Sunday, March 25, 2007

ΠΑΣΟΚ Μελίκης:Μια πικρή ιστορια.


Μάντζαρης-Καφτεράνης -Θεοδωρακόπουλος, οι τρεις αρχηγοί δημοτικών ομάδων που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μελίκης απο την ίδρυση του (1994) ως σήμερα .Κανείς δεν μπόρεσε να ανατρέψει το συντηρητικό κατεστημένο της περιοχής και την παντοδυναμία Νέας Δημοκρατίας -Χαλκίδη παρά το γεγονός οτι ως προσωπικότητες έχουν ισχυρό πολιτικό και ιδεολόλικο περιεχόμενο.
Το σαθρό οικοδόμημα του Πασόκ της περιοχής, ο βρώμικος ρόλος πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης και η απουσία στρατηγικής είναι κάποιες από τις αιτίες της συνεχούς αυτής πολιτικής κατάπτωσης του δημοκρατικού χώρου και της περιοχής γενικότερα.
Οσο για το τι μέλη γενέσθαι,το θεωρώ πολύ δύσκολο να ορθοποδήσει κάποια προσπάθεια ανασύστασης του χώρου στο εγγύς μέλλον αν δεν απομονωθούν στελέχη που στο βωμό των συμφερόντων τούς έχουν θυσιάσει κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας .
Το νέο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται με την αποχώρηση Χρυσοχοίδη ,αφήνει κάποιο φως αισιοδοξίας να φανεί στον ορίζοντα.

2 comments:

Anonymous said...

Νίκο, λίγο περιηγήθηκα στο blog σου και πραγματικά είναι εντυπωσιακή η έκταση των ενδιαφερόντων σου όπως φαίνεται μέσα από αυτό. Κάτι το οποίο, λόγω της όψιμης γνωριμίας μας, δεν γνώριζα.
Συγχαρητήρια για όλα. Πάνω απ' όλα για τη διαρκή ανησυχία.
Δε γνωρίζω καλά τα πολιτικά πράματα της Μελίκης, αλλά μέσα από τη συμμετοχή μου στις νομαρχιακές εκλογές, έχω την άποψή μου για τα πολιτικά πράγματα στην Ημαθία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.
Θα προσπαθήσω να παρακολουθώ το blog σου και να παρεμβαίνω όταν μπορώ.
Σε αυτό το πρώτο μήνυμα απλά θα ήθελα να καταθέσω την κοινή ανησυχία μου για την ανασύσταση του χώρου και την ανάγκη να υπερασπισθούμε όλα αυτά που καταθέτει και διεκδικεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια σύγχρονη Ελλάδα με αισιόδοξους πολίτες.

Κάθε επιτυχία σε κάθε αναζήτηση

Nikos Lioliopoulos said...

Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελε.
Ειλικρινα δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω την έκπληξη και τη χαρά που ένοιωσα διαβάζοντας το σχόλιο σου στο τελευταίο μου post..Είναι παρήγορο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους με ισχυρό πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο, όπως εσύ, να εισέρχονται στο χώρο της ενεργού ενασχόλησης με την πολιτική ,σε μια εποχή μάλλον α-πολίτικη.Σε μια εποχη που ο Γ. Παπανδρεου προσπαθει να αλλαξει τα δεδομένα στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα.
Το εκλογικό σου αποτέλεσμα στις νομαρχιακές εκλογές ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους.Οσο για εμάς που είχαμε ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο επιλογής(και μόνο) του Γ.Χασιώτη ,το εκλογικό αποτέλεσμα και η γενικότερη παρουσία του συνδυασμού τόσο προεκλογικά τόσο και μετεκλογικά μας ρίχνει όλο και βαθύτερα στην άβυσο των ενοχών και προβληματισμών.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι ικανοποίηση και κουράγιο μου έδωσε αυτό σου το σχόλιο.Για κάποιες στιγμές σαν και αυτή αξίζει κανείς να ασχολείται με την πολιτική!