Friday, March 28, 2008

Πασόκ Ημαθίας.Ανακοίνωση του ινστιτουτου επιμόρφωσης . Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό.


8

ca8dn2g0.jpgΝομαρχιακό Συμβούλιο Επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ ΗμαθίαςΠληροφορίες: Κουκουρίκου Αρίστηe-mail: arkoukou@sch.gr

Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό που η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει για κάθε πολίτη. Ο αναδιανεμητικός, καθολικός και δημόσιος χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος αποτελούν τις σταθερές του. Τη βιωσιμότητα και την επάρκειά του την εγγυάται το κράτος.
Αυτές είναι οι αδιαπραγμάτευτες αρχές του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν και σήμερα την πολιτική μας: Τριμερής χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, καμιά μείωση των συντάξεων, καταβολή του μη ανταποδοτικού σκέλους, της κατώτερης σύνταξης από τον κρατικό προϋπολογισμό – αυτές είναι οι εγγυήσεις μας.
untitled-3.gif
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.(όπως προκύπτει από το πρόγραμμα και τις δημόσιες ομιλίες του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.):
Στο πλαίσιο του Ελάχιστου Εγγυημένου Επιπέδου Αξιοπρεπούς Διαβίωσης:Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, Βασική Σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 Ευρώ για τον μεμονωμένο. Ενίσχυση της ανταποδοτικής κύριας σύνταξης του Ο.Γ.Α.Για τους συνταξιούχους του Ι.Κ.Α., του Ο.Α.Ε.Ε. και των άλλων Ταμείων, αναμόρφωση του θεσμού του Ε.Κ.Α.Σ., με βάση τις νέες κοινωνικές ανάγκες και στόχο τη μετεξέλιξη του σε βασική σύνταξη. Διεύρυνση των εισοδηματικών
κριτηρίων, για να καλυφθούν 300 χιλ. επιπλέον συνταξιούχοι.F Δεσμευόμαστε για την τήρηση των ορίων και των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν με το Ν.3029/02 και την αρχή της τριμερούς χρηματοδότησης
Άμεση προώθηση διαδικασιών ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με τη δημιουργία τριών ομάδων ταμείων,

♦ ♦ F Δεσμευόμαστε που θεσπίστηκαν με το Ν.3029/02 και την αρχή της τριμερούς χρηματοδότησηςΆμεση προώθηση διαδικασιών ,(Μισθωτοί- Αυτοαπασχολούμενοι – Αγρότες).
F Ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων σε 5-6 Ταμεία.
♦ Δημιουργία ενιαίου μηχανισμού βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών.
♦ Ολοκλήρωση σε μια διετία της μηχανοργάνωσης όλων των Ταμείων.♦ Δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων δομών χρηματοοικονομικής διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων
♦ Δημιουργία νέων σύγχρονων μηχανισμών και δομών αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των ταμείων.
Καθιέρωση κάρτας υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Διαχωρισμός των προνοιακών από τις ασφαλιστικές παροχές.♦ Ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών-παροχών. Περισσότερες ημέρες ασφάλισης και περισσότερες εισφορές θα πρέπει να οδηγούν οπωσδήποτε και σε μεγαλύτερη σύνταξη.
♦ Βελτίωση στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης.
♦ Παράταση ασφαλιστικού βίου. Θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή με προσαύξηση της σύνταξης.Αναμόρφωση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με στόχο την ίση μεταχείριση των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
♦ Αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων -Σύσταση Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης
Ενιαίες προϋποθέσεις και Διαδικασίες για τις συντάξεις αναπηρίας.Ανάπτυξη Συμπληρωματικών Συστημάτων. Ενθαρρύνουμε την ίδρυση και λειτουργία επαγγελματικών ταμείων, που δεν υποκαθιστούν το Δημόσιο Σύστημ
α.
♦ Σύσταση κεντρικής υπηρεσίας «Ασφαλιστικού Συμβούλου» με σκοπό τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
♦ Θεσμοθέτηση της σύμπραξης των Ταμείων και προώθηση της συνεργασία τους
στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στους Κλάδους Υγείας.
♦ Συμμετοχή της κοινοπραξίας των ταμείων στη σύσταση των τοπικών συστημάτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για το ΝΣΕ Ημαθίας Η Συντονίστρια
Κουκουρίκου Αρίστη

No comments: