Thursday, May 8, 2008

Οι λάθος άνθρωποι στα Δικαστήρια...

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η οικολογική ομάδα Βέροιας. Εγώ απλά θα συμπληρώσω , σε μια προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα, οτι οι ανθρώπου που έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο το έγκλημα των παράνομων αμμοληψιών δικάζονται για την ενέργεια τους να ρίξουν λίγη άμμο -ως ένδειξη διαμαρτυρίας - σε δυο διαφορετικά δικαστήρια την ίδια μέρα. Τωρα πώς γίνεται να δικάζονται αυτοί που καταγγέλλουν με στοιχεία και οχι οι καταγγελλόμενοι, είναι απορίας άξιο...
Βέροια 8-5-2008
Την Τρίτη 13 Μαΐου, οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι επτά ακτιβιστές που στις 28 Φεβρουαρίου διαμαρτυρηθήκαν για την δραματική υποβάθμιση των Ελληνικών ποταμών και ιδιαίτερα του Αλιάκμονα. Συγκεκριμένα, άδειασαν πάνω στο πάνελ των ομιλητών, μεγάλη ποσότητα αμμοχάλικου. Εκείνη την στιγμή στο πάνελ βρίσκονταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρας, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας και Δήμαρχος Μελίκης κ. Καρέλης. Οι τρείς κύρια υπεύθυνοι δηλαδή, για την τραγική κατάσταση του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα. Μετά από την ενέργεια αυτή των ακτιβιστών και αφού συνελήφθησαν, υποβλήθηκε μήνυση από τους τρείς προαναφερθέντες και από όλους τους Δημάρχους του Νομού Ημαθίας που ήσαν παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση και που αφορούσε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, εξάντλησε χρόνια τώρα και την υπομονή της και κάθε νόμιμο τρόπο για να σταματήσει το κακό. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες, οι αναφορές και οι παρεμβάσεις σε συλλογικά όργανα, στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια και σε κάθε, τέλος πάντων, εμπλεκόμενο στον αφανισμό του ποταμού. Φωνή βοόντος εν τη ερήμω. Χωρίς ίχνος ανθρώπινης και διοικητικής αξιοπρέπειας, όλοι ανεξαιρέτως κάλυπταν απολύτως τους παράνομους τυχάρπαστους τυχοδιώκτες αμμολήπτες «εργολάβους». Χιλιάδες στρέμματα παραποτάμιου δάσους έγιναν βορά σε πλήθος καταπατητών και πεδίο τεράστιου οικονομικού κέρδους από αμέτρητες παράνομες αμμοληψίες. Προηγήθηκε στις 5-6-2007 ανάλογη διαμαρτηρία στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Τσιότρα. Τρείς ακτιβιστές, άδειασαν τότε, τρία τσουβάλια αμμοχάλικου, μέσα στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που βρήκε να πεί τότε ο κ. Τσιότρας εκτός από τις ύβρεις ήταν ότι η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται πουθενά στην υπόθεση. Ένα συνειδητό ψεύδος και η πλήρης κάλυψη των παράνομων που παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.
Επειδή σήμερα δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος διεκδίκησης της αξιοπρέπειας και της νομιμότητας, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος και η Δημόσια κτήση, αξίζουν οποιουδήποτε κόστους. Θα το επωμισθούμε αδιαμαρτύρητα.
Να αναφερθούμε τέλος, σε μία ενδιαφέρουσα …σύμπτωση. Την ίδια μέρα, Τρίτη 13-5-2008, ορίσθηκε η δικάσιμος στη Θεσσαλονίκη, για τους τρείς που εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Τσιότρα με αμμοχάλικα ( Κατσιμάνης Δημήτρης, Κογκέζος Παναγιώτης, Ασλάνογλου Νίκος) στις 5-6-2007. Οποία σύμπτωσις! Οι κατηγορούμενοι της Τρίτης είναι οι: Καλιαμπέτσος Γιώργος, Κατσιμάνης Δημήτρης, Λημνιός Στέλιος, Ζούπης Κώστας, Βολιώτης Κώστας, Ασλάνογλου Αλέξανδρος, Ασλάνογλου Νικόλαος.

4 comments:

Anonymous said...

Νίκο έχω βρεθεί και εγώ ο ίδιος παλαιότερα στη θέση των συλληφθέντων ακτιβιστών (σε μια άλλη περιβαλλοντική δράση στην Κόρινθο) και σε συγχαίρω για τη στάση σου τη στιγμή που απ' ότι καταλαβαίνω όλες οι τοπικές αρχές προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Θα αναδημοσιεύσω την ανακοίνωση της Οικολογική Ομάδας Βέροιας και θα προσπαθήσω να ενημερώσω και άλλους φίλους στο διαδίκτυο σχετικά. Αν υπάρξει κάποια άλλη πρωτοβουλία συμπαράστασης (συλλογή υπογραφών κλπ) ενημέρωσέ μας.

Meropi said...

Και αν ήταν μόνο αυτοί που σύρονται λάθος στα δικαστήρια....

Greek Rider said...

Νίκο αν αντί για 3 ήταν 53 κάτι θα μπορούσε να αλλάξει. Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν ακόμη 3 θαρραλέοι.

Nikos Lioliopoulos said...

Ευχαριστώ πολύ φιλοι . Διστυχως -ππως πολυ καλα το καταλάβατε- υπάρχει πλήρη συγκάλιψη . Ο βασικός μάλιστα αμμολήπτης είναι και δημοτικ΄λος συμβουλος στο δήμο απο όπου αντλεί τη λεία του. Ο οποίος μάλιστα επαίρεται δημόσια για το πολύ υψηλόποσο που επένδυσε ο ίδιος και άλοι εργολάβοι στην επανεκλογή του νύν δημάρχου. Δεν μπορώ να πώ περισσότερα οπως καταλαβαίνετε , αλλα αν δείτε το βιντεο-ρεπορταζ της ανάρτησης το περιγράφει.
Βέβαια ευτυχώς που υπάρχουν οι λιγοστοί, αλλά θαρραλέοι οικολόγοι της περιοχής που με αξιοσημείωτη τόλμη άλλα και ευρηματικότητα ,ανέδειξαν το ζήτημα πανελλήνια.
dio Σ ευχαριστώ ιδιαίτερα για την συμβολή σου στην προβολή της προσπάθειας αυτών των παιδιών.