Friday, December 21, 2007

Ο διευθυντης της φάμπρικας


Χθεσινοβραδυνό νόημα. Μυθιστορήματος συνέχεια...
Χειμώνας βαρύς έπεσε στη μικρή μας πόλη . Χιόνια, κρύα ,βροχές.
Το εργοστάσιο δεν έχει πολύ δουλεία κατά την περίοδο του χειμώνα, είχε όμως πολλά θέματα να διευθετηθούν. Έτσι λοιπόν ο Διευθυντής ξεκίνησε να πάει και σήμερα για τη φάμπρικα.
Το χιόνι ήταν στρωμένο από βραδύς αλλά με το τζιπ ένοιωθε σιγουριά. Μάταια όμως! Μόλις έστριψε στο στενό έπεσε σε μια τεράστια λακκούβα από τις πολλές που άφησε πίσω του ο εργολάβος που έσκαβε βιαστικά την πόλη αυτό τον χειμώνα. Το τζιπ ήταν αδύνατο να κινηθεί. Τι να κάνει λοιπόν θα αργούσε στη δουλειά και το χειρότερο: ποιος άκουγε τον θείο Κώστα!
Ποιοι μας κυβερνάν σκέφτηκε και δαγκώθηκε. Πως έκανε τέτοια σκέψη τέτοια ώρα; Ήταν και αυτός ένας από αυτούς που κυβερνούν !
Το ήξερε ότι δεν πολύταίριαζε με την παρέα που κυβερνά την πόλη ,το ήξερε ότι ήταν πολύ καλύτερος τους. Ήταν εξυπνότερος, ικανότερος και πιο καλλιεργημένος από αυτούς και καμάρωνε συχνά για αυτό, αλλά ήξερε καλά ότι έπρεπε να περιμένει .
Ο καλός του φίλος, ο άρχοντας ,του είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα αποχωρούσε και θα του έδινε τη θέση του στο θρόνο αλλά ακόμη τίποτε ,κανένα νέο. Να το είχε υποσχεθεί και σε άλλους άραγε; Ή μήπως πάλι δεν είχε σκοπό να φύγει. Και ο μεγάλος Άρχοντας; Τι γνώμη είχε για όλα αυτά ο μεγάλος Άρχοντας και ο αδερφός του;
Όσο έκανε όλες αυτές τις σκέψεις, ο καλός του φίλος ο χοντρός-πολυλογάς τραβούσε το τζιπ από τη λακκούβες με το μεγάλο τρακτέρ του. Όταν τελικά έφτασε στο εργοστάσιο δεν υπήρχε τίποτε να τον απασχολεί, όλα πήγαιναν καλά .
Ο χοντρός-πολυλογάς τον έσωσε, γιατί τον εκτιμούσε πολύ . Τι και αν μάλωναν που και που , τι και αν ανήκαν σε άλλες παρέες; Ήξερε πολύ καλά ότι ο χοντρός πίστευε σε αυτόν και θα ήταν δίπλα του όταν θα τον χρειαζόταν.
Η σκέψη όμως που έκανε εκείνο το πρωί, ο διευθυντής ,θα στοίχειωνε στο μυαλό του για πολύ- πολύ καιρό…

12 comments:

Anonymous said...

" Ήξερε πολύ καλά ότι ο χοντρός πίστευε σε αυτόν και θα ήταν δίπλα του όταν θα τον χρειαζόταν."
Μπράβο αγάπες ο χοντρούλης !
μαγειρέματα μου μυρίζονται!!!

Nikos Lioliopoulos said...

Φιλοδοξώ αυτό το μπλόγκ να γίνει ένας τόπος γόνιμου προβληματισμού για τον τόπο μας , και με ισχυρή δόση χιούμορ ,(όσο είναι δυνατόν ) θα φιλοξενούνται όλες οι απόψεις είτε μ’αρέσουν είτε όχι.
Επειδή πολλοί φίλοι με ρωτάν τι είπε ο αντιδήμαρχος Ντόβας στο Δημοτικό συμβούλιο για το μυθιστόρημα, το παραθέτω εδώ-ασχολίαστο για την ώρα- όπως το θυμάμαι.

"Είδα ότι η Τεδκ επιδοτεί τοπικούς συγγραφείς .Έχουμε και εμείς εδώ έναν συγραφέα που γράφει στο ίντερνετ. Προτείνω να τον επιδοτήσουμε να εκδώσει το μυθιστόρημα του, Έχω και εγώ όμως μία πρόταση για το μυθιστόρημα :
Ήταν κάποτε ένας γέροντας , καλός νοικοκύρης του χωριού με πολλά χωράφια, από τους καλύτερους του χωριού, που είχε ένα όνειρο:
Να σπουδάσει τον εγγονό του να τον κάνει επιστήμονα. τον έστειλε στην Ιταλία, έμεινε δύο-τρία χρόνια, αλλά αυτός από μοσχάρι γύρισε βόδι!»

