Tuesday, April 5, 2022

Υποψηφιότητα Δώρας Κουρκουτά. Ξεκίνησε με το ...αριστερό! !


Η φημολογούμενη υποψηφιότητα της Δώρας Κουρκουτά για τον δήμο Αλεξάνδρειας, μιας ιδιαίτερα δυναμικής, πετυχημένης αλλά και αγαπητής σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας γυναίκας, έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στα τοπικά πολιτικά πράγματα και μια αισιοδοξία σε πολλούς πολίτες που βλέπουν ότι το αδιέξοδο των πολιτικών τους επιλογών γίνεται θηλιά για τον τόπο.


Και όλα αυτά σε μια στιγμή μάλιστα πού γινόταν όλο και πιο έντονος ο φόβος ότι κανείς δεν θα κοντράριζε τον νυν δήμαρχο Γκυρινη με όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει και τον έκαναν να φαίνεται ως σήμερα ακλόνητο φαβορί 

 Η ευφορία αυτή γρήγορα έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό,την απογοήτευση ή το λιγότερο, μια αίσθηση ότι το κακοπαιγμένο έργο που λέγεται δημοτικές εκλογές Αλεξάνδρειας θα παιχτεί για άλλη μια φορά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, σκηνοθετημένο από τους ίδιους κακούς σκηνοθέτες.

 Η πρώτες επιλογές της Δώρας ήταν σε αυτή τη κατεύθυνση. Η επιλογή της να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητα της μέσω ενός και μόνου τοπικού μέσου, αυτού που στη συνείδηση των πολιτών είναι περισσότερο συνδεδεμένο με τις παθογένειες της τοπικής μας πολιτικής σκηνής, αυτού του οποίου η δημοφιλία οφείλεται κυρίως στο ότι επιλέγει να φιλοξενεί ανώνυμα σχόλια, συχνά μεθοδευμένά ώστε να "δολοφονούν" χαρακτήρες, απογοήτευσε πολλούς σκεπτόμενους πολίτες.

 Το "βρήκαμε τυχαία την Δώρα στο δρόμο και μας είπε" είναι ενδεικτικό του ύφους του συγκεκριμένου.

 Σαν να μην έφτανε αυτό, η απόφαση της για αυτή την ιδιότυπη γνωστοποίηση, ήρθε λιγες μόνο μέρες μετά, να δέσει με την ανακοίνωση του νυν αντιδημάρχου Σάκη Κούγκα ότι θα είναι μαζί της, ενώ μάλιστα χωρίς ντροπή θα συνεχίσει να παίρνει τους μισθούς του αντιδημάρχου, που του εξασφάλισε η περίτεχνη ενορχήστρωση του στις δεύτερες εκλογές και επισφραγίστηκε μάλιστα με εκείνη την θρυλική φωτογραφία το βράδυ των εκλογών.

  Πάλι στο ίδιο μέσο λοιπόν, με μια συνέντευξη του που είχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν εντελώς ιδιαίτερη την πολιτική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να την ψάξει κάποιος να τη δει! 

  

 Ο τόπος αυτός πέρασε πολλά. Είδαμε να γίνονται πράγματα και θαύματα στις δημοτικες εκλογές.

 Μετακινήσεις υποψηφίων από παράταξη σε παράταξη με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών ή ακόμα και πλειστηριασμών, συναλλαγές με αντάλλαγμα απαλλαγές από πιθανές καταδικες, ωμές συναλλαγές μεταξύ παρατάξεων με μόνο γνώμονα τις εμισθες θέσεις και κυρίως ...σκουπίδια πολλά σκουπίδια...

 Ανήκω και εγώ στην πλειοψηφία των πολιτών που ευτυχώς ακόμη δεν έχει πλήρως διαβρωθεί ή έστω κυριευθεί από το αίσθημα ματαιότητας και μάλιστα σε αυτούς που στο πρόσωπο της Δώρας Κουρκουτά βλέπω μια καλή και άξια υποψηφιότητα.

 Όχι όμως έτσι. Αν επικρατήσει η ίδια νοοτροπία θα έχει χάσει ακόμη και αν το βράδυ των εκλογών βγει νικήτρια.