Monday, April 7, 2008

Για το ντοπάρισμα των 11 αναζητήστε το κράτος!



Παραθέτω το κεντρικό άρθρο της πολύ καλής αθλητικής εφημερίδας sportday , με την υπογραφή του γνωστού δημοσιογράφου Φ.Σιρύγου, ώς αφορμή για προβληματισμό :
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Λεβέντη, που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη και είχε ως θέμα της την Ολυμπιακή προετοιμασία, το είχα πει ξεκάθαρα: «Ενα μεγάλο μέρος των χρημάτων που δίνει η πολιτεία σε αθλητικές ομοσπονδίες καταλήγει σε ομαδικά προγράμματα ντόπινγκ»!

Η τοποθέτησή μου προκάλεσε τη δυσφορία του κοινού, που απαρτιζόταν κυρίως από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, γονείς, παράγοντες του αθλητισμού και της ΕΟΕ, στελέχη του ιδρύματος, αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού, Μ. Λιάπη. Επιπλέον είχε αποτέλεσμα την έκρηξη του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστή, και του πρωταθλητή του στίβου Π. Ιακωβάκη, που βρίσκονταν στο πάνελ, διότι προφανώς θεώρησαν ότι ο ισχυρισμός μου στρεφόταν εναντίον του ΣΕΓΑΣ και των αθλητών του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδω

9 comments:

tractatus said...

Και φυσικά και ο αθλητισμός είναι πολιτική. Να δούμε, λοιπόν ποιοί ωφελήθηκαν και να τους πετάξουμε στη θάλασσα μιά και καλή!!
Στο προηγούμενο post μου έχεις πάρει απάντηση αν σε ενδιαφέρει η συζήτηση...εγω πάντως άλλαξα post.

Nikos Lioliopoulos said...

Φυσικά και το είδα .Ευχαριστώ για την υπεράσπιση Ελένη. Πολύ ωραίο το επόμενο πόστ σου. Ιδη μου περάσαν πολλά απο το μυαλό π.χ αναρωτήθηκα γιατί να αγαπάμε τόσο τον τόπο μας, όταν μάλιστα μαζί με τις καλές αναμνήσεις μας άφησε και ένα σωρό ανοιχτές πληγές, και πολλά άλλα. ¨ομως δεν θα μπορέσω να στείλω σχόλιο σύντομα.
Θα λείψω για δυο μέρες στο σπίτι της γυναίκας μου στη Χαλκιδική και για αυτό θα αργήσουμε λιγάκι να τα πούμε. Εχουμε βλέπεις το θλιβερό προνόμιο να ζούμε χώρια, λόγω διαφορετικών επαγγελμάτων. Το σίγουρο είναι οτι θα μου λείψετε.

αντωνης said...

Νικο, καλα να περασεις κει που θα πας.
:)))

tractatus said...

Νίκο να περάσεις καλά στην όμορφη Χαλκιδική ...όσο για τον τόπο μας που μας πληγώνει...αυτή είναι παλιά ασθένεια και τη πληγή και η αγάπη. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς αφού αγαπάμε αυτόν τον τόπο και μας πληγώνει να τον βλέπουμε όπως τώρα με τους ντοπέ αθλητές...γιατί εξακολουθούμε να το κάνουμε; Είναι ένα ερώτημα.
Πάντως η εξήγηση στον σχολιαστή ήταν σε εξαιρετικό μέτρο...το μέτρο της φύσης.... Σε συγχαίρω. Χωρίς κορώνες, χωρίς 'μαγκιές' χωρίς παρεξηγήσεις κι επιθέσεις. και η απάντηση, καλή ήταν θα έλεγα και ειλικρινής. Tα σχόλιά σου στην επάνοδο ανάλογα με το post.:)))

Nikos Lioliopoulos said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Lioliopoulos said...

Νικος is back! μετά τη χαλκιδική ήρθαν όλα μαζεμένα δημοτικό συμβούλιο δύο Δ.Σ. σωματείου τευτλοεξαγωγέων , και σαν να μη φταναν Αυτα επι δυο μέρες κομμένο το ιντερνετ στο χωριό μας. Και μη χειρότερο. . Πεντε μέρες χωρίς ίντερνετ! πώς ζούσαμε παλιά?Ευχαριστώ για τα σχόλια.Keep walking...

tractatus said...

Νίκο, τώρα που έχεις γνωριστεί και με τους άλλους συνομιλητές...θα έχουμε πολλά να πούμε. Πάντως ο σχολιαστής σου έχει απαντήσει στο blog του στο προηγούμενο post...:0

Nikos Lioliopoulos said...
This comment has been removed by the author.
Nikos Lioliopoulos said...

Ευχαριστώ Ελένη,
στον σχολιαστη μόλις απάντησα, δες το και αν θες πές μου τη γνώμη σου είτε εκεί είτε εδώ.
http://taanapoda.blogspot.com/2008/03/brahms.html