Saturday, October 20, 2007

Γιώργος Παπανδέου:ένας πραγματικός εκσυγχρονιστής

Είναι αναπόφευκτο σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας να συμπορεύεσαι με ανθρώπους με τους οποίους ελάχιστα σε ενώνουν, αντιθέτως πάρα πολλά σε χωρίζουν. Έτσι λοιπόν στην μεγάλη πλειοψηφία που στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου θα βρει κανείς ανθρώπους εντελώς διαφορετικής πολιτικής προέλευσης σε μια μεγάλη ποικιλία πολιτικών τοποθετήσεων.
Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι στηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου για την ηγεσία του Πασοκ βρίσκομαι συνοδοιπόρος με πρόσωπα και καταστάσεις που αντιτάχθηκαν σφοδρά την εκσυγχρονιστική προσπάθεια.
Μία προσπάθεια που έμεινε ατελής ,είναι αλήθεια, και άγγιξε λίγες μόνο συγκεκριμένες πτυχές του πολιτικού ζητήματος στην Ελλάδα ,προσέφερε όμως τόσα πολλά στη χώρα μας που δίκαια θεωρείται μια θετικότατη περίοδος για τον τόπο. Αντιτίθεμαι λοιπόν στον μηδενισμό του έργου της περιόδου Σημίτη παρότι έχω ισχυρές ενστάσεις και έντονη δυσαρέσκεια για κάποιες επιλογές της περιόδου εκείνης. Πιστέυω ότι η χώρα μας χρειαζόταν περισσότερο και όχι λιγότερο εκσυγχρονισμό ,είχε και έχει ανάγκη την εντατικοποίηση της προσπάθειας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.
Στηρίζω τον Γ.Παπανδρέου γιατί με την πολιτική του πορεία ,το έργο του, αλλά και τη στάση ζωής του, απέδειξε ότι είναι ένας μοντέρνος πολιτικός, ειλικρινής, τολμηρός και οραματιστής. ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ.
Στηρίζουμε τον πρόεδρο μας δίνοντας του την καθαρή εντολή που ζήτησε να κάνει πράξη το όραμα του για μια ισχυρή Ελλάδα για μια δίκαιη κοινωνία.

4 comments:

Anonymous said...

Μπένι ο... προλετάριος...!!!

Nikos Lioliopoulos said...

Εντάξει ρε παιδιά αλλά λίγο το παρακάνετε με τον Μπέννυ. Και που ξέρετε μπορεί μια μέρα να γίνει αρχηγός μας και οι αντίπαλοι μας θα τα χρησιμοποιούν όλα αυτά.

Nikos Lioliopoulos said...

"Στην Ελλάδα έχουμε επιπλέον την επιβάρυνση ενός κρατισμού, μιας εξουσιολαγνείας και ενός πελατειακού συστήματος. Αυτές οι αντιλήψεις διάβρωσαν την εσωτερική λειτουργία του κινήματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ στο σημείο που να είμαστε χωρίς εσωτερική πολιτική συνοχή αλλά με πολλές μικροομάδες, μικροσυμφέροντα και ομαδάρχες. Γίναμε μέρος της κρίσης του πολιτικού μας συστήματος. Αυτή η κατάσταση μας άφησε έρμαιο μπροστά σε μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ και την αυτονομία του. Μέρος αυτής της κρίσης είναι ο μη σαφής διαχωρισμός κράτους και κόμματος. Και βέβαια η δεξιά αντίληψη για το κράτος λάφυρο του κόμματος είναι σε έξαρση σήμερα με την πολιτική της Ν.Δ. Αυτή η λογική είναι αντιδημοκρατική, αντιαναπτυξιακή και παράγει διαφθορά. Σήμερα καλούμαστε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, να συγκρουστούμε με τις αντιλήψεις αυτές."



Σήμερα στην ελευθεροτυπία η καλύτερη συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ ο Γιώργος. Διαβάστε την εδώ :http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=1865728

Άγγελος Γ. Σοφιανίδης said...

Μια δεκαετία πριν...

Ξεχάστε τα και αφήστε πίσω την προηγούμενη δεκαετία ! ! !

Νέα αρχή, για νέους αγώνες
και νέες διεκδικήσεις ! ! !