Thursday, October 4, 2007

Νέο πλήγμα για την Ελληνική Γεωργία!


Αλλο ένα πλήγμα για την ελληνική γεωργία ,-ιδιαίτερα για όσους απασχολούμαστε με κυρίως μηχανικές καλλιέργειες - θα αποτελέσει η τροποποίηση του συστήματος προμήθειας αγροτικού πετρελαίου. Σε μια εποχή που η περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής και αντιμετωπίζουμε οξυμένο πρόβλημα ρευστότητας , η απόφαση να προπληρώνουμε ολόκληρη την τιμή του πετρελαίου που χρησιμοποιούμε στα μηχανήματα μας θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Το δε προτεινόμενο σύστημα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και για την αγορά των καύσιμων.
Ποιος θα αποφασίζει και με ποιά κριτήρια για την ποσότητα καύσιμων που δικαιούται ο κάθε αγρότης? Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούμαστε με τιμολόγια και ουρές στις τράπεζες.Πού θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε μετρητής τόσο ακριβά το πετρέλαιο?Ποιά η σκοπιμότητα εφαρμογής νέου συστήματος έτσι αιφνιδιαστικά λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές? Που είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης και των αγροτικών φορέων σε ένα νόμο που θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή χιλιάδες αγρότες?
Είναι να απελπίζεται κανείς...

1 comment:

Stefanakos said...

Στην αρχη φιανοτανε να ζοριζει πολυ το ολο θεμα. Ευτυχως ανελαβαν οι πρατηριουχοι να παιρνουν πισω την επιστροφη φορου... Τωρα δε ξερω τι θα γινει με το θερμανσης και το κινησης....