Friday, April 11, 2008

Να μην ξανακούσω για τον κ.Σουφλιά.



Διαβάζοντας στη σημερινή Ελευθεροτυπία
το θέμα με τα αυθαίρετη βίλα του υπουργού χωροταξίας(!) θυμήθηκα οτι τον είχα, στη λίστα με τους δέκα πολιτικούς που συμπαθώ στο κάτω μέρος του ιστολογίου μου. Και ένοιωσα άσχημα , γιατί επηρεασμένος απο το επιτηδευμένο τηλεοπτικό, δήθεν μοντέρνο προφίλ του
αγνόησα σημαντικά στοιχεία της πολιτικής του πορείας. Ο Γ. Σουφλιάς ήταν αυτός που εκδιώχθηκε ΄(μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος του)απο τον νεοεκλεγή τότε νεαρό και άγνωστο ακόμη, ανιψιό του ιδρυτή της Νεας Δημοκρατίας, όταν υποστήριξε την ιδιοτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών απο το ΠΑΣΟΚ ,πράξη αυτονόητη και απολύτως συμβατή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και όμως αντί να κρατήσει μια αξιοπρεπή στάση όπως οι συνάδελφοι του Μάνος και Ανδριανόπουλος έπραξαν ,επέστρεψε εκλιπαρώντας "άφεση αμαρτιών "από τον μετέπειτα ενισχυμένο και εδραιωμένο στην αρχηγεία του κόμματος, Κ.Καραμανλή.
Αγνόησα επίσης την προκλητική στάση του στο θέμα του πετ-κοκ και της τεράστιας ζημιάς που η καύση του προκαλεί στο περιβάλλον και στους ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι το είχα ήδη σχολιάσει στο blog μου .
Και βέβαια η στάση του στο θέμα που εσχάτως προέκυψε, με αναγκάζει με θλίψη να διαπιστώσω πόσο έσφαλα στην εκτίμηση μου για τον εν λόγω πολιτικό.
Παραπομπή 1
παραπομπή 2
παραπομπή 3

16 comments:

OnWine said...

Φιλε Νικο,

Για τον Σουφλιά... υπερθεματίζω... Νομίζω οτι ειναι οτι χειροτερο εχει να επιδείξει σήμερα ο πολιτικός ...κοτζαμπασισμός!!!

...και σου απάντησα και στο Blog μου... διάβασέ την ομως με κατανόηση και ... ανοικτά μάτια...

Homo Sapiens said...

Νίκο, χαιρετώ την επιστροφή σου στο blogging μετά τη σύντομη, αλλά αισθητή, απουσία σου. Νομίζω πως έκανες πολύ καλά που άλλαξες τη γνώμη σου για τον κ. Σουφλιά. Άλλωστε, ανήκει στο 'πολιτικό' είδος των Turannosaurus Rex :)και θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στο δικό σου προφίλ!
Καλό απόγευμα

Nikos Lioliopoulos said...

Mε ποιόν να τον αντικαταστήσω ρε γαμώτο?Προτάσεις δεκτές...

Meropi said...

Νίκο μου,
καλό σου απόγευμα. Είδα σχετικό σχόλιο σου στην TRACTATUS (την Ελένη) και είπα να σε επισκεφθώ.
Δεν έχεις άδικο γι' αυτά που λες για το Σουφλιά, αλλά πήγα στο τέλος του ιστολογίου σου και ακόμα φιγουράρει ένατος ο εν λόγω κύριος. Χα χα χα!
Με βάση τους υπόλοιπους που βλέπω ως αγαπημένους πιο πολύ θα μου ταίριαζε πχ να έχεις τον Κύρκο παρά το Σουφλιά.

Nikos Lioliopoulos said...

Μερώπι σε ευχαριστώ και το πράξω αμέσως. Ηδη νοιώθω άσχημα που δεν το έκανα εξαρχής. Οφείλω επίσης να παραδεχτώ οτι έπεσες διάνα (οχι ΔΗ.ΑΝΑ). Περαιτέρω προτάσεις δεκτές αλλά για αντικατάσταση άλλου πλέον!

Nikos Lioliopoulos said...

Επίσης ξαναβλέποντας το, άλλαξα την τέταρτη θέση του Ν.Μπίστη με την 10ατη θέση του Στ.Μανου . Λυπάμαι Νίκο αλλά μας απογοήτευσες λιγάκι όλους εμάς τους παλιούς συνοδοιπόρους της πάλαι ποτέ ΑΕΚΑ!

Meropi said...

Νίκο μου,
ξαναγύρισα να σε ρωτήσω κάτι που σκέφτηκα τώρα. Πρόσεξα ότι παρόλο που είσαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ (το κατάλαβα από τα συνθήματα που έχεις στο πλάι του ιστολογίου σου), εντούτοις στους αγαπημένους σου πολιτικούς δεν βάζεις το Σημίτη. Γιατί;; Τον θεωρείς ξοφλημένο ή ποτέ δεν τον συμπάθησες;
Εγώ αντίθετα, αν και δεν είμαι πιστός οπαδός του ΠΑΣΟΚ (πολλές φορές ψήφισα και αριστερότερα), εντούτοις τον συμπαθώ το Σημίτη. Πιστεύω ότι δεν υπήρξε ποτέ φαφλατάς και λαϊκιστής. Για μένα δε, που είμαι κυπριακής καταγωγής, έχει και μια παραπάνω αξία. Έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε,παρόλα τα προβλήματα.
Είμαι περίεργη να δω και τη δική σου γνώμη.

Nikos Lioliopoulos said...

Μερόπη σε ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα ερώτηση ερώτηση.
Παρότι δεν είμαι ο πιο πιστός ψηφοφόρος του πασόκ αφου διατέλεσα στέλεχος της ΑΕΚΑ του Νικου Μπίστη και το χειρότερο έχω ψηφίσει Νεα δημοκρατία το 1990 ΚΑΙ Μάνο ΤΟ 1999 στίς ευρωεκλογές, εντούτοις είμαι στέλεχος του Πασοκ ωσ Γραμματέας της Δημοτικής οργάνωσης Μελίκης.
Δύσκολο να γράψω αυτό που πιστεύω για τον Σημίτη. Εχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο σε ορισμένους τομείς όπως Εξωτερική πολιτική και ευρώ, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο το έργο του σε τομείς όπως Παιδεία ,Δημόσια διοίκηση και το κυριότερο- για προσωπικούς κυρίως λόγους - αγροτική πολιτική.Επίσης δεν με ικανοποίησε το έργο του στο Πασόκ και η αδιαφορία του για την οργάνωση και την ανανέωση του σε στελεχιακό δυναμικό. Επίσης νομίζω οτι καπηλεύτηκε την μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας για εκσυγχρονισμό κάνοντας την σύνθημα , αλλά στην πράξη δεν τόλμησε να κάνει το κάτι παραπάνω. Οταν χρειάστηκε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο δίστασε και αυτό δεν το συγχωρώ σε έναν πολιτικό που αποκαλείται εκσυγχρονιστής. Πάντα μου άρεζε το μότο μας στην ΑΕΚΑ:θέλουμε περισσότερο και όχι λιγότερο εκσυγχρονισμό.Και βέβαια δεν μου άρεσε ,για να είμαι απολυτα ειλικρινής, και η στάση του απέναντι στον πρόεδρο μας Γ.Παπανδρέου, του οποίου και είμαι θερμός υποστηρικτής.
Είναι αλήθεια ,Μερώπη μου,οτι δεν τον υπέρ-συμπάθησα ποτέ, αλλά σίγουρα τον σεβόμουν πάντα. Το γεγονός οτι δεν υπήρξε λαϊκιστής τον τιμάει ιδιαίτερα.Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένας πολιτικός που εκτιμώ και σέβομαι και τηρουμένων των αναλογιών είναι ίσως ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης!
Και επειδή αναγράφω αυτούς που συμπαθώ δεν υπάρχει στη Λίστα .Αν έγραφα αυτούς που εκτιμώ και σέβομαι θα ήταν σίγουρα.
Δύσκολη ερώτηση αλλά νομίζω κατάφερα να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι για αυτόν. Σε ευχαριστώ.

Meropi said...

Νίκου μου,
καλημέρα. Νομίζω ότι κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Ότι ο Σημίτης αναδύει μια ψυχρότητα και παρόλο που τον εκτιμάς αντικειμενικά, δεν μπορείς να τον κατατάξεις στις συμπάθειες σου.
Πρέπει να σου πω ότι, αν εννοείς έτσι, το κατονοώ. Πράγματι ο Σημίτης ανέδυε και αναδύει μια ψυχρότητα, αλλά εμένα προσωπικά δεν με απωθεί αυτή η επιφανειακή ψυχρότητα. Αντίθετα θεωρώ ότι είναι ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το ότι δεν τόλμησε να προβεί στην τομή σε πολλούς τομείς είναι επίσης αλήθεια (όπως πχ στη λύση του ασφαλιστικού), αλλά νομίζω ότι σκέφτηκε το πολιτικό κόστος (πρώτοι οι πασόκοι θα τον λυντσάρανε).

Nikos Lioliopoulos said...

"(πρώτοι οι πασόκοι θα τον λιντσάραμε)." Αυτό είναι αλήθεια Μερώπη . Αλλά χθές βράδυ σκεφτόμουν:όντος δεν είναι λαϊκιστής? .Αν θυμηθώ, το στημένο τηλεφώνημα απο το ικα, την αναφορά 30 του ονόματος του ανδρέα στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν ήταν στριμωγμένος, τον "πλειστηριασμο" με τον Καραμανλή για τις αγροτικές συντάξεις προεκλογικά, και ίσως πολλά άλλα .έ τότε μάλλον ενέδωσε κάποιες φορές και αυτός στον εύκολο λαϊκισμό.

Homo Sapiens said...

Νίκο,

τι θα έλεγες για τον Φ. Κουβέλη? Είτε διαφωνεί κανείς μαζί του είτε συμφωνεί, είναι, αναμφίβολα, εξαιρετικά συμπαθητική φυσιογνωμία :)

Την καλησπέρα μου...

Nikos Lioliopoulos said...

Πράγματι Πασχάλη,ο Φ. Κουβέλης είναι μια συμπαθητική φυσιογνωμία με έμφυτη ευγένεια. Παρακολουθώντας όμως χρόνια τώρα τα εσωτερικά του συνασπισμού, ξέρω οτι ο Φώτης κράτησε αποστάσεις από την ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος , της οποίας είμαι υποστηρικτής, και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν σου κρύβω μάλιστα οτι θα δυσκολευόμουνα να αντισταθώ στην πρόκληση του Συν αν αρχηγός του ήταν ο Μ.Παπαγιαννάκης.
Η συμπόρευση του Φώτη με την ανανεωτική πτέρυγα δεν με έπεισε παρά μόνο ως μια εξ ανάγκης συμμαχία. Σε κάθε περίπτωση είναι και αυτός ένας απο τους λίγους πολιτικούς που εκτιμώ.
Υ.Γ. ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος για τη σχέση Κουβέλη-ανανεωτικής πτέρυγας.

Blog Writer said...

Έχω την αίσθηση Νίκο ότι πατάς σε πολλές βάρκες...

Anonymous said...

...1) το μόνο "Μέσο" που ασχολήθηκε με το θέμα είναι το ΣΚΑΪ ..(και φυσικά ο Ταξιδευτής αλλά δεν το μετράω..)Γιατί ΟΧΙ οι υπόλοιποι ? (τωρα θα μου πείς αυθαίρετο έχει και ο Κυριακού ..σιγά μην το έλεγε ο ΑΝΤ1)
..2) στα "λαθη" του Σουφλιά εκτός απο το πετ κοκ και το αυθαίρετο βαλε...
Εργοστάσιο ΔΕΗ κοζάνη, Απαγόρευση πετρελαιοκίνητων αυτ/των Αθήνα και Θεσ/νίκη , λαθασμένα στοιχεία στην Ευρωπαϊκη επιτροπή Περιβάλλοντος ( με έξαλο τον Στ Δήμα ).. πρόστιμα απο ΕΕ για διαχείριση υδάτων... και πολλά άλλα οσον αφορά το περιβάλλον τουλάχιστον... κρίνεται ακατάλληλος και αξιος για αποχώρηση και απο το Blog σου και απο την κυβέρνηση

Anonymous said...

...ξεχασα να πώ και το άλλο κουλό... από την μία μας λένε οικονομία στο νερό και ο Γερο-Σουφλιάς εχει μισο στρέμμα πισίνα στην αυλή του αυθαιρέτου του ... πόσα λίτρα νερό θέλει για να γεμίσει και να πέσει μέσα?... να τσοντάρουμε όλοι κανα λίτρο

Nikos Lioliopoulos said...

καλώς τα παιδιά! (οχι βέβαια με την Αλαβανική έννοια! Πληροφοριοδότη, καν' το πιο λιανό αυτό. Τι βάρκες μου λες ,έτσι που το πάω με αυτό το μπλόγκ σε λίγο δεν θα έχω φίλους σε κανένα κόμμα!
Ταξιδευτή , σε καλωσορίζω ,παρότι συντηρητικός σε κάποιες απόψεις(παρελάσεις π.χ.) είναι αλήθεια ότι έχετε αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση στο σταθμό σας.
Ευχαριστώ πολύ που μου θύμισες και τα υπόλοιπα του Σουφλιά . Οσο για την πισινά του ,προσφέρομαι να κουβαλήσω νερό με το βυτίο μου,
το οποίο χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και έχει αρκετή δόση δηλητηρίου μέσα το οποίο που ΄ξέρεις μπορεί να εξοντώσει και κανένα σκουλήκι!
Υ.Γ. προς πληροφοριοδότη .Σε προτρέπω να μπεις στο group του Facebook με τίτλο:I bet i can find 10.000 people who hate Alexis Tsipras , και να γίνεις μέλος όπως εγώ!