Saturday, November 17, 2007

Ενα λουλούδι για το πολυτεχνείο...



Επειδή το πολυτεχνείο είναι μακριά για να αφήσουμε ένα λουλούδι , ένα μικρό αφιέρωμα στο blog είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.
Στην πιο σπουδαία στιγμή του σύγχρονου Ελληνισμού, όπου μια χούφτα παιδιών ανέτρεψαν όχι μόνο το φασιστικό καθεστώς αλλά και την "φασιστική" ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των βολεμένων εκείνη την εποχή!.Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει το έπος αυτό για μας σήμερα.
Πόσο ίδιοι μοιάζουν οι καιροί...

2 comments:

Anonymous said...

Πόσο ίδιοι μοιάζουν οι καιροί..
ΠΡΑΓΜΑΤΙ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΠΟΜΊΜΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΑΦΟΜΟΙΟΝΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ...ΝΤΡΟΠΗ

Nikos Lioliopoulos said...

To πόσο ίδιοι μοιάζουν οι καιροί αναφέρεται στον συντηρητισμό της κοινωνίας μας ,και περισσότερο στην ανοχή της σε φαινόμενα διαφθοράς. Και μιλάω με πίκρα για όλους αυτούς που αν όχι τα υποθάλπουν ,τουλάχιστον τα αποδέχονται. Πρόσφατο παράδειγμα η προτροπή συγγενών και φίλων προς σε εμένα να μην ασχολούμαι με το τεράστιο θέμα των αμμοληψιών του Αλιάκμονα στην περιοχή μου ,ένα τεράστιο οικολογικό (και όχι μόνο) ΕΓΚΛΗΜΑ.Μια τεράστια απόδειξη για το πόσο μοιάζουν οι καιροί.
Όσον αφορά το θέμα μας τώρα θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου σχετικά με το «ότι απέμεινε από τον Ελληνισμό» γιατί δυσκολεύομαι να το καταλάβω, αλλά προπαντός ποιοι είναι αυτοί που δίνουν μάχες σήμερα κατά τη γνώμη σου. Εχω τον φόβο ότι εντελώς διαφορετικά πράγματα εννοούμε όταν μιλάμε για «φιλελεύθερες τάσεις» θρησκεία Ελληνικότητα κλπ. Θα ήθελα πράγματι να κάνουμε εκτενέστερα την συζήτηση αυτή. Όσον αφορά τον εαυτό μου πάντως , πάντοτε θα μάχομαι .την θρησκοληψία, τον συντηρητισμό και τον Εθνικισμό με όλες μου τις δυνάμεις έχοντας ως πρότυπο τα παιδιά του Πολυτεχνείου.