Thursday, November 22, 2007

Η κυρά-Κατίνα

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από μυθιστόρημα που θα εκδοθεί στο μέλλον. Κάθε φορά θα παρουσιάζουμε και έναν χαρακτήρα του

« Η κυρά-Κατίνα δεν διάβαζε ποτέ εφημερίδες ήξερε όμως όλα τα νέα της περιοχής .Πρόσφατα δε ανακάλυψε και το ίντερνετ , αλλά δεν το πολύκαταλάβαινε. Ήταν όπως πριν από λίγα χρόνια που έπαιζε στο χρηματιστήριο χωρίς να ξέρει καν τι σημαίνει ,απλά έριχνε μια κλεφτή ματιά(και δωρεάν εννοείται) στη στήλη των εφημερίδων για της μετοχές.
Και όμως η κυρά-Κατίνα είναι μορφωμένη και επιστήμονας σπούδασε μάλιστα και σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (να φυλάει ο Θεός).Δεν έχει ξανανοίξει βιβλίο βέβαια από τότε αν και πολλοί απορούν αν άνοιξε βιβλίο και τότε.
Είχε όμως τα πάντα η Κυρά-Κατίνα. Απο το μεγαλοπρεπές μαγαζί της στο κέντρο της μικρής πόλης όπου ζούσε μπορούσε να ξέρει και να ελέγχει τα πάντα .
Τώρα τελευταία δεν ήταν και πολύ στα πάνω της η Κυρά-κατίνα .Μα γιατί ; Τι τη βασάνιζε; Τι δεν πήγαινε καλά; Να ένοιωθε άραγε ότι τα μεγαλεία που ζούσε τελευταία τελειώνουν; Πέρασαν ξαφνικά από το μυαλό της η πορεία της οι «φίλοι» της. Τότε που άλλαζε φίλους σαν τα πουκάμισα .Έγλυφε επί μήνες τον παλιό άρχοντα ώσπου να τις ανοίξει δρόμο μπροστά του μαγαζί της .Μετά πήγε στον επόμενο άρχοντα ,μετά στον επόμενο κ.ο.κ. κατηγορώντας και βρίζοντας όλους τους προηγούμενους χωρίς ντροπή . Μήπως την βασάνιζαν οι τύψεις;
Είχε ένα μεγάλο όνειρο η κυρά-Κατίνα .Να γίνει άρχοντας και αυτή .Έκανε τα πάντα τα έδωσε όλα αλλά μάταια.
Άλλοι είχαν σειρά δυστυχώς.»

Στο επόμενο απόσπασμα ο «Εργολάβος»
Σύντομα...

10 comments:

Anonymous said...

που είναι ο εργολάβος, οέο

Anonymous said...

μήπως η κυρακατινα ειναι φαρμακοπιος? χα χα χα

Nikos Lioliopoulos said...

Συγνώμη αλλά λόγω φόρτου εργασίας ο εργολάβος καθυστερεί!
Οσο για το άλλο σχόλιο:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική!
χα χα χα...
Σ.Σ. καλά μην το δένετε και κόμπο!

Anonymous said...

τον εργολάβο τον ξέρουμε...το σύστημα νιώθει τόσο δυνατό που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα...

Anonymous said...

Δυστιχως μαρτυρίαρη οι εργολάβοι είναι πολοί αλλά και το σύστημα δυνατό. Εχουν αναλάβει εργολαβικά την καταστροφη του τόπου μας, αλλά πάνω απο όλα έχουν συντελέσει στην διάλυση της πολιτικής αξιοπρέπειας του τόπου μας.

Anonymous said...

ΤΟ σύστημα δυνατό και η κοινωνία της Μελίκης πολύ ανεκτική

Anonymous said...

Η κοινωνία της Μελίκης φαίνεται να είναι ανεκτική αλλά δεν προσπάθησε και κανείς ποτέ.Ισως αν προσπαθήσουμε
κάτι θ'αλλάξει.

Anonymous said...

ευτυχως ο αλιακμονας ειναι μεγααααλο ποταμι και εχει πολυυυυυυυυυ..... αμμο για να γεμιζουν παρανομα οι τσεπες τον γνωστον παρανομον με την καλυψη τον αρχοντων του τοπου μας.

Anonymous said...

ΑΡΑΓΕ...????? .....ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ...?????

Anonymous said...

Ειλικρινά φίλε δεν πιστευω οτι υπάρχει βαπόρι! Πίστεψε με .