Thursday, April 17, 2008

Άσυλο ανιάτων...

Αντιγράφω από τη σημερινή Πανδώρα του Βήματος:
Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στις 20 Μαρτίου. Το όνομα της επιστολογράφου το παραλείπω, για την προστασία της. Το περιεχόμενο της επιστολής το αφιερώνω στην ΠΟΣΔΕΠ και στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην πρωτοπορία των δυνάμεων που αγωνίζονται για το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας στην Ελλάδα:

«Σήμερα ήμουν καλεσμένη σε μια ημερίδα για την απασχόληση και την αγορά εργασίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,οργανωμένη από ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ και φοιτητικό περιοδικό, με διάφορους καλεσμένους.

Πάνω λοιπόν που ξεκίνησαν οι ομιλίες στο μεγάλο αμφιθέατρο με περίπου 200 άτομα κοινό,όρμησαν μέσα 15 μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι πετώντας γκαζάκια,αβγά,τενεκέδες με κόκκινα αβγά.Εσπασαν τα πάντα με κλομπ και μας έκλεψαν κινητά,λάπτοπ και ό,τι άλλο πολύτιμο.

Εγώ τη “γλίτωσα” με περίπου 400 ευρώ ζημιά,καθώς μου έκλεψαν το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτουφυσικά,τσάντα,παλτό, παπούτσια και φόρεμα πήγαν για πέταμα.Ευτυχώς δεν είχα πάρει μαζί το λάπτοπ μου, επίσης πρόλαβα να πάω στο αυτοκίνητο προτού το πάρουν και φύγουν και,τέλος, περισσότερο ευτυχής είμαι διότι δεν με πέτυχε η μπογιά στα μάτια,όπως έναν άλλο ομιλητή.

Στους τοίχους έγραψαν:“Η μισθωτή δουλειά είναι ληστεία”...Ποιοι;Αυτοί οι επαναστάτες του κ*** που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους!

Φυσικά,η Αστυνομία ειδοποιήθηκε,αλλά το πανεπιστήμιο είναι άσυλο.Και η Ελλαδάρα μας,άσυλο ανιάτων.Ζήτω!».

Εγω θα το αφιέρωνα- με πολύ συντροφική αγάπη-στον Βαγγέλη Βενιζέλο ,Πανδώρα μου . Το ίδιο θα σε συμβούλευα να κάνεις και εσύ και ο Κύριος ΔΟΛ! Ετσι γιατί κοντεύουμε να πάθουμε ομαδική παράκρουση εσχάτως στο Πασοκ...

6 comments:

Meropi said...

Τελικά το Πανεπιστημιακό Άσυλο που έγινε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, κατάντησε άσυλο για κάθε είδους αλήτες. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις....

Nikos Lioliopoulos said...

Επιτέλους και ένα μήνυμα εδώ ! ξέρω οτι κάποιους πίκρανα με αυτό το σχόλιο αλλά είναι αλήθεια. Δεν σπούδασα ποτέ μου σε πανεπιστήμιο αλλά μόνο που βλεπω σε τι κατάσταση είναι με πιάνει απελπισία. Είμαι πολύ θυμωμένος με τη στάση κάποιων.Αλλά τι αποφάσεις να λάβουμε Μερόπη, όταν δεν ,μπορούμε να συνενέσουμε στα αυτονόητα όπως η αξιολόγηση και ο έλεγχος.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Stefanakos said...

Επειδη στο πολυτεχνειο Ξανθης που σπιυδασα ειχαμε ενα κρουσμα,(με τον αντιπρυτναη Καραμπινη και καποιους αναρχικους. αν βαλετε στο youtube θα το βρειτε)εχω να δηλωσω οτι ειναι μερικα παλιοπαιδα και καποιοι περιθωριακοι που συνηθως ειναι βολεμενοι οικονομικα, και νομιζουν οτι κατι κανουν με το να το παιζουν τζαμπα "μαγκες".
Κατ'εμε, θα επρεπε με ενα πρυτανικο συμβουλιο να επιτρεπεται κατα περιπτωσεις εισαγγελικη παρεμβαση στο πανεπιστημιο. Καλο το ασυλο αλλα παντα γινεται καταχρηση του απο τετοιου ειδους ατομα... Θελει να ληφθουν καποια μετρα!
Ελλας το μεγαλειο σου!

cortlinux said...

Για μένα το θέμα είναι πιο σύνθετο... χωρίς να το αμφισβητώ το γεγονός.

Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σημασία του ασύλου όσο και της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Φυσικά και δεν συμφωνώ με τέτοιες ενέργειες. Αλλά από την άλλη και η αστυνομία δυστυχώς θα χρησιμοποιήσει την άρση για λειτουργήσει ως μπάτσος στα ιδρύματα (υπάρχουν πχ ιδρύματα που μιλούσαν για καταστολή επικίνδυνων ιδεολογιών). Ξέρω ότι ακούγομαι απόλυτος αλλά δεν με έχει πείσει η αστυνομία ότι δεν ζει ακόμη με τα φαντάσματα και τα όνειρα των ΕΑΤ ΕΣΑ.

Ως πολίτες και ως κράτος μέχρι στιγμής εχουμε αποδειχθεί πολύ ανώριμοι για να αποδεχθούμε την έννοια του κράτους δικαίου και να λειτουργήσουμε με βάση αυτή.

Συγκεκριμένα αυτά τα "ατομάκια" του περιστατικού ήταν απλά φασιστάκια με αλφάδι, αυτόκλητοι μπάτσοι συνειδήσεων που θα ελέγχουν και καλά το τι γίνεται στις σχολές.

Stefanakos said...

Οσο ομως δεν πιπτει ραβδος σε αυτα τα ατομα(εφοσον δε πιανουν τα λογια) φιλε cortlinux, θα συνεχιζει αυτη η κατασταση! πρεπει να ληφθουνμετρα. Οχι αρση του ασυλου, αλλα καλο θα ηταν να γινεται και ενας αλφα ελεγχος...

Anonymous said...

Xe τι να πω και εγω με την σειρά μου...
Το μονο που μπορώ να πω ειναι οτι πρεπει να δουμε λιγο παραπέρα... το οφθαλμοφανές μερικές φορές ειναι και απάτη... Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι αυτά τα επεισόδια μπορεί να ειναι υποκινούμενα, να βολεύουν καποιους που θέλουν την κατάργηση του ασύλου για να μετατρέψουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε πεδία ασύστολής κερδοσκοπίας.... Ειναι τυχαίο αραγε οτι ολα τα ΜΜΕ προβάλουν τις ¨ζημίες" που "προκαλούν" οι "αναρχικοί" και τίποτε άλλο? Απλά να θυμίσω οτι τέτοια άρθρα θα γράφοτανε και στις εφημερίδες καμια 10-20 μέρες πριν από την 17 Νοέμβρη 1973.... "Αναρχικοί, αλήτες, μαλλιάδες, teddy boys εχωσι κατακλύσην τας πανεπιστημιακας σχολας της χωρας και ζητούν να περιλθει η χωρά υπό του κουμουνιστικού καθεστώτος.... κλπ, κλπ,κπλ". Και τότε η εισφολή έγινε κατόπιν πιέσεως της κοινής γνώμης.... των αγανακτισμένω πολιτών που ζητούσαν να επικρατήσει η τάξη , ο καθωσπρεπισμός και οχι η αναρχία.... Αν τωρα αφήσουμε να γίνει η αρχή με μερική αρση του ασύλου τότε θα ανοίξουμε τους ασκούς του αιόλου.... Να εγκρίνει λένε καποιοι η πρυτανεία την εισβολή της αστυνομίας... και πότε η πρυτανεία θα πεί όχι? Η αμφισφητεί καποιος οτι αρκετοί καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ (και ευτυχώς οχι ολοι) εκμεταλλεύονται τις σχολές σαν εταιρεία τους? θα επιτρέψουν αυτοί ποτε΄στο Ιδρυμά τους φωνές αντίστασης? Οποιος πει ναι θα ειναι μαλλον γελασμένος...
Όσο και για τον ρόλο της αστυνομίας αρκετές φορες ευτυχώς εχει αποκαλύψει τον ρόλο της.... Μπροστά τα ΜΑΤ και από πίσω "αγανακτισμένοι πολίτες" της Χρυσής Αυγής οπλισμένοι με στυλιάρια (αυτό μπορεί να πιστευεται οτι ειναι ψέμα αλλά εγώ προσωπικά όντας φοιτητής στην Αθήνα το ειδα με τα μάτια μου λίγο πριν εισβάλουν τα ΜΑΤ στο Πόλυτεχνείο, όποιος θέλει ας με πιστέψει...).
Φιλικά Γρηγόρης