Wednesday, April 16, 2008

Ελεος, κύριοι της κυβέρνησης!



Οι αγρότες μέρα με την ημέρα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, τι εννοούσαν όταν μιλούσαν για "επανίδρυση". Αλήθεια εσείς εκεί στην κυβέρνηση έχετε αντιληφθεί τι πάτε να κάνετε με το αγροτικό πετρέλαιο; Εχετε υπόψιν αγαπητοί κύριοι οτι σε πολλές περιοχές της χώρας χρησιμοποιούμε ακόμα πετρέλαιο για πότισμα, όπως πολύ σωστά το επισημαίνει σε επερώτηση ο βουλευτής σας Μάξιμος Χαρακόπουλος και άλλοι πέντε κυβερνητικοί βουλευτές και μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες Πως θα ποτίσουμε τις καλλιέργειες με 1,20 ευρώ το λίτρο; Θα ληφθεί υπόψιν η διαφορά αυτή στην υποτιθεμένη επιστροφή φόρων μέσο του ΟΣΔΕ; μακάρι αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο. Είναι πλέον μέσα Απριλίου και κανένα νέο. Ακόμη περιμένουμε να βγει καπνός απο την Καπελα Σιξτινα του Υπουργείου οικονομικών. Τι αποτέλεσμα έβγαλαν οι συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα, κανείς δεν ξέρει. Τόση αδιαφορία πλέον για τον αγροτικό πληθυσμό; Που να μην ήταν και ο κλάδος που σας ψήφισε απλόχερα στις τελευταίες εκλογές, αγανακτισμένος απο τους προηγούμενους. Έλεος!
Δείτε τη χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Δ.Κουσελάς:
ποχρεώνει τους παραγωγούς πρώτα να δίνουν «ζεστό χρήμα» από το υστέρημά τους, για να πληρώσουν τον πολλαπλάσιο «κανονικό» φόρο του πετρελαίου κίνησης και μετά να περιμένουν πότε, πόσο και αν θα τους επιστραφεί, μαζί με την ανάλογη επιβάρυνση του ΦΠΑ, με βάση «αντικειμενικά στοιχεία» του ΟΣΔΕ για την κατανάλωση του αγροτικού πετρελαίου, για τα οποία επισημάνθηκαν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων της Κυβέρνησης και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αποκλίσεις που δημιουργούν σοβαρή αβεβαιότητα για το αν θα επιστρέφεται στους αγρότες έγκαιρα και κανονικά το σύνολο των αυξημένων φόρων που από εδώ και μπρος θα πληρώνουν για το πετρέλαιο κίνησης των μηχανημάτων τους.

Προφανώς η Κυβέρνηση θεωρεί τους αγρότες «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» ή νομίζει πως έγιναν τόσο πλούσιοι από τις πολιτικές της, ώστε να πληρώνουν τους αυξημένους φόρους-χαράτσια τοις μετρητοίς και να παίρνουν τις επιστροφές μερικώς και με καθυστέρηση ! "
παραπομπή 1
παραπομπή 2
παραπομπη 3(κουσελας)

7 comments:

tractatus said...

Γειά σου Νίκο. Στο έχω ξαναπεί οτι απο τα κείμενά σου μαθαίνω αρκετά για τους αγρότες ...θέματα με τρέχον ενδιαφέρον...αν θέλεις μπορούμε μάλιστα να τα δούμε και πιο αναλυτικά με πληροφορίες γενικότερες που θα ενημερώνουν άλλοτε εξειδικευμένα κι άλλοτε γενικά για θέματα που τους αφορούν κι έχουν σχέση με την ΕΕ ή είναι αποφάσεις του υπουργείου...αυτός είναι ένας ρόλος και της επιμόρφωσης...αν θέλεις σου στέλνω και σχετικά κείμενα.

Nikos Lioliopoulos said...

Ελένη(νεα doncat!) γειά, σε αυτό το μπλόγκ γράφω για όλα τα ενδιαφέροντα μου όπως πoλιτική γεωργία,αθλητισμός , τοπική επικαιρότητα ,μουσική,λογοτεχνία και γενικά οτι μ'άρέσει. Αποφεύγω να γίνομαι μονομανής ακόμη και αν αυτό απομακρύνει ενδεχομένως τακτικούς φίλους του μπλόγκ μου . Ιδιαίτερα στα αγροτικά θέματα αποφεύγω να αναφέρομαι συχνά γιατί είναι τόσα πολλά που θα χρειαζόμουν ένα μπλογκ μόνο για αυτά Σε κάθε περίπτωση όμως με ενδιαφέρει η συνεργασία μας σε αυτό το ΄θέμα. Στη συνέχεια μέσω μέιλ για να μην κουράσουμε. Σε ευχαριστώ!

tractatus said...

OK Νίκο...αλλά ο doncat...δεν έκανε σχόλια σε άλλα ιστολόγια...εγω κάνω....:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Homo Sapiens said...

Καλημέρα Νίκο,

Αν μπορείς βάλε ένα ποστάκι για την ΕΒΖ. Ο πατέρας μου εργάζεται στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας και όπως πολύ καλά γνωρίζεις η κατάσταση είναι δραματική. Ήθελα να δώ ποια είναι και η δική σου γνώμη...

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν θέλω να το κάνω ακόμα Πασχάλη γιατί θα στεναχωρήσω πολλούς και πρώτα απο όλα τους συντρόφους μου στο Πασόκ. Πρέπει να είσαι πολύ τυχερός που ο πατέρας σου δουλεύει στην Εβζ,καλά λεφτά και σίγουρα. Το δράμα θα ήταν να είναι αγρότης και δη τευτλοπαραγωγός. Μπορείς ομως αν θές να διαβάσεις τα 5 ποστ που έχω ανεβάσει με tag εβζ και θα καταλάβεις το πνεύμα μου. Καλημέρα.

αγροτης !!! said...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ,
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ,


agrotikanea@blogspot.com

ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