Anonymous said...

Νομίζω ότι τα μοσχάρια καιτα βόδια περπατούν στα τέσσερα. Οπότε πιστεύω ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί θα ταίριαζαν γάντι σε κάποιον που σκύβει με μεγάλη άνεση στα τέσσερα στους άρχοντες....

Anonymous said...

Blepo kaneis kalh parea me toys hroes toy mi8istorimatos soy sta gipeda! xa xa
Niki ole!!!!

condor said...

Ελεγε "μοσχαρι" ή "μοθχαρι" το ευτραφες πλην θυμπαθητικο δοντοβολο?? Εχει θημαθια η λεπτομερεια.

Anonymous said...

είπα να μην σχολιάσω "για την ώρα".
"Πουλι του δάσους" (ωραίο όνομα)και κόνδορα καλώς ήρθατε. Μαρτυριάρη μάλλον δεν μπήκες στο ζουμί του θέματος. Κόνδορα είσαι σιβυλλικός...μυρίζομαι καλό μου φίλο!
Νικι ολέ :λίγο τα παραλές, αλλά σπάω το κεφάλι να μάθω ποιος είσαι. Θα σε βρω!
Υ.Γ. προς πουλί: λάθος όσφρηση !

Blog Writer said...

Κόνδορ καλώς ήρθες...
Νικόλα οπαδος της Αγκαθιάς;

Anonymous said...

Oπαδός του Aριστείδη! χα χα
Κατα τα άλλα Φίλιππος Μελίκης και τα μυαλά στα κάγκελα!
( στο β΄τοπικό και να τρώς 4 από τήν κουλούρα!)
Απελπισία...
Υ.Γ. Είδες πως σφάξανε την Αγκαθιά;Πότε θα πέσει επιτέλους η χούντα του καραμελίδη;
Διακοματική χούντα , κληρονομιά των Μιχάληδων...
Συνέχεια επι του θέματος σύντομα...

Blog Writer said...

Δεν θα το έλεγα σφάξιμο...πάντως το γκολ της Αγκαθιάς που ακυρώθηκε ήταν κανονικό...Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος και σε σένα Νίκο και στους "θαμώνες" της σελίδας....

Anonymous said...

Πολύ καλή η συγγραφική προσπάθεια σου φίλε αλλά νομίζω οτι την χρησιμοποιείς για να κάνεις πολιτική. Για να είσαι δίκαιος γράψε για τον αρχηγό σου του 28% και τις υπερκομματικές του φαντασιώσεις , για το υγιές ΠΑΣΟΚ-δεκανίκι πάντα του Χαλκίδη , και για την σχέση σου με τον πρώην Δήμαρχο Βένιο. Και για πολλά άλλα. Οτι εσύ θές. Και να ξέρεις ότι είμαστε πάντα φίλοι!
Κάτι ακόμα. Πάψε να το παίζεις Πασόκ. Είσαι κατά βάθος Ν.Δ. δηλ. δικός μας για αυτό και σ' αγαπάμε!!!

Anonymous said...

Άρχισε και η προβοκάτσια...

Anonymous said...

Ίσως δεν είναι προβοκάτσια φίλε μαρτυριάρη , Το πουλί του δάσους μέσα σε λίγες λέξεις κατάφερε να γράψει όλες σχεδόν τις κατηγορίες που ακούω όλο αυτό διάστημα .Και αυτό αν μη τι άλλο είναι συγγραφική ικανότητα πρέπει να το δεχτώ ! Και επειδή το πουλάκι μας είναι Μελικιώτης θα έχω σίγουρα έναν καλό βοηθό στο μέλλον για το μυθιστόρημα. Θα τον παρακαλούσα μάλιστα να γράψει το κεφάλαιο για τον χοντρό-πολυλογά.
Όσον αφορά τώρα για τα γραφόμενα επιγραμματικά θα πω ότι δεν κάνω πολιτική σε αυτό το σάιτ απλά επικοινωνώ με έναν υπέροχο και δημιουργικό τρόπο με «τον έξω κόσμο». Για τα άλλα θα πάρει απαντήσεις μέσω του μπλόγκ με τον καιρό.
Πάντως είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι λιγάκι άβολα με το ΠΑΣΟΚ (ιδιαίτερα το τοπικό) αλλά προς θεού όχι και δεξιός. Με δυο λέξεις είμαι πολιτικά φιλελεύθερος και με άλλες δύο: Γιώργος Παπανδρέου!
Στη συνέχεια έχουμε πολλά να πούμε περί πολιτικής…
Ευχαριστώ.