλο μην ανησυχείτε!