Monday, March 17, 2008

Η νέα γενιά της Ημαθίας στο συνέδριο του Πασοκ.


Αισθησή έκανε η παρουσία του νομού Ημαθίας στο συνέδριο του Πασόκ. Η Αρίστη Κουκουρίκου και η Πόπη Παπαοικονόμου πήραν μέρος στα κεντρικά πάνελ συζητήσεων του συνεδρίου. Πιο συγκεκριμένα:
Η Αρίστη Κουκουρίκου με την ιδιότητά της ως Συντονίστρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Ημαθίας, παραβρέθηκε στο πάνελ του Εργαστηρίου Πολιτικής: ""ΠΑΣΟΚ 2008: Χτίζοντας μια σύγχρονη αποτελεσματική οργάνωση", το Σάββατο 15/3/2008, στην αίθουσα 14, κρατώντας τα πρακτικά της διαδικασίας. Μετά το τέλος της διαδικασίας, η συντρόφισσα Κουκουρίκου είχε συνεργασία με τη Λούκα Κατσέλη για το θέμα αυτό. Στο πάνελ πήραν μέρος επίσης οι:
Αρσένη Μαρία (συντονίστρια), Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου, ΠΑΣΟΚ
Ελενόπουλος Γιώργος, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ
Καπετανάκης Θεόδωρος Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης Ιλίου
Κουτσιμπού Λένα, Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ (απερχόμενου)
Παγκαρλιώτας Κώστας, Πρόεδρος Μακεδονικού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Επιμόρφωση.
Η Πόπη Παπαοικονόμου συμμετείχε στο εργαστήριο Πολιτικής: "Πράσινη Ανάπτυξη και Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο" , στην αίθουσα 6
Με ομηλητές τους
Κουβέλη Σπύρο (συντονιστής), Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ
Κατσέλης Λούκα, Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνη Τομέα Οικονομίας ΠΑΣΟΚ
Μανιάτη Γιάννη, Βουλευτή Ν.Αργολίδας
Τσιόκα Χάρη, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης
Βαλυράκη Σήφης, Αντιπρόεδρο Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών, π.Υπουργός
Αρσένη Κρίτωνα, Υπεύθυνο περιβαλλοντικής πολιτικής και προγράμματος Αιγαίου, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
Στο Εργαστήριο αυτό, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και οι αναπτυξιακές προτάσεις κάθε Νομού, με έμφαση στην Πράσινη Ανάπτυξη.
Η Ομάδα Φόρουμ Διαλόγου και Προβολής Θέσεων του Ν.Ημαθίας, (Κουκουρίκου Αρίστη, Σοφιανίδης Άγγελος και Χαρίση Αντωνία) κατέθεσαν ένα γενικό πλαίσιο προτάσεων για την ανάπτυξη του Νομού Ημαθίας, το οποίο προέκυψε κατόπιν προτάσεων στελεχών του Νομού (Δημοτικών Παρατάξεων, Νομαρχιακής Παράταξης κλπ.). Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Νομού ανέλαβε την εξειδίκευση του θέματος για την "Πράσινη Ανάπτυξη". Το θέμα αυτό παρουσίασε Η Πόπη Παπαοικονόμου , Γεωπόνος, Επιμορφώτρια σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Ημαθίας.
Μια πραγματικά πολύ σπουδαία παρουσία των παιδιών της Ημαθίας
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Υ.Γ.Παράληψη μου να αναφέρω τη σημαντικότερη όλων ,την ομιλία του Αγγελου Τόλκα στις εργασίες του συνεδρίου. Διαβάστε την εδώ απο το site του Πασοκ.

4 comments:

Anonymous said...

Νίκο επειδή δημοσίευσες την επιστολή του Ν.τσόθμα σου στέλνω μία ακόμη για την ανανέωση του πασόκ
Του Νίκου Τσούμα
Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Δάφνης(για λίγο ακόμα;
Σύντροφοι της Ανανέωσης,
Συγχαρητήρια. Όπως καταλάβατε χθες μπήκε και η ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίες σταγόνες αντοχής και υπομονής έπεσαν στο πάτωμα. Πρόεδρε συγνώμη αλλά πλέον είσαι μόνος με τα θηρία. Βαρέθηκα. Βαρέθηκα και βαρεθήκαμε πολλοί σύντροφοι στη β1 να παλεύουμε μόνοι μας. Βαρέθηκα να ακούω ευχολόγια. Βαρέθηκα να ακούω για τους δήθεν ανθρώπους του Προέδρου. Βαρέθηκα τους μηχανισμούς. Βαρέθηκα να βλέπω άβουλους νεολαίους χωρίς καμιά αναφορά στην κοινωνία, χωρίς μια προσωπική σχέση, άτομα ψυχολογικά άρρωστα που κάνουν τις πάπιες στους ισχυρούς παλαιο -παράγοντες για να ανέβουν να καρπώνονται την όποια εξουσία υπάρχει. Βαρέθηκα τις ποσοστώσεις. Βαρέθηκα και βαρεθήκαμε να είμαστε οι Δον Κιχώτες του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου. Ας πάνε μόνοι τους όλοι αυτοί στα βράχια η πλάτη μας τελείωσε δεν αντέχει άλλα χτυπήματα. Να χαίρονται την επιτυχία τους. Όσο είναι καιρός γιατί δυστυχώς το τέλος είναι κοντά. Θα βουλιάξουν μόνοι τους όμως. Άλλο νερό δεν κουβαλάμε εμείς για να τους γλιτώσουμε. Και μην ξανά ακούσω ότι ο Πρόεδρος τα έχει πάρει και άλλες τέτοιες αηδίες. Μία σωστή κουβέντα είπε προχθές και χθες είδαμε τα αποτελέσματα. Όλοι οι πραγματικοί άνθρωποι του έμειναν έξω. Από ποιους ; από τους δήθεν υποστηριχτές του. Ωραία ανανέωση. Υπουργοί δεν έκαναν ούτε η Φώφη, ούτε ο Πολυζωγόπουλος , ούτε ο Παναγιωτακόπουλος ΑΛΛΑ και τα παιδιά τους! Ελεύθερο κίνημα με εθνικό συμβούλιο που απαρτίζεται από υπαλλήλους κομματικούς και βουλευτές με τους δικούς τους υπαλλήλους δεν δείχνει ΑΝΑΝΕΩΣΗ αλλά ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Σύντροφοι της Ανανέωσης ή σκύβουμε ή ο τελευταίος ελεύθερος άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ ας κλείσει την πόρτα. Δεν μας θέλουν, δεν μας πάνε γιατί αν ο πρόεδρος άκουγε , που τα ακούει άλλο αν δεν θέλει; Δεν μπορεί; Δεν μπορώ πια να τον καταλάβω, θα τους πέταγε έξω από το Κίνημα! Μόνο έτσι θα ανασάνουμε.

Σύντροφοι της Ανανέωσης,

Η λύση είναι μια τώρα. Ο Πρόεδρος πήρε ακόμα ένα άσχημο μάθημα. Έπρεπε να το περιμένει όμως. Τα είχαμε πει. Η μόνη λύση είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ. Να τελειώνουμε μ΄αυτό το χάλι που υπάρχει στην Χ. Τρικούπη. Απέτυχε το 2005 απέτυχε και τώρα. Οργανωτικό από δικούς του ανθρώπους όχι ελιτίστες όμως. Μπαρουτοκαπνισμένους νέους και άφθαρτους από τις οργανώσεις που έχουν δει και ζήσει τα παιχνίδια των μηχανισμών χωρίς καμία εξάρτηση από βουλευτές πρώην και νυν. Υπάρχουν το ξέρω και τους ξέρω και τέτοιοι και κατά πολύ ικανότεροι από αυτούς που τόσα χρόνια παίζουν παιχνίδια εις βάρος του Προέδρου, του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας. Όταν μίλησα ότι έπρεπε ως δίκτυο να οργανωθούμε για το συνέδριο είπαν κάποιοι ότι βλέπω παντού εχθρούς. Βαρέθηκα να δικαιώνομαι! Και όμως είμαι ακόμα εδώ.
Νίκος Τσούμας

Anonymous said...

Ο σύντροφος εκφράζει το
πνευμα του συνεδρίου ακριβώς.

Nikos Lioliopoulos said...

Και εγω συμφωνώ με αυτά που λέει ο σύντροφος

Anonymous said...

> ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ,ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 25 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΚΟΥΠΗ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ,ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΕΞΟΔΟ,(ΒΛΕΠΕ ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ).ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΜΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΞΕΚΑΒΑΛΙΚΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΣΑΝ ΜΕΣΣΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ ΤΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΙΚΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
-- ΠΑΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
PASSAS GIORGOS