Friday, May 16, 2008

Μια Θλιβερή είδηση...


Η παρακάτω είδηση που διάβασα σήμερα στον πληροφοριοδότη μου σπάραξε την καρδιά.
Απο πάντα νοιώθω πολύ όμορφα όταν αντικρίζω κάποιον ποδηλάτη στους δρόμους .Τι υπέροχο θέαμα! Οι χρωματιστές στολές ,τα κράνη,οι παρέες που σχηματίζουν και όλοι εμείς οι άλλοι κλεισμένοι στις ρυπογόνες πολυτέλειες μας. Βέβαια το θέαμα αυτό είναι πολύ πιο σπάνιο στους ελληνικούς δρόμους , όπως σπάνιες είναι οι όμορφες εικόνες στους δρόμους μας.
Και θα το διαπιστώσει κανείς αυτό αν κάνει μια βόλτα σε έναν επαρχιακό δρόμο ,σαν αυτόν στον οποίο έγινε το ατύχημα, λακκούβες , χόρτα , σκουπίδια,εγκατάλειψη. Η Ελλάδα μετά απο 4 πακέτα στήριξης , η μεταολυμπιακή Ελλάδα, η Ελλάδα της ΟΝΕ... σαν να μην άλλαξε τίποτα.
Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει την κατάσταση της Ελλάδας του 2008 , δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα σε ένα περιφερειακό δρόμο και σε ενα αντίστοιχο ευρωπαϊκό...
Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά , ήρθε και το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Θανάσιμος τραυματισμός ποδηλάτη
bikeax321_copyΘανάσιμα τραυματίσθηκε 33χρονος αλλοδαπός ποδηλάτης την Πέμπτη (15/5). Συγκεκριμένα στην χιλιομετρική θέση 61 της Περιφερειακής Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, στις 9.20μμ το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος συγκρούσθηκε με το ποδήλατο του 33χρονου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη. Έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.






Εκτύπωση
Στείλε το σε φίλοΣτείλε το σε φίλο

4 comments:

tractatus said...

Δεν θέλω να δρώ ρατσιστικά προς τις μεγάλες ηλικίες...αλλά έχω αμφιβολία για τα αντανακλαστικά ανθρώπων που οδηγούν πολλές φορές χωρίς καμία αναπροσαρμογή στο δίπλωμά και ιατρικό έλεγχο....Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος που οδηγούσε ένα ελαφρύ μέσον...ίσως εξαιτίας της αμέλεις και της μη αυτογνωσίας κάποιου άλλου

marianaonice said...

Επειδή και εγώ κάνω ποδήλατο πολύ συχνά στη ζωή μου, και το χρησιμοποιώ εκτός από μέσο αναψυχής και άσκησης και ως μεταφορικό μέσο σε κοντινές αποστάσεις, λυπήθηκα πολύ με αυτή την είδηση!
Ένοιωσα δε ακόμη πιο ανασφαλής βγαίνοντας στους φρικτούς δρόμους μας, (για ποδηλατοδρόμους ούτε κουβέντα βέβαια) με όλους αυτούς τους ατζαμήδες οδηγούς που δεν υπολογίζουν τον ποδηλάτη, περνούν δίπλα του επιταχύνοντας αντί να μειώσουν ταχύτητα και κορνάρουν επίμονα για να τους αδειάσει το δρόμο (λες και μπορεί να βγάλει φτερά και να πετάξει) για να μην εμποδίζει την χωρίς όρια επέλασή τους!! Κανένας σεβασμός φίλε μου, στους ποδηλάτες από τους υπόλοιπους οδηγούς!!
Κάποτε παραλίγο να είχα την ίδια τύχη με το δυστυχή 33χρονο νέο, εξαιτίας της ατζαμοσύνης μίας οδηγού!! Αίσχος!!

Nikos Lioliopoulos said...

Οχι δεν είναι ρατσιστικό Ελένη, αλλα οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι ίδιοι. Τραγωδία¨περισυ το καλοκαίρι χάσαμε ενα παιδί στο χωριό οταν 75χρονος έκλεισε τον δρόμο στη μοτοσυκλέτα του παιδιού και το σκότωσε.
Μαριάννα σε καλωσορίζω στο μπλόγκ αφού βέβαια έχουμε συναντηθεί σε μπλόγκ φίλων. Κακοί οδηγοί -απαράδεκτοι δρόμοι, εφιαλτικός συνδυασμός. , και να τα αποτελέσματα...

Anonymous said...

γράφεις: ...εάν η αριστερά ξεχώριζε πολιτικά το δημόσιο από την κρατική, αυταρχική εξουσία, τότε η δεξιά δεν θα είχε που να σταθεί...
κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θά'ταν άμαξα